S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Jerome Powell Kansas City-beli beszédének gyors összefoglalója a wyomingi Jackson Hole-ban.

A beszéd megtekinthető volt, és a teljes beszédet is megtaláljuk a weben. Először mesterséges intelligenciát használtam a pontok feldolgozásához. Nem hiszem, hogy egyébként is mondatról mondatra felolvashatóak, amelyek mint mindig, most is meglehetősen diplomatikusan zajlanak.

- Jerome Powell, a Federal Reserve (Fed) vezetője nagyobb éberségre szólított fel az infláció elleni küzdelemben, és bár az infláció csökkent, még mindig túl magas. Utalt a további kamatemelések lehetőségére, hogy biztosítsa az infláció fenntartható csökkenését.

- Elismerte az előrelépést, de arra is figyelmeztetett, hogy az infláció továbbra is meghaladja azt, amit a döntéshozók kényelmesnek tartanak. A gazdaságnak óvatosan kell haladnia, mert a kockázatok kölcsönösek. A túl sok és a túl kevés intézkedés negatív következményekkel járhat.

- Powell hangsúlyozta, hogy a kamatlábak mindaddig korlátozóak maradnak, amíg az infláció fenntartható csökkenése a Fed célja felé nem történik meg. Az inflációs célt 2%-on tartja, és nem szándékozik emelni.

- A közzétett adatok azt jelezték, hogy a FOMC szinte minden tisztviselője további kamatemeléseket tart valószínűnek. Powell nem utalt kamatcsökkentésre, de hangsúlyozta, hogy óvatosan kell eljárni, és reagálni kell a változó adatokra és kockázatokra. Figyelmeztetett az erős gazdasági növekedés kockázataira egy várható recesszió idején, és arra, hogy ennek megfelelően magasabb szinten kell tartani a kamatlábakat.

- Az inflációt három mérőszámra osztotta, és a legjobban megfigyelt a maginfláció, amely nem tartalmazza a volatilis élelmiszer- és energiaárakat. A Fed az inflációs adatok alapján dönt majd arról, hogy hogyan járjon el. Végül hangsúlyozta, hogy a gazdasági növekedésnek talán lassulnia kell, mielőtt a Fed változtatna a politikai irányvonalon.

Szóval ahogy látjuk emberek, a hír egyfajta, nos, nem akarok semmit mondani, de nem hiszem, hogy sokunk számára, akik követjük a piacokat, ez sem meglepő. Nyugodtan írja meg, hogy mit gondol erről, várom, és mindenkinek szép hétvégét kívánok. 😊🍀


No comments yet