S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Investoři, pozor! Dnešní obchodování bude nejspíš o něco dobrodružnější než obvykle v této letní "okurkové sezoně". Právě totiž přišla zpráva o bankrotu developera Evergrande (největšího čínského developera, jehož pádu se trhy obávají už více než rok). Tamní regulátoři se také snaží řešit složitou situaci okolo tamních investičních společností a zároveň kontrolovat slábnoucí juan, který se dostal na svá minima z konce minulého roku. Zajímavou korekcí si prochází akcie CVS a výprodej v noci na dnešek zesílil také na kryptu (BTC + ETH). Když k tomu připočteme US 10-tileté výnosy stále nad 4,2%, tak je zřejmé, že dnešní seance určitě nebude klidná. Nejspíš je na čase vybrat zisky, příp. zvážit nákup VIXu...


Všechny zisky jsem již vybral, abych měl více cashe. Kvůli tomu propadu CVS už ho zase moc nemám. 😁 Akorát už mám v portfoliu pozice, které jsou většina alespoň na rok+. Tak alespoň mohu klidně spát.

Odpovím všem: celé portfolio bych určitě neprodával, spíše jen uzavřel pozice, kde mám už krásný zisk. U ostatních pozic bych čekal, jak se to vyvine. Plně zde platí přísloví "nic se nejí tak horké, jak se uvaří". Ostatně páteční večer toto přísloví potvrdil.

Před cca dvěma lety se zdál být případný pád Evergrande nebezpečnou rozbuškou pro fin. trhy. Dnes už (zdá se) takovou sílu nemá, je pouze jen dalším střípkem mozaiky.

S názorem níže na CVS souhlasím - je to jen dočasná panika. I současný propad krypta vnímám jako dočasný. Jde jen o to, co jej "nakopne" zpět k růstu. Že by blížící se halving BTC?

Zajímavý názor, díky za něj👍🏽😊

Dalibor radíte predať celé portfólio?

Zajimavé info, díky. 😊 Na krypto teď přišel zajímavý pokles a úvaha pro dokup, kdo případně dělá DCA na BTC jako já. CVS vnímám propad pozitivně, protože si nemyslím že je nějak výrazně poškodí ten odchod spolupráce, někde jsem četl že je to zhruba cca 7% z jejich tržeb. Východ ten nesleduji ani neivestuji tam a tak se optám, myslíte že ten pád čínského developera ovlivní americký trh? ...je vidět, že tento měsíc jsme v sestupném trendu, ale že by další rudý den.