S&P 500 ^GSPC
5,061.82
-1.20%
Tesla TSLA
$161.48
-5.59%
Nvidia NVDA
$860.01
-2.48%
Meta META
$500.23
-2.28%
Apple AAPL
$172.69
-2.19%
Microsoft MSFT
$413.64
-1.96%
Alphabet GOOG
$156.33
-1.80%
Amazon AMZN
$183.62
-1.35%

Chcete investovat do budoucnosti? Pak byste neměli ignorovat tyhle 3 slibné akcie připravené změnit svět 💪

Spousta technologických společností roste a mohly by být dobrými dlouhodobými investicemi. Ale najít akcie technologických firem, které skutečně narušují svá odvětví a využívají pokročilé technologie k budování budoucnosti, je něco zcela jiného. Společně se dnes podíváme na tři, u kterých jsem přesvědčen, že by tomuto popisu mohly přesně odpovídat.

 

 

Upstart Holdings $UPST-7.9% 

Po desetiletí se poskytovatelé úvěrů spoléhali na úvěrové skóre, aby určili, kdo je kvalifikovaným dlužníkem a kdo ne. Problém je, že závislost pouze na těchto skórech neposkytuje věřitelům jasný obraz o dlužnících a často může vyloučit dlužníky, kteří by normálně neměli problém půjčku splácet. Jednoduše řečeno, banky zbytečně ztrácí potenciální zákazníky.

 

Společnost Upstart Holdings $UPST-7.9%  se snaží oba tyto problémy vyřešit pomocí úvěrové platformy založené na umělé inteligenci. Společnost využívá vlastní umělou inteligenci k tomu, aby získala obrovské množství dostupných údajů o potenciálních dlužnících, a na základě těchto údajů ukazuje věřitelům, kteří zákazníci jsou skutečně nejkvalifikovanější.

 

Společnost uvádí, že má o 75 % méně případů selhání než velké americké banky, přestože má stejnou míru schvalování. Většinu půjček také automatizuje pomocí své umělé inteligence: 71 % jejích půjček je plně automatizováno, díky čemuž společnost rapidně šetří na kvalifikovaném personálu, který by normálně půjčky musel sjednávat.

 

Investoři by měli očekávat, že mladé společnosti, které se snaží narušit průmyslová odvětví, dosáhnou jednou opravdu rapidního růstu, což se na Upstart $UPST-7.9%  v posledních měsících ukázalo být pravdou. Příjmy společnosti se ve druhém čtvrtletí roku 2021 prudce zvýšily o více než 1 000 % a objem transakcí z půjček poskytnutých na její platformě se meziročně zvýšil o více než 1 600 % na 2,8 miliardy dolarů.

 

Pro investory, kteří se domnívají, že současný proces poskytování půjček je zpožděný a potřebuje přepracovat, se společnost Upstart Holdings $UPST-7.9%  jeví jako solidní sázka na jistotu, kterou by skrz investici rozhodně měli vyzkoušet. 

 

Roblox $RBLX-4.5% 

Podle společnosti Global Industry Analysts se herní průmysl v příštích několika letech téměř zdvojnásobí a do roku 2027 se stane trhem v hodnotě 293 miliard dolarů. To je skvělá zpráva pro vývojáře videoher a výrobce konzolí, ale obzvlášť dobrá zpráva je to pro herní platformu Roblox $RBLX-4.5%.

 

Roblox má jedinečnou příležitost těžit z rychle rostoucího trhu s videohrami, protože platforma společnosti nejenže umožňuje svým uživatelům hry hrát, ale také jim je pomáhá vytvářet.

 

Tento neotřelý přístup k hernímu trhu byl pro Roblox ohromným úspěchem. Ve druhém čtvrtletí roku 2021 (oznámeno 16. srpna) vzrostly tržby společnosti $RBLX-4.5% o krásných 127 % a počet rezervací o 35 %. Platforma má nyní v průměru více než 43 milionů aktivních uživatelů denně.  

 

Další úspěch Robloxu bude postaven na schopnosti přilákat vývojáře, kteří vytvářejí jedinečné zážitky pro hráče. Dosud se to Robloxu dařilo díky 8 milionům vývojářů, kteří pro jeho uživatele vytvořili celkem 20 milionů herních zážitků.

Roblox je veřejně obchodovanou společností teprve od března a vzhledem k tomu, že cena jeho akcií od vstupu na burzu vzrostla o skromných 17 %, může být pro investory nyní vhodná doba do této převratné herní akcie zainvestovat. 

 

Shopify $SHOP-2.0% 

Může se zdát, že tu e-commerce bylo vždycky, ale ve skutečnosti jsme stále v počátečních fázích tohoto trhu. Nevěříte mi? Pak vezměte v úvahu skutečnost, že ve druhém čtvrtletí letošního roku pocházelo pouze 12,5 % všech maloobchodních tržeb v USA z nákupů přes internet. 

 

Jak trh elektronického obchodování roste, budou firmy všech velikostí potřebovat platformu, aby si mohly vybudovat vlastní internetové obchody, a právě zde přichází na řadu Shopify. Společnost Shopify si této potřeby všimla již před lety a stala se jedním z nejlepších míst na internetu, kde si firmy mohou vybudovat své e-shopy.

 

Platformu Shopify $SHOP-2.0% nyní používá více než 1,7 milionů podniků, což je o 1 milion více než před dvěma lety, a nedávné čtvrtletní výsledky společnosti odrážejí, jak dobře společnost roste. Čtvrtletní tržby nedávno poprvé překročily 1 miliardu dolarů, což představuje meziroční nárůst o 57 %, který byl částečně podpořen 52% skokem v segmentu obchodních řešení společnosti Shopify. 

 

Společnost Shopify v posledních několika letech zaznamenala také fenomenální růst ceny akcií, přičemž za poslední tři roky její akcie posílily o 1 000 %. A vzhledem k tomu, že má firma silnou převahu v pomoci firmám při budování jejich vlastních e-shopů v kombinaci s faktem, že trh e-commerce tvoří stále jen zlomek celkových maloobchodních tržeb, měla by mít společnost Shopify $SHOP-2.0% v příštích letech ještě spoustu prostoru pro další růst.

 

Zatímco tyto technologické společnosti využívají umělou inteligenci, elektronický obchod a herní platformu k budování budoucnosti svých odvětví, investoři by měli být trpěliví. To znamená, že krátkodobý růst cen akcií by měli sice oslavovat, ale rozhodně nebýt překvapeni, pokud těmto akciím bude chvíli trvat, než se plně rozjedou. Držet se těchto akcií roky, nikoli měsíce, bude nejlepší způsob, jak z těchto inovativních společností plně těžit.

 

DISCLAIMER – nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení. Před nákupem si prosím udělejte vlastní analýzu. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Díky za analýzu 🙏