S&P 500 ^GSPC 4,992.19 +0.50%
Nvidia NVDA $792.88 +4.05%
Tesla TSLA $143.64 -2.32%
Amazon AMZN $177.66 +1.74%
Alphabet GOOG $157.76 +1.31%
Meta META $486.18 +1.06%
Microsoft MSFT $401.13 +0.50%
Apple AAPL $165.61 +0.37%

Dolarul s-a menținut aproape de maximul ultimelor șase luni, în timp ce nervozitatea privind China și creșterea globală a afectat apetitul pentru risc, în timp ce yenul s-a întărit, deoarece diplomatul de top al Japoniei a transmis un avertisment cu privire la monedă, după ce anterior a scăzut la minimul ultimelor 10 luni.

Yenul s-a întărit cu până la 0,4%, ajungând la 147,02 pentru un dolar american, după ce șeful diplomaților japonezi pentru monedă, Masato Kanda, a declarat că nu ar exclude posibilitatea ca mișcările speculative să persiste, acesta fiind cel mai puternic avertisment de la jumătatea lunii august.

Moneda asiatică a oscilat în ultimele săptămâni în jurul nivelului cheie de 145 pentru un dolar, determinându-i pe comercianți să fie atenți la indicii de intervenție din partea Tokyo.

Kanda, ministrul adjunct de finanțe al Japoniei pentru afaceri internaționale, a fost o figură centrală în eforturile țării de a opri scăderea abruptă a yenului începând de anul trecut.

"Declarațiile sugerează că intervenția ar putea fi iminentă, yenul aflându-se în zona de intervenție pe care am văzut-o anul trecut", a declarat Chris Turner, șeful global al piețelor ING și șeful regional de cercetare pentru Marea Britanie și Europa Centrală și de Est.

Japonia a intervenit pe piețele valutare în urmă cu 12 luni, când dolarul a depășit 145 de yeni, determinând Trezoreria să cumpere yeni și să împingă perechea înapoi la aproximativ 140 de yeni.

Față de un coș de valute, dolarul s-a situat la 104,77, nu departe de maximul ultimelor șase luni de 104,90 atins marți. Datele economice din China și Europa de marți au alimentat unele temeri privind încetinirea creșterii globale, determinând investitorii să aibă unele îngrijorări cu privire la moneda americană.

Datele de marți din zona euro și Marea Britanie au arătat o scădere a activității de afaceri luna trecută, în timp ce un sondaj din sectorul privat a arătat că activitatea din sectorul serviciilor din China a crescut în august în cel mai lent ritm din ultimele opt luni.

Euro a câștigat 0,1%, până la 1,0733 dolari, după ce marți a coborât la minimul ultimelor trei luni de 1,0705 dolari. Lira sterlină a fost ultima dată la 1,2559 dolari. De asemenea, marți a atins un minim al ultimelor trei luni de 1,25285 dolari.

Prețul petrolului s-a stabilit marți la maximul ultimelor 10 luni, deoarece Arabia Saudită și Rusia au prelungit restricțiile de aprovizionare, deși prețurile europene la gaze sunt mult sub maximele atinse în august anul trecut.

Guvernatorul Rezervei Federale, Christopher Waller, a declarat marți că ultimul lot de date economice oferă băncii centrale americane spațiu de manevră pentru a stabili dacă trebuie să majoreze din nou ratele și că nu vede nimic care să o oblige să majoreze din nou costurile de împrumut pe termen scurt.

Potrivit instrumentului CME FedWatch, piețele apreciază că există 93% șanse ca Fed să mențină ratele neschimbate în cursul acestei luni și 55% șanse să nu mai aibă loc nicio majorare în acest an.


Între timp, yuanul chinezesc s-a prăbușit miercuri până la minimul ultimelor 10 luni față de dolar, înainte de a reduce unele pierderi, deoarece băncile de stat au oferit sprijin.

Dolarul australian a crescut cu 0,1%, până la 0,6385 dolari, după ce marți s-a scufundat cu 1,3% din cauza datelor slabe din China și după ce Reserve Bank of Australia a lăsat ratele neschimbate.

Dolarul ca monedă de refugiu se întărește din cauza îngrijorărilor legate de creșterea economică globală

Dolarul american se întărește astăzi ca monedă de refugiu din cauza îngrijorărilor legate de creșterea economică globală, în special în lumina evoluțiilor din China. Dolarul australian slăbește după ce Reserve Bank of Australia a lăsat ratele dobânzilor neschimbate.

Indicele dolarului, care măsoară valoarea dolarului în raport cu un coș de șase valute importante din lume, a crescut cu 0,4%, ajungând la 104,69 puncte în jurul orei 18:35 CET. În același timp, euro a pierdut 0,7% față de dolar, până la 1,0725 dolari, iar dolarul australian a pierdut 1,2%, până la 0,6382 dolari.

Activitatea serviciilor din China a crescut în august în cel mai lent ritm din ultimele opt luni, potrivit statisticilor sectorului privat publicate astăzi. Cea de-a doua mare economie a lumii continuă să fie afectată de o cerere slabă, iar măsurile de stimulare nu au reușit să stimuleze semnificativ consumul.

Activitatea întreprinderilor din zona euro se contractă mai rapid decât părea. Acest lucru a fost arătat de datele revizuite pentru luna august publicate astăzi de S&P Global. Sectorul dominant al serviciilor este deja în declin, ceea ce, potrivit analiștilor, înseamnă că zona euro ar putea intra în recesiune.

"Există îngrijorări tot mai mari cu privire la o încetinire a creșterii globale, în special în cazul Chinei și al Europei. Acest lucru avantajează dolarul ca valoare de refugiu", a declarat Joe Manimboze, analist la Convera.

Reserve Bank of Australia a lăsat astăzi ratele dobânzilor neschimbate pentru a treia lună consecutiv. Acest lucru a alimentat speculațiile potrivit cărora ciclul de înăsprire a ratelor s-a încheiat. Oficialii băncii centrale au indicat anterior că au ratele mai ferm sub control.


EUR/USD mi se pare foarte neinteresant în acest moment și cred că mulți comercianți pierd. Este de fapt o mare tendință laterală.

Acest lucru este adevărat, motiv pentru care las această pereche valutară în afara tranzacționării de zi cu zi cu totul.