S&P 500 ^GSPC
5,022.21
-0.58%
Nvidia NVDA
$840.35
-3.87%
Meta META
$494.17
-1.12%
Amazon AMZN
$181.28
-1.11%
Tesla TSLA
$155.45
-1.06%
Apple AAPL
$168.00
-0.81%
Microsoft MSFT
$411.84
-0.66%
Alphabet GOOG
$156.88
+0.56%

Dell a avut cea mai bună zi pe piețe din 2018 încoace.

Ce părere aveți despre această companie, pentru mine personal este mai degrabă o companie uitată și nu m-aș aștepta la vreun boom din partea lor când astăzi aș spune că piața este dezmembrată de alți jucători, totuși...este o veste destul de interesantă.

Acțiunile $DELL-1.2% au crescut vineri cu 21,3%, ceea ce reprezintă cea mai bună zi de la revenirea pe piața publică în 2018. Saltul a urmat unui raport de venituri care a depășit așteptările. Chiar dacă rezultatele au fost în scădere, acestea au fost mai mici decât previziunile analiștilor. Acesta a fost în scădere față de anul precedent la 22,9 milioane de dolari, față de prognoza de 20,9 milioane de dolari. $. Profitul ajustat pe acțiune a fost de 1,74 dolari și conform analiștilor de 1,14 dolari.

Ceea ce a fost foarte pozitiv, însă, este prognoza de la $DELL-1.2%, care este "doar" o scădere de 12% față de estimarea anterioară de 15%. Ceea ce a fost personal destul de surprinzător și derutant este că, în ciuda scăderii veniturilor, Morgan Stanley a numit vineri $DELL-1.2% drept principalul înlocuitor al hardware-ului IT pentru Apple. Firma a scris într-un raport că Dell "se profilează ca primul câștigător al inteligenței artificiale generative", referindu-se la cele mai recente evoluții în domeniul inteligenței artificiale.

DELL

Dell

DELL
$119.62 -$1.46 -1.21%
1 Day
-0.01%
5 Days
-4.95%
1 Month
+41.51%
6 Months
+71.79%
YTD
+58.44%
1 Year
+211.84%
5 Years
+340.03%
Max.
+881.77%

Morgan Stanley a menținut un rating de supraponderabilitate pentru Apple, dar a remarcat riscurile legate de creșterea reglementărilor în jurul magazinului de aplicații. Cu toate acestea, a mai spus că Dell beneficiază de o cerere în creștere pentru servere cu inteligență artificială, pe măsură ce tot mai multe companii își concentrează cheltuielile pe acest colț al pieței hardware. Analiștii recomandă cumpărarea acțiunilor și au majorat prețul țintă la 70 de dolari.

"Dell este prima companie din cadrul acoperirii noastre care beneficiază direct de ciclul de cheltuieli pentru Gen AI", au scris analiștii, subliniind că Dell a dezvăluit un portofoliu de servere AI de 2 miliarde de dolari.

Are cineva această companie în portofoliu? Eu personal nu m-am gândit niciodată să îi includ sau să am vreun interes în ei, iar această veste a fost destul de surprinzătoare, dar tot nu mă gândesc să investesc în ei, cel puțin deocamdată. 😊
Nu am nicio experiență cu produsele sau acțiunile acestora. Creșterea într-o singură zi este foarte bună, dar tot nu vreau să am acțiuni DELL în portofoliu.

Sunt de acord cu dumneavoastră. Am aceeași părere atât despre produse, cât și despre acțiuni.

Dell am un laptop, aproape nemuritor trebuie să spun, dar nu mă gândesc să cumpăr acțiuni la această companie.

Nu iau în considerare niciuna dintre ele, aceasta a fost doar o informație despre un salt interesant mai sus într-o companie care poate fi încă familiară pentru mulți. Nu am deloc experiență cu Dell, înainte mai mult cu Hp sau Asus, acum sunt absorbit de Apple de câțiva ani. 🤦‍♂️

Cu siguranță, îmi place să o citesc mereu! Oricum, Apple este o inimioară :D

Cu siguranță nu aș fi considerat Dell drept câștigătorul întregii curse AI. Dar reacția pieței nu prea se potrivește cu rezultatele pentru mine. Ciudat.

De acord, și mie mi se pare destul de interesant, de aici și postarea, nu mă interesează compania și am alte preferințe în domeniu. Personal văd acest brand ca fiind mai degrabă în declin în industria pc-urilor.

De asemenea, aș crede că Dellas nu mai sunt atât de populare, deși mă uit acum la un monitor Dell și nu mă pot plânge.

Nu îi urmăresc îndeaproape, tocmai am verificat raportul de câștiguri și au avut o scădere de 13% YoY și prețul a crescut cu 20%, în timp ce câștigurile HPQ au scăzut cu aproximativ 10% YoY și prețul a scăzut cu 11%, cred că au menționat AI mai des în apel?;)

Da, Morgan Stanly, în special, a menționat AI de multe ori în timpul recenziilor lor și a susținut că o mulțime de servere AI le fac acest lucru. Cum nu urmăresc sau investesc în niciun fel în companie, am vrut doar să pun acest lucru ca o postare din cauza creșterii surprinzătoare. Cred că există o mulțime de alte companii de calitate în acest sector. 😊

Ei bine, asta numesc eu o reacție pozitivă după rezultate :) O depășire uriașă a estimărilor, iar investitorii au dat înapoi la acțiuni. Graficul săptămânal arată foarte puternic.

Da, surprinzător, așa cum scrieți, felicitări investitorilor care cred în ele.

Așa este. Totuși, nu fac parte din acel grup :)