S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Săptămâna aceasta, atenția investitorilor din Statele Unite va fi îndreptată în principal către Cartea bej a Fed, balanța comercială pentru luna iulie și ISM în sectorul serviciilor. În Germania, de exemplu, vor fi publicate IPC pentru luna august și producția industrială pentru luna iulie.

Balanța comercială în SUA

Miercuri, în Statele Unite va fi disponibilă balanța comercială pentru luna iulie. Piața preconizează un deficit de 68 de miliarde de dolari. Motivul creșterii de la o lună la alta a deficitului balanței se datorează în principal consolidării cererii interne de bunuri de consum, automobile și bunuri de capital. Deficitul ar trebui să fie parțial compensat de exporturile nete de servicii.

Serviciile ISM în Statele Unite

Ziua de miercuri va oferi și indicele ISM al serviciilor în SUA. Se preconizează că indicele va rămâne în august la același nivel ca în luna precedentă. Companiile din SUA ar trebui să fie susținute în continuare de consumul gospodăriilor în materie de divertisment, în special de cinematografe (Barbie, Oppenheimer) și concerte (Taylor Swift, Beyoncé). Potrivit Bloomberg, indicele ar trebui să înregistreze un declin în trimestrul al patrulea, în principal din cauza răcirii cererii de consum.

Cartea bej a Fed

Cu două săptămâni înainte de ședința Fed, se publică întotdeauna așa-numita Carte bej, care reprezintă raportul băncii centrale americane privind starea economiei SUA. Săptămâna aceasta, aceasta va fi publicată în cursul zilei de miercuri. Bloomberg se așteaptă ca economia americană să fie în continuare puternic susținută de cheltuielile de consum pentru filmele Barbie și Oppenheimer, precum și pentru concertele lui Taylor Swift și Beyoncé. Efectele acestor evenimente culturale ar urma să atingă punctul maxim în luna august, potrivit Bloomberg. Astfel, în ciuda creșterii cheltuielilor de consum pentru divertisment, economia americană ar trebui să înregistreze o încetinire a creșterii economice. Indicele PMI al serviciilor S&P a fost raportat pe 24 august. Indicele a atins cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni, la 51,0 puncte, iar comenzile au scăzut, de asemenea, pentru prima dată în ultimele șase luni.

Cererile noi de ajutor de șomaj în Statele Unite

Conform previziunilor analiștilor, se așteaptă ca noile cereri să ajungă la 235.000 la 2 septembrie. Se așteaptă ca motivul creșterii de la o săptămână la alta să fie uraganul Idalia, care a lovit Florida pe 30 august.

IPC în Germania

Vineri, la ora 8:00, vom afla datele finale ale IPC din august în Germania. Piața preconizează o creștere a indicelui de 6,1% de la an la an. În iulie, indicele a crescut cu 6,2%. De la o lună la alta, se așteaptă ca inflația să crească cu 0,3%.

Producția industrială în Germania

Producția industrială va fi raportată joi în Germania. Analiștii se așteaptă la o nouă scădere de la o lună la alta. În iunie, producția a scăzut cu 1,5%, acum piața preconizează o scădere de 0,5%. În ritm anual, se așteaptă o scădere de 2,1%. Potrivit sondajului IFO, nemulțumirea întreprinderilor industriale față de performanța actuală a afacerilor lor este în creștere. De asemenea, așteptările întreprinderilor pentru lunile următoare rămân foarte pesimiste.

Alți indicatori din această săptămână

Alți indicatori macroeconomici care urmează să fie raportați includ rata șomajului pentru luna august în Republica Cehă, PIB-ul din al doilea trimestru și PPI din zona euro.


Săptămâna aceasta este destul de plictisitoare în ceea ce privește datele macroeconomice din SUA, dar, până la urmă, există ceva acolo. Va fi vorba mai ales de sentimentul actual al investitorilor...

Singurul lucru interesant este indemnizația de șomaj... din fericire nu avem doar în SUA.

Da, Canada și Australia au multe de făcut în această săptămână.