S&P 500 ^GSPC
5,123.41
-1.46%
Nvidia NVDA
$881.95
-2.67%
Meta META
$511.90
-2.15%
Tesla TSLA
$171.05
-2.03%
Amazon AMZN
$186.13
-1.54%
Microsoft MSFT
$421.90
-1.41%
Alphabet GOOG
$159.19
-1.00%
Apple AAPL
$176.55
+0.86%

Walt Disney $DIS-2.7% a scăzut din nou, ducând compania la un minim al ultimilor 3 ani!

DIS

Disney

DIS
$114.01 -$3.14 -2.68%
1 Day
-0.03%
5 Days
-1.24%
1 Month
+11.01%
6 Months
+36.6%
YTD
+21.33%
1 Year
+11.1%
5 Years
-3.46%
Max.
+118,361.27%

Compania trece prin schimbări, iar ceo-ul care se întoarce, Bob Iger, încearcă, însă compania nu are o perioadă ușoară în mediul competitiv al streaming-ului și, pe deasupra, nici parcurile lor tematice nu mai generează cifrele de dinaintea pandemiei Covid. De asemenea, ei încearcă să își impună planul și, urmând exemplul altor companii, caută să strângă până la 5,5 miliarde de dolari în economii anuale.

Dar ceea ce m-a frapat astăzi când am observat scăderea și am făcut un pic de vâslit este că unul dintre pașii posibili pentru a atrage chiar mai mulți investitori care acum sunt jenați de această companie este să restabilească dividendele. Ultima dată le-au plătit la sfârșitul anului 2019, apoi le-au suspendat pentru a se pregăti pentru impactul crizei. Cu toate acestea, la începutul lunii februarie a acestui an au existat câteva voci care au spus că Disney ar dori să reia cel puțin o parte din dividende până la sfârșitul anului 2023. Plata ar trebui să fie de 2 ori pe an, dar nu găsesc încă nicăieri cât ar trebui să fie. În opinia mea, nu va fi mare lucru.

Așa că mi se pare destul de mult în contradicție cu încercarea de a economisi acolo unde putem, dar pe de altă parte poate fi o stratagemă pentru a atrage mai mulți investitori. Cum vedeți această mișcare? 😊


Investitorii vor fi probabil atrași, dar compania nu va fi probabil mulțumită. Acțiunile scad frumos și probabil că voi supracumpăra din nou😁.
Mulțumesc pentru informații.

Și eu am cumpărat prea mult, au o estimare mai mică chiar mai mică, dar o să am încredere în ei, e doar o companie cu o istorie mare, nu cred că celebrul mouse se va sfârși.😁

De asemenea, sper și cred că această companie va începe să prospere în viitor :D

Aș prefera să văd răscumpărări decât dividende aici. Aștept cu răbdare. Chiar cred că va coborî și mai jos.

De acord, și eu, asta ar putea ajuta foarte bine la preț.

Criza este aici și, odată cu ea, un alt minim. Nu știu când se va opri. Devine un pic cam exagerat.

Din păcate, da, acum sunt la un broker unde chiar și estimarea unor analiști a scăzut la un preț mai mic, în jur de 76 de dolari, dar asta nu este deloc indicativ. Din păcate, până când nu vor îmbunătăți doar conținutul, probabil că nu se va îmbunătăți, plus, de asemenea, parcurile, ei bine, nu știu dacă în această zi și în această epocă, unde doar ceea ce vom obține, a fost folosit pentru a fi de top, oamenii au mers acolo, copiii au iubit-o și părinții au salvat ani de zile pentru a face visul să devină realitate. În ziua de azi toată lumea stă mai mult în spatele monitoarelor și vremurile sunt altele și eu personal simt că Disney nu prea știe cum să meargă în ea. Iar Netflix este un concurent foarte dur care doar ce vom, are un conținut până acum care trage mai mult. Dar eu încă îi sunt fidel și sper că își va reveni.

Pe TradingView, cele mai mici estimări sunt de până la 65 de dolari, dar cele mai mari sunt de 146 de dolari. Va trebui să așteptăm și să vedem cine are dreptate.

Nu știu dacă este un sentiment pur subiectiv, dar mi se pare că Disney are o mare problemă cu partea creativă a lucrurilor. Mărcile pe care le-au cumpărat de-a lungul anilor au un potențial mult mai mare. Marvel pentru mine este o franciză complet ruinată, Pixar a încetinit și ea destul de mult, iar SW, cea mai mare inimă a mea, este și ea o umbră a gloriei de după inundații. Dacă nu vor găsi o modalitate de a produce conținut de calitate pentru bani rezonabili, nu se va sfârși bine.

De acord, eu personal nu am nici măcar un stream plătit de la ei și doar ocazional îi văd la prietena mea, așa că în ultimul an m-am distrat doar cu Mandalarion și în rest ce chestii Marvel au acolo nu sunt cine știe ce, nici măcar cele cu tematică StarWars nu sunt cine știe ce. Bineînțeles că ține de gustul fiecăruia, dar am citit undeva mai devreme că nici ei înșiși nu sunt mulțumiți de ce vizualizări are. Adică dacă nu îmbunătățesc conținutul, încep să-mi fac și eu griji pentru viitorul lor.