S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Aș dori să includ în portofoliul meu câteva acțiuni ale unor companii din sectorul auto, dar nu înțeleg cu adevărat acest sector și este un sector despre care trebuie să aflu mai multe. Cu toate acestea, încerc să îl urmăresc cumva și până acum cred că îmi plac cel mai mult acțiunile $VWA.BR+0.4%, P911, $TSLA-1.9% și $NIO-5.0%.

Investitori, ce acțiuni auto se află în portofoliul dumneavoastră și de ce? Alternativ, puteți vota în sondaj.

Vote to see the results! 0 answers already!

Wow, este $NIO-5.0% mai mult în sac decât $TSLA-1.9%? Suntem doar noi, investitorii cehi, sau este într-adevăr acest stoc popular în întreaga lume? :D

La nivel mondial, nu vă băgați și cumpărați! :-D

:DDD

Când încă nu pot trece peste China... :D

Așa că am cumpărat câteva $VOW3.DE, chiar dacă birocrația lor corporativă mă irită, așa că aștept un anunț despre progresele în domeniul bateriilor care le va da un impuls. Am o poziție destul de mare în QS, dar relația lor cu VW mă îngrijorează puțin. Există o posibilitate deloc neglijabilă ca VW să se ocupe de crema, iar QS să se confrunte cu costuri ridicate și cu o diluare suplimentară. Deci, pe termen scurt, VW ar putea crește mai mult.

Așadar, acest lucru ar putea fi foarte interesant dacă se așteaptă la progrese în domeniul bateriilor. Mă gândesc și eu la ele, pentru că din nou îmi place câte mărci reprezintă în ele și acum această informație de la tine cu bateriile. 🤔

Google VW Power Company. Este în fază incipientă, dar cred că este ultima lor șansă. Dacă o iau 🤷‍♂️

Pot să vă întreb ce vă atrage la automobile? Pentru mine, este un sector de neinvestit și mă bucur că l-am încercat doar în mod speculativ datorită unei achiziții pandemice de chilipiruri foarte bune și nu mă mai întorc acolo niciodată.

Mie mi se pare că aceste companii auto încă mai pot avansa, iar dacă o companie auto reușește acum să aibă succes cu mașinile electrice, ar putea avea un succes foarte mare. Bineînțeles, este posibil ca acest lucru să fie o prostie și să mă ard cu ea. Dar chiar dacă mă ard, mă voi bucura pentru asta. Dacă aș cumpăra acțiuni ale oricărei companii auto, oricum aș cumpăra pe bani puțini.

În primul rând, nu mă pricep absolut deloc la mașini, așa că luați asta cu un grăunte de sare. Dar văd această industrie ca fiind foarte competitivă, în care nu există prea mult loc pentru inovație și șanțuri, așa că există marje mici, sindicate puternice. Împotriva acestui lucru merg costurile și datoriile mari, sensibilitatea la ciclurile ecologice, reglementări stricte și riscuri de litigii, rechemări frecvente de serii întregi din cauza unei game largi de defecte. În special în ultima vreme, există un sentiment foarte negativ în ceea ce privește durabilitatea, cu diverse societăți care se implică sub roțile dumneavoastră, merg noaptea prin parcări cu o șurubelniță și fac presiuni pentru ca mașina să fie o marfă rară, disponibilă pentru un număr minim de oameni. După ceva timp, am ajuns la concluzia că nu este deloc necesar să am toate industriile posibile în portofoliu doar pentru a construi un indice privat, am nevoie doar de întreprinderi dominante de calitate care să crească în mod constant și care să aibă cel puțin un preț corect. Din când în când, există o perioadă în care piețele sunt în panică și atunci poți obține chiar și cele mai bune companii la un preț redus și poți evita tot felul de capcane de valoare.

De exemplu, eu investesc în ea pentru că îmi place foarte mult industria auto. Îmi place să urmăresc tot felul de știri din lumea auto, deși nu înțeleg mașinile din punct de vedere tehnic. Nu cred că asta contează atât de mult. Voi urmări sectorul indiferent dacă sunt sau nu investit.

Până acum, NIO conduce, super, nu mă așteptam la asta :) dar mi se pare logic. Dacă aș fi vrut să cumpăr ceva mai tradițional, m-aș fi orientat spre un Porsche :)

Nici eu nu mă așteptam la asta :). Altfel, Porsche îmi place cel mai mult până acum.

Totuși, $RACE-1.0% este cu siguranță un candidat bun...

Filip a spus-o perfect, o explozie! Altfel pentru mine e la fel, nu înțeleg mașinile și am căutat și eu o părere aici acum ceva timp și a ieșit bine tocmai pe asta $VWA.BR+0.4% și cred că și Toyota, până la urmă tot nu am o companie auto pentru că pur și simplu nu o înțeleg, dar urmăresc companiile enumerate de tine și ce îmi place la VW-ul ăla e câte alte mărci încorporează.

Exact, Philip a spus-o perfect. Altfel, mă bucur că nici eu nu o înțeleg :D

😂 nu-ți face griji, nu sunt mulți băieți așa, dar eu nu am avut niciodată o relație cu mașinile, pentru mine e doar o mașină ca să ajung de la A la B.

Philip a scris-o foarte bine. Eu înclin mai mult spre cele mai tradiționale. Volkswagen are unele probleme, dar am totuși încredere în el. Cred că este cel mai bun raport calitate-preț. Porsche se descurcă foarte bine. Aș spune că nimic nu va merge prost dacă vor continua pe aceeași linie.

Minunat, sunt de acord. Așa că poate voi adăuga în portofoliul meu una mai nouă și una mai tradițională :)

Pentru mine $TSLA-1.9% $NIO-5.0%, o investiție în viitor pur și simplu. :)

Sunt de acord, aceste companii se vor descurca foarte bine în viitor :D

Ar fi frumos ;)