S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Păi ultimul anunț al Iphone-ului nu prea a tras în sus acțiunile și ce cred eu și ce se așteaptă este că 15 va fi iarăși iphone 14 cu doar câteva îmbunătățiri în plus, așa că nu m-aș baza pe Iphone, ar trebui să fie o bombă cu adevărat ultra :D

În plus, există scurgeri de informații despre ceea ce va urma, nu ar trebui să fie o surpriză, totul ar trebui să fie deja în acțiune.

De asemenea, nu cred că va fi ceva revoluționar în acest moment.

Am acțiuni de $AAPL-1.2%, dar îmi pare teribil de rău că nu am cumpărat mai mult. Cu toate acestea, acțiunile mă fac fericit și este foarte posibil ca noul Iphone să trimită acțiunile în sus.

Înțeleg asta:D Așa cred și eu câteodată, în retrospectivă, dar în același timp mă bucur că îl am împrăștiat în altă parte, nu se știe niciodată. Oricum, sunt curios să văd ce se va întâmpla la toamnă :)

Exact, trebuie să-ți diversifici și tu portofoliul :D

Îmi cunoști deja părerea :-D

Da :)

Dacă Apple are nevoie să scoată din când în când câte un telefon nou, să sperăm că sony și subcontractorii tsmc vor face măcar un profit decent din asta la evaluări mult mai bune. Apple are un preț pentru un scenariu fără cusur, orice altceva va fi o dezamăgire și va urma reacția negativă.

Îmi plac planurile de expansiune ale $TSM-3.5%. Nu mă îngrijorează riscul geopolitic, așa că păstrez acțiunile și nu intenționez să le vând prea curând.

Încă nu știu ce să cred în ceea ce privește geopolitica, dar cum nu dețin acțiuni, sunt puțin îngrijorat de asta :D

Ar putea face o mulțime de bani din asta. În plus, acum TSMC va trece la cipuri mai moderne de 4nm și astfel va economisi bani pentru Apple și aș crede că își vor asigura poziția de subcontractant :) Nu dețin acțiuni ale acestora, cum percepeți riscul geopolitic al TSMC?

Mă voi repeta, dar riscul geopolitic este asumat și de investitorii Apple și, foarte probabil, de toți cei care dețin acțiuni americane. Singura diferență este că aceștia nu realizează acest lucru și plătesc prețuri foarte diferite pentru aceste acțiuni.

Nu mă aștept la prea mult interes pentru noile IPhone-uri în acest moment, pe de o parte nu mă surprinde, iubesc Apple, am destule, dar să cumpăr un telefon nou în fiecare an mi se pare inutil.

Am aceeași părere, nu cred că 15 va avea suficiente noutăți pentru a stabili un record de vânzări, sincer sunt multe noutăți.

Exact, noutățile nu sunt majore și, dacă nu se pregătește o schimbare majoră, nu va fi nevoie să schimbăm 14 cu 15 pentru mulți clienți. Sunt sigur că este în regulă pentru $TSM-3.5%, care continuă să facă cipuri pentru telefoane mobile.

De acord. Eu chiar am "doar" 13 și nu mă aștept să ajung la 15 nici acum. Doar că mi se pare inutil când și acum un telefon mobil vechi de 2 generații funcționează frumos ca nou. Socotesc că nu mă voi gândi să cumpăr unul până la 16, poate 17 atunci. 😂