S&P 500 ^GSPC
5,039.57
-0.23%
Nvidia NVDA
$852.99
-2.42%
Alphabet GOOG
$157.52
+0.97%
Amazon AMZN
$181.66
-0.91%
Meta META
$495.99
-0.75%
Tesla TSLA
$157.95
+0.53%
Microsoft MSFT
$412.98
-0.39%
Apple AAPL
$168.87
-0.30%

Marile companii de tehnologie se simt "amenințate" de Uniunea Europeană + Apple are acum probleme în China.

Amazon $AMZN-0.9%, Alphabet $GOOG+1.0%, Apple $AAPL-0.3%, Microsoft $MSFT-0.4%, Meta $META-0.8% și ByteDance (este o companie chineză de tehnologie de internet) au acum la dispoziție șase luni pentru a se conforma unor reguli de piață mai stricte.

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton

Comisia Europeană, brațul executiv al UE, a desemnat miercuri șase companii cu vânzări anuale de peste 7,5 miliarde de euro (8 miliarde de dolari) sau 45 de milioane de utilizatori activi lunar în cadrul blocului comunitar să se conformeze unor reguli de piață mai stricte - de exemplu, nu pot împiedica utilizatorii să dezinstaleze orice software sau aplicații preinstalate sau să trateze mai favorabil propriile servicii. Acestea au la dispoziție 6 luni pentru a face acest lucru.

Pe lângă Legea privind piețele digitale, UE a introdus și Legea privind serviciile digitale, care are ca scop responsabilizarea juridică a platformelor pentru conținutul pe care îl transmit. Nerespectarea acestor cerințe ar putea duce la amenzi mari și la interdicții temporare pe piața europeană.

"Dacă aceste companii nu se conformează, și sper că toate se vor conforma, vom avea posibilitatea de a le amenda cu până la 10% din veniturile lor globale", a declarat miercuri Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă, pentru CNBC. Amenda ar putea fi majorată până la 20% dacă firma în cauză continuă să nu se conformeze regulilor. Următorul pas, dacă nu va funcționa, va fi o interdicție temporară.

"Iar dacă vor continua, da, avem instrumente, inclusiv desființarea acestor companii, dar nu vreau să le folosesc niciodată. Și pot să vă spun că discuțiile pe care le avem cu toate aceste companii sunt profesioniste și cred că se îndreaptă în direcția corectă", a declarat Breton. Cu toate acestea, după cum se poate observa din fraza directă, în opinia mea este bubuie, dar toate părțile doresc să ajungă la un acord și nu cred că vreuna dintre companii va avea probleme aici, în Europa.

Ca fapt divers, pe această listă ar putea fi adăugate și alte companii, printre care Netflix, PornHub și Airbnb.

Voi adăuga la această postare un mesaj despre Apple $AAPL-0.3%, care în acest moment se află la curent cu politica locală și eterna "târguială" cu Occidentul. Declinul său a venit după ce s-a raportat că, în ultimele săptămâni, Beijingul le-a spus angajaților unor agenții guvernamentale centrale să nu mai folosească telefoanele lor mobile Apple la locul de muncă.

Interdicția mai amplă nu este surprinzătoare și arată modul în care China încearcă să limiteze accesul companiilor occidentale pe piața din această țară, a declarat reprezentantul american Mike Gallagher, președinte al comisiei pentru China din Camera Reprezentanților. "Acesta este un comportament ca la carte al Partidului Comunist Chinez - promovarea campionilor naționali ai RPC (Republica Populară Chineză) în domeniul telecomunicațiilor și reducerea lentă a accesului pe piață pentru companiile occidentale", a declarat pentru Reuters reprezentantul Gallagher.

