S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Lanțul de cinematografe AMC este probabil în declin, iar mersul la cinema va deveni în curând un lucru de domeniul trecutului.

Au trecut 3 luni de când am scris despre această companie și acum voi posta din nou. $AMC+8.2% care este uitată îndrăznesc să spun, adesea "dublată" și ca acțiune meme și pentru mine o amintire a copilăriei mele când mersul la film era ceva obișnuit și se aștepta cu nerăbdare acest eveniment social.

Din păcate, această societate chiar nu face decât să meargă la vale. În ultimele luni a făcut mișcări, chiar dacă acționarilor nu le place, pentru a strânge capital în vederea retragerii datoriilor. În urma Covid și a închiderii pandemice a cinematografelor, au decis să scoată la bursă acțiuni $APE-17.9%(care au fost marcate ca fiind o plată de dividende) ca soluție. În acest fel, ei sperau să câștige miliarde prin listarea noilor acțiuni, ceea ce ar fi ajutat compania să își plătească datoriile și să evite falimentul.

Acum a venit următorul pas, o divizare inversă de 10:1 a acțiunilor ordinare. Numărul de acțiuni autorizate ale companiei va crește la 550 de milioane, de la 52,5 milioane anterior, după divizarea inversă, ceea ce va permite AMC să emită peste 390 de milioane de acțiuni.

AMC
$3.16 $0.24 +8.22%
1 Day
+0.08%
5 Days
+5.07%
1 Month
+15.74%
6 Months
-43.84%
YTD
-25.37%
1 Year
-92.41%
5 Years
-96.92%
Max.
-97.59%

Prețul acțiunilor s-a adâncit constant în ultimele zile, iar acest lucru se datorează faptului că investitorii se concentrează pe faptul că AMC va începe să emită un număr mare de acțiuni pentru a-și rezolva soldul datoriilor. Eric Wold, analist la B. Riley Securities, vede conversia de acțiuni ca pe o modalitate prin care AMC poate face față redresării prelungite post-pandemice a industriei globale de expoziții, precum și oricăror repercusiuni viitoare ale grevelor actuale ale scenariștilor și actorilor de la Hollywood.

Ei bine, ce ne vom gândi, nu arată deloc bine cu această companie globală și, dacă nu există un fel de idee, o renaștere...nu știu eu, mă tem că cinematografele și teatrele vor deveni poate niște săli de conferințe etc. Vom vedea, bineînțeles că nu investesc în această afacere chiar dacă m-am ars la început, dar mă întreb dacă va da faliment sau va supraviețui cumva în următorii ani.

Dar voi, cum vedeți această afacere pe cale de dispariție și mai mergeți la film sau vă simțiți mai confortabil să urmăriți stream-uri de acasă? 😊


Interesant, nu cunosc această companie, dar graficul nu arată deloc bine. Nu prea mai merg la film. Mă duc ocazional, dar doar de cel mult 3 ori pe an. Poate ar trebui să remediez asta, acum că există filme atât de interesante precum Barbie, Oppenheimer sau filmul lui Kazma :D

Nu pare și cu siguranță nu aș investi în el, postarea este pur și simplu informativă pentru că nu vreau să tot scriu cu lucruri similare la nesfârșit. Iubesc cinematograful și teatrul, joc într-o astfel de piesă mică și cu actori amatori și îmi amintesc că în adolescență mergeam aproape tot timpul la cinema. 😂 Din ce menționezi și pe mine mă tentează cel cu Oppenheimer, încă nu am fost.

Singura dată când mergem la cinema este în timpul unui festival sau cu un copil, dar mergem la cinematografele mici din zonă. Iar cinematografele, cel puțin în țara noastră, sunt subvenționate, altfel nu ar supraviețui (adică și cinematografele mici sunt subvenționate).

Înțeleg, dar nu mai este ceea ce a fost odată și probabil că nu a fost niciodată deosebit de profitabilă.

Poate că atunci când a început cinematograful a fost profitabil 🤔.

Atâta timp cât oamenii vor dori o interacțiune socială, atunci cinematografele vor supraviețui, dar nu știu dacă ar trebui să fie neapărat un model de multiplex cu 10 ecrane? Personal, nu am luat niciodată un film de pe loc, iar într-o sală mică poți avea 2-3 proiecții într-o zi. Doar că cineva cu discernământ trebuie să stea în camera de montaj și să nu trimită bucăți de 200 de minute fără noimă. AMC nu echivalează cu proiecția filmelor într-un cinematograf;)

Și asta este o posibilitate interesantă și cu siguranță ar putea fi îmbogățită cumva, fluxul este foarte competitiv, dar cred că sunt încă destui oameni care o au doar pentru a merge la companie. Da, aveți dreptate, am înțeles greșit, în informațiile despre companie sunt menționate cinematografele, dar în principal ei administrează o mulțime de cinematografe sau au un fel de participație în ele. Mă gândesc la ea ca la un fel de industrie de divertisment.

Este posibil ca AMC să fie doar o companie prost administrată și nu înseamnă neapărat că oamenii preferă să se uite la filme acasă. Stream nu s-a dovedit a fi încă un concurent important. Este poate singura platformă care este în prezent pe profit, așa că vom vedea.

Nu știu datele și nu vreau să spun prostii, dar, doar din impresia mea, cred că, cel puțin în Cehia, cinematografele încă mai zboară. Mie îmi plac foarte mult. Dacă arată ceva bun, sunt fericit să plătesc pentru asta. Are o atmosferă grozavă și este o scuză frumoasă pentru a te întâlni cu prietenii.

Sunt de acord, și mie îmi place să merg la film și atâta timp cât sunt, voi continua să merg. Cum spui și tu, doar ieși în oraș și confortul de acasă nu compensează asta. E doar că, ei bine, cred că e complicat. Există nori de platforme de streaming. Plus că mai sunt și greve acum a destui actori din cauza înlocuirilor AI, plus datorii oribile datorită Covidului la fel, păi cum funcționează managementul acțiunilor, în ce măsură sunt acțiuni de meme tvz cum se scrie despre ...mă rog, sper să nu dea faliment, dar până acum nu arată bine nu.

În acest caz, m-aș pregăti pentru ce e mai rău. Chiar a devenit un stoc de meme. Este trist.