S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Filme despre investiții și finanțe

Filmele mele preferate despre investiții sunt, bineînțeles, "Lupul de pe Wall Street" și "Pariez pe incertitudine". După acestea, îmi plac foarte mult și filmele The Swap și Margin Call. Recent am vizionat miniseria Eat The Rich : The GameStop Saga, care este o privire minunată asupra cazului GameStop și a ceea ce s-a întâmplat și, de exemplu, cum s-a implicat brokerul Robinhood. Este ireal modul în care o persoană de pe YouTube a "mișcat" prețul acțiunilor $GME+1.1%în funcție de ceea ce a spus în videoclip altor investitori.

Care sunt filmele sau emisiunile TV preferate despre investiții și finanțe?


Sunt surprins că bunul și bătrânul Bet on Uncertainty (Big Short) nu și-a făcut apariția aici ejkejej Mr Burry 👌

Da, am menționat Bet on Uncertainty, dar filmul nu a fost încă menționat în comentariile de aici. Lupul de pe Wall Street și Pariu pe incertitudine ar trebui văzute de fiecare investitor :D

Probabil că toată lumea cunoaște cele mai multe dintre aceste filme/serii, așa că voi include ceva mai recent, cel puțin în ceea ce privește tratamentul, Madoff: Monstrul de pe Wall Street. Este o miniserie despre una dintre cele mai mari scheme Ponzi din istoria Wall Street-ului.

Minunat, mulțumesc pentru pont. O să mă uit la film, deoarece schema Ponzi mă interesează și poveștile cu ea sunt amuzante :)

Dacă ți-a plăcut GameStop, nu sări peste istoria Uber, cred că ar trebui să existe un film despre asta, dar eu o știu de pe youtube - https://www.youtube.com/watch?v=ISIjlRExdpE

Mulțumesc pentru pont :)

Mulțumesc pentru sfaturi, cu siguranță voi verifica ceva. Până acum am văzut "Lupul de pe Wallstreet" și apoi începuturile Apple și Microsoft în filmul "Pirații din Sillicon Valley".

Grozav, mă voi uita la filmul Pirații din Sillicon Valley. Mulțumesc pentru pont.

Deci, trebuie să spun că saga GameStop a fost perfectă👌

Deci, trebuie să spun că saga GameStop a fost perfectă👌

Deci, trebuie să spun că saga GameStop a fost perfectă👌

Sunt de acord, e o miniserie grozavă :D

Există un serial pe Netflix în care creatorii explică cum funcționează ceea ce... Sunt și multe chestii financiare pe acolo, iar asta e mișto.