Ei bine, ce pot să spun, este doar China, și găsim aceste diverse interdicții și altele asemenea în mod destul de regulat. Cu siguranță nu mă îngrijorează puterea Apple, oricum sunt deja destule companii care se uită la piața indiană și se mută mai mult acolo. 😊

Și tu ce ai de spus despre astfel de știri? 😊🍀
Nu prea înțeleg și mă enervează teribil ( ca să mă exprim politicos). De îndată ce o țară, sau în acest caz UE, are nevoie de bani, se îndreaptă spre companiile care se descurcă bine. Mă enervează faptul că atunci când o țară sau UE are nevoie de bani și are o datorie uriașă se ia după aceste companii. Altfel, nu sunt îngrijorat de Apple. Apple va construi fabrici în India și probabil că deja construiește fabrici în India și va viza India, așa că nu văd o problemă acolo.

De acord, și eu văd lucrurile la fel, cu Apple, cu siguranță, dar și cu celelalte companii menționate, nu sunt îngrijorat de faptul că ar putea fi piratate în mod semnificativ.

Nu înțeleg CE cu aceste companii, este inutil de enervant și neplăcut pentru companiile occidentale. În loc să lupte împotriva invaziei tehnologiei chinezești și să susțină industria europeană.

De acord. 👍

Sunt foarte curios să văd cum se va desfășura totul. În general, mă deranjează faptul că UE se bagă în afacerile cuiva care vrea "doar" să facă bani și o face în mod perfect legal. Dacă aș avea o afacere și UE ar vrea să mă "îmblânzească" doar pentru că am succes, nici mie nu mi-ar plăcea.

Nu există unele restricții în ceea ce privește afacerile în China? În America, nu există reglementări privind afacerile?

Nu voi intra prea mult în detalii, dar sunt de acord, mă deranjează ca și pe Christopher, dar la fel, există ceva peste tot, a fost și va fi. Toată lumea ar putea să vrea libertate totală, dar asta va veni, fără reglementări etc., așa că este pur și simplu o chestie de la sine înțeleasă și nu știu cum ar arăta acea lume, dar este un teren de joc mai mare decât doar bursa.

Nu spun că nu este așa. Pur și simplu nu mi se pare corect, cu excepția cazului în care compania face rău intenționat altora.

De acord, și, ei bine, îi voi răspunde lui Michal separat, dar, în principiu, vreau să spun același lucru. Personal, și eu sunt supărat din cauza asta. Adică, atâta timp cât fac afaceri și legal, nu e treaba nimănui ce volum, pentru cât, etc...Adică, nu-mi place deloc cum e UE, pentru că democrația, mă rog...oricum, suntem blocați să ascultăm ordinele altcuiva. Pe de altă parte, e peste tot, libertate totală nu a fost niciodată de când se știe în istorie și nici nu va fi vreodată.

Și mai exact care sunt cele obișnuite care vă deranjează? Vă deranjează reglementarea conform căreia companiile trebuie să vă șteargă datele meta? Pentru că multe dintre aceste reglementări se referă la manipularea datelor, în cazul în care cred că este minunat că fac acest lucru, deoarece le oferă oamenilor mai multă libertate pentru a nu mai avea atât de multă publicitate care să vină la ei. Și, bineînțeles, poți spune, ce-mi pasă mie de ceilalți, fiecare este creatorul propriului noroc, dar fiecare are o inteligență și o gândire critică diferită și cred că este minunat să avem o autoritate care nu permite ca datele noastre să fie revândute pur și simplu.

Mă întreb cine va câștiga această încăierare... estul sau vestul... nimeni după părerea mea și vom trage pe toată lumea în jos...

Sigur, cred că nu există și nu a existat niciodată un sfârșit, întotdeauna s-a întâmplat ca Occidentul și Estul să nu fie foarte prietenoase, pe de altă parte este amuzant să vezi ce mediatizează, dar în același timp niciuna dintre ele nu ar funcționa fără cealaltă, comerțul se bazează pe expansiune, pe exporturi și cum ar putea crește economia dacă ar exista doar o singură țară mare...

Este un fapt că nu pot exista unul fără celălalt, dar nu se comportă ca atare :)