S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Săptămâna trecută, unii dintre voi poate că nu ați văzut și veștile din industria marijuanei.

https://static01.nyt.com/images/2021/06/12/multimedia/31sp-smallbiz-cannabis2-print/merlin_188310441_768cbe0b-f00f-41e9-9e9a-c809a7dbeb72-articleLarge.jpg?quality=75&auto=webp&disable=upscale

Titlurile de marijuana au înregistrat o creștere notabilă joi, în urma unei recomandări a Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al SUA (HHS) de reclasificare a marijuanei ca drog cu risc mai scăzut.

Recomandarea HHS, care face parte din planul de reformă a marijuanei al președintelui Biden, solicită ca Drug Enforcement Administration (DEA) să reclasifice marijuana din lista I în lista III. Se consideră că drogurile din Lista I au cel mai mare potențial de abuz și nu au un scop medical aprobat, în timp ce drogurile din Lista III au un potențial de abuz moderat sau scăzut și au un scop medical aprobat.

Cu toate acestea, DEA nu a spus încă dacă va accepta recomandarea.

Printre câștigătorii zilei de joi se numără Canopy Growth $CGC-0.7%, Tilray Brands $TLRY și Cronos Group $CRON+0.4%.


Frumos raport, am văzut și eu ceva acțiune, dar și eu mă abțin. Cum ar fi, dacă chestia cu legalizarea ar trece, ar fi mare lucru, dar așa cum scrii, probabil că sunt multe lucruri care ar mai trebui acceptate în jurul ei... drogul pur și simplu este, dar și alte droguri și lucruri din lumea asta. 😊

Trebuie să fie tratată în mod sensibil, nu doar interzisă și abandonată. Știm cu toții că războiul împotriva drogurilor are efectul opus.

Ba da, cu cât sunt mai multe interdicții, cu atât mai multe afaceri la negru vor fi făcute și nu se va ajunge nicăieri. În plus, s-a dovedit deja că ajută, dar, așa cum spuneți, trebuie supravegheat și gestionat în mod rațional.

Este un sector interesant, dar eu nu aș investi în el în acest moment. Dar peste câțiva ani sau câteva decenii acest sector ar putea fi interesant.

Și eu văd lucrurile la fel.

Cool :D

Un sector prea riscant pentru a cumpăra acțiuni pentru mine din cauza legislației :)

Deocamdată, da, dar odată ce sectorul se va stabiliza, vom vedea cât de atractiv va fi.

Acest sector are un potențial ridicat pe termen lung, dar, din păcate pentru investitori, legile din multe țări sunt stabilite așa cum sunt. Urmăresc TLRY de ceva vreme, vânzările cresc încet, pierderile scad treptat, dar pe grafic se vede -95% în ultimii 5 ani.

Incertitudinea este imensă, dar îmi imaginez că în viitor, când va fi o piață stabilă, voi fi fericit să investesc în ea. Holt nu va avea profituri la fel de mari ca pentru cel care are un timp bun.

Toate aceste companii marcate se ridică de jos. Este foarte adânc și aproape toate sunt la minime istorice. Creșterea de aici este remarcabilă datorită raportului %, dar investește cineva? Doar întreb, informațiile sunt excelente și m-am uitat la $TLRY în covid. Mă gândeam la un fel de comerciant, dar am sfârșit prin a nu merge pentru asta.

Eu, deși consider că această industrie este interesantă, mă țin departe de ea. Așa cum bine spuneți, se ridică de la minimele lor, întregul sector este încă o mare incertitudine, greu de ales câștigători (mai degrabă supraviețuitori deocamdată). Dacă ar trebui să aleg, aș putea alege foarte marginal Altria, dar nici asta nu-mi place foarte mult, așa că încă nimic, din păcate. Poate într-o zi...

Mai bine să nu riscăm. Există o mulțime de alte opțiuni mai bune pe piață în care să vă plasați banii.