S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Cathie Wood: Tesla, stejně jako v minulosti Apple, „změní pravidla hry“

Akcie společnosti Tesla $TSLA-2.2% ve středu podpořil komentář jednoho z jejích vlivných spojenců: Cathie Wood, generální ředitelka společnosti Ark Invest. Tato legendární investorka je zajisté dlouhodobě nakloněna akciím TSLA. V nedávném rozhovoru Woodová konkrétně hovořila o tom, proč očekává, že akcie budou i nadále stoupat.  

Automobilka před nedávnem otevřela novou Gigafactory v Texasu

V rozhovoru Woodová akcie Tesla $TSLA-2.2% pochválila a přirovnala inovace společnosti k inovacím Applu $AAPL-1.1%. Podle jejího názoru bude Tesla svým pokrokem v oblasti elektrických vozidel i nadále "měnit pravidla hry" - stejně jako to udělal Apple s iPhonem.

https://youtu.be/ssXoCm9y-FU

Podpora od Cathie Wood

Není těžké pochopit, proč podpora od Cathie Woodové prospívá jakékoli společnosti. Její pozice ve jménech, jako je Teladoc Health $TDOC-1.2%, již dříve pomohly zvýšit hodnotu akcií. Akcie TSLA jsou také již poměrně oblíbenou hrou mezi býčími investory. Rozhodně však není na škodu, když Woodová propaguje její potenciál.

Jedna z klíčových složek býčího argumentu pro TSLA se soustředí na technologie společnosti, které jsou o mnoho let napřed před mnoha konkurenty. Woodová sice nejmenovala, ale zmínila "tradiční výrobce automobilů" - což je označení, které se obvykle používá pro společnosti jako Ford $F+1.7% a Toyota $TM-0.2%. Obě společnosti zaznamenaly v prvním čtvrtletí roku 2022 pokles prodejů. Mezitím prodeje společnosti Tesla v daném období vzrostly.

Výsledek

I když obavy z recese rostou, akcie TSLA nadále dokazují, že je jen máloco dokáže udržet na uzdě. Nyní je podpora Cathie Woodové přesně tím, co společnost potřebuje, aby investory ujistila o svém potenciálu. Tesla je stále nezpochybnitelným lídrem závodu elektromobilů - a má technologie, které jí umožňují zůstat na prvním místě. Nedávno otevřená Gigafactory v Texasu navíc zajistí, že společnost udrží krok s poptávkou.

Akcie Tesla $TSLA-2.2% během středečního obchodovaní přidaly 3,59 %. 

Nejedná se o investiční doporučení, nýbrž o můj názor. Případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Nejnovějšími komentáři Cathie Wood k Tesle se zabýval analytik Samuel O'Brient. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 323 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Tohle přirovnaní mi přijde celkem místní..

Něco na tom bude :d

Je pravda, že Iphone byl pro $AAPL-1.1% naprostý game changer