S&P 500 ^GSPC
5,022.21
-0.58%
Nvidia NVDA
$840.35
-3.87%
Meta META
$494.17
-1.12%
Amazon AMZN
$181.28
-1.11%
Tesla TSLA
$155.45
-1.06%
Apple AAPL
$168.00
-0.81%
Microsoft MSFT
$411.84
-0.66%
Alphabet GOOG
$156.88
+0.56%

Compania energetică își consolidează poziția.

În această dimineață am fost intrigat de știri și, prin urmare, de scăderea Enbridge $ENB+1.1%. Compania, este un gigant energetic cu preponderență în Kaduna, dar și cu aproximativ 20% distribuție de gaze în SUA.

Gigantul canadian de gazoducte Enbridge Inc. a acceptat să cumpere trei companii energetice de la Dominion Energy Inc. într-o tranzacție de 9,4 miliarde de dolari care va crea cel mai mare furnizor de gaze naturale din America de Nord. Tranzacția are o valoare totală de 14 miliarde de dolari, inclusiv datoriile, și va fi cea mai mare tranzacție a Enbridge de la achiziția Spectra Energy Corp. pentru aproximativ 28 de miliarde de dolari în 2017.

Mișcarea vine într-un moment în care Enbridge, cea mai mare companie de gazoducte din America de Nord, face presiuni pentru a se poziționa în vederea tranziției către surse de energie cu emisii reduse de carbon. Cele trei companii pe care le cumpără deservesc clienți din Ohio, Utah, Wyoming și Carolina de Nord, unde se așteaptă ca tarifele de bază să crească cu 8% pe an.

ENB

Enbridge

ENB
$33.33 $0.36 +1.09%
1 Day
+0.01%
5 Days
+1.83%
1 Month
+1.83%
6 Months
+5.51%
YTD
-3.44%
1 Year
-8.56%
5 Years
-3.87%
Max.
+1,515.21%

"Achizițiile pe care le facem au longevitate, iar companiile de gaze sunt infrastructuri "esențiale" pentru furnizarea de energie sigură, fiabilă și la prețuri accesibile", a declarat Greg Ebel, directorul executiv al Enbridge, într-un comunicat.

Bineînțeles, acordul de cumpărare a companiilor, care implică șapte milioane de locuințe și întreprinderi din diferite state, va necesita aprobarea autorităților de reglementare, inclusiv a Comisiei Federale pentru Comerț, pentru a se asigura că nu încalcă legile antitrust. Enbridge a declarat că va începe imediat să facă presiuni pentru a obține aprobarea. Compania a precizat că se așteaptă ca tranzacția să se încheie în 2024. Tranzacția Enbridge cu East Ohio Gas Co, Questar Gas Co și Public Service Co of North Carolina va dubla afacerile $ENB+1.1%.

Personal, mișcarea de până acum mi se pare o super investiție și un pas spre viitor, chiar dacă afacerea globală include achiziția cu o datorie de aproximativ 4,6 miliarde de dolari. Din cauza tranziției către o energie mai ecologică, în opinia mea și a analiștilor, gazul joacă încă un rol semnificativ. Compania este, de asemenea, pe lista de dividende, doar că ceea ce s-ar putea să nu fie atât de atractiv este fiscalitatea. Personal, am compania în portofoliu și acum sunt în supracumpărare, însă impozitul este reținut cu 25%, conform legislației canadiene.

Dar dumneavoastră, are cineva această companie în portofoliu și cum o apreciați? 😊


Știu foarte puține lucruri despre acest sector. Cu toate acestea, sunt interesat de acest sector și va trebui să îl analizez mai în detaliu și să aflu multe informații. Altfel, mulțumesc pentru pont :D.

De asemenea, mulțumesc și uite, nu sunt un expert în acest domeniu, dar mă uit puțin în industria energetică, am început cu companii pe care sunt sigur că le cunoașteți, cum ar fi $OXY-1.3% $CVX+0.1% $XOM+0.1%...așa că, la urma urmei, este o industrie care va fi întotdeauna în jur.

Da, am înțeles. După cum scrieți, această industrie va fi mereu cu noi. Altfel, până acum, probabil că îmi place cel mai mult $CVX+0.1%, iar prețul acestei acțiuni nu este deloc rău😁.

Ei bine, a căzut destul de tare aseară. La minimul ultimilor doi ani. Următoarea oprire este, probabil, minimul covidului. Nu văd nimic altceva acolo acum.

Da, mă uitam. Păi, eu nu prea cred că au ajuns acolo încă, mă gândesc, nu au încă un motiv, nu mă aștept la știri negative în jurul lor, nici nu am găsit, dar dacă vor ajunge acolo, o să văd de ce și eventual aș cumpăra, dar ar depinde de situație atunci, nu.

Mare articol! Mulțumesc mult!

Și eu vă mulțumesc. 🙏😊