S&P 500 ^GSPC 5,010.6 +0.87%
Nvidia NVDA $795.18 +4.35%
Tesla TSLA $142.05 -3.40%
Amazon AMZN $177.23 +1.49%
Alphabet GOOG $157.95 +1.43%
Apple AAPL $165.84 +0.51%
Microsoft MSFT $400.96 +0.46%
Meta META $481.73 +0.14%

ARM HOLDINGS se pregătește pentru o ofertă publică inițială spectaculoasă pentru a testa interesul pieței pentru o companie tehnologică importantă. Însă evaluarea sa țintă sugerează că s-a resemnat să nu fie următoarea Nvidia.

Potrivit The Wall Street Journal, care citează persoane familiare cu acest subiect, producătorul britanic de cipuri Arm caută o evaluare pentru oferta sa inițială de acțiuni pe bursa Nasdaq cuprinsă între 50 și 55 de miliarde de dolari.

Arm a refuzat să comenteze atunci când a fost contactată de revista Barron's.

Valoarea vizată este mai mică decât valoarea de 64 de miliarde de dolari care a fost calculată ca valoare a Arm după recenta vânzare de acțiuni la care a participat actualul său proprietar, SoftBank (ticker: 9984.Japan). SoftBank speră să vândă aproximativ 10% din toate acțiunile în circulație în cadrul ofertei, potrivit The Journal.

Chiar și așa, ar fi cea mai mare ofertă publică inițială a anului și un indicator important al interesului investitorilor pentru o mare companie de tehnologie care să iasă la bursă într-o perioadă în care ratele dobânzilor sunt ridicate. Evaluarea sugerează în continuare că Arm este destul de optimistă.


Arm a avut venituri de 2,68 miliarde de dolari și un venit net de 524 milioane de dolari în cel mai recent an fiscal. Acest lucru sugerează că este de așteptat un multiplu preț-venituri glisant între 95 și 105 ori.

Acest lucru este mai puțin decât multiplul preț-venituri de 117 ori pe termen lung la care se tranzacționează Nvidia $NVDA+4.4%. Cu toate acestea, Arm vizează în continuare o primă ridicată față de alți producători de cipuri care sunt puternic dependenți de piața slabă a smartphone-urilor. Qualcomm $QCOM, de exemplu, se tranzacționează la un raport P/E de 15 ori mai mare.

Retardarea nu spune întreaga poveste. Tehnologia Arm alimentează cipurile din aproape fiecare smartphone și speră ca mai mulți dintre partenerii săi să investească în IPO-ul său în calitate de investitori strategici. Potrivit Reuters, Nvidia, Apple $AAPL+0.5% și Alphabet $GOOGL+1.4%, compania mamă a Google, se numără printre companiile care s-au înscris pentru a investi . Acest lucru ar putea crește evaluarea.

Dar ceea ce are sens ca investiție strategică pentru clienții Arm ar putea să nu aibă sens pentru investitorii individuali. Expunerea Arm la smartphone-uri și la piața chineză a ridicat semne de întrebare în rândul analiștilor cu privire la traiectoria sa de creștere.

"Experții noștri sunt sceptici în ceea ce privește sustenabilitatea pe termen lung a creșterii veniturilor și a marjelor ridicate ale ARM. Ei se așteaptă la o creștere anuală a veniturilor de 5% până la 10% în următorii cinci ani, urmată de un vârf urmat de un declin anual", a scris luni Albie Amankona, analist la Third Bridge, într-o notă de cercetare.Am fost foarte interesat de această companie, dar cumva am uitat de ea, așa că vă mulțumesc că mi-ați amintit. Va trebui să arunc o privire rapidă asupra companiei și cu siguranță voi urmări măcar puțin IPO-ul :)

Cu plăcere, IPO ar trebui să fie 13,9

Cool, mulțumesc pentru informații :D

Aștept cu nerăbdare acest IPO, voi urmări și eu și nu mă voi alătura imediat, dar vom vedea, sunt o mulțime de companii mari implicate, așa că ar putea fi interesant.

Vom avea același curs :)

În principal, stați pe mâini pentru că va fi tentant să intrați în ea, cred că destul de mulți oameni de aici vor fi în anticipare, există într-adevăr o mulțime de știri, interes etc. în jurul acestui lucru și ceea ce vom, odată ce ceva este promovat foarte mult, crește chiar dacă prețul real poate să nu se potrivească.😊

M-am ars ultima dată pe $COIN+7.0% IPO , așa că voi urmări acest lucru de la o distanță mică... dar sunt curios :)

Înțeleg acest lucru, te face să fii precaut.

În mare parte educat... :-D

Evaluarea mi se pare exagerată, dar cu siguranță voi urmări IPO-ul, este o afacere destul de importantă.

Poate să fie sau nu, sunt foarte curios de prima zi.

Cu toate aceste companii mari implicate, ar putea fi foarte interesant. Evoluția din prima zi va fi cu siguranță de urmărit.

În primul rând din cauza tuturor acestor companii, voi urmări cu siguranță oferta publică inițială.

Și eu. Când va fi asta?