S&P 500 ^GSPC 4,992.19 +0.50%
Tesla TSLA $141.66 -3.67%
Nvidia NVDA $784.98 +3.02%
Alphabet GOOG $157.72 +1.28%
Amazon AMZN $175.45 +0.47%
Apple AAPL $165.59 +0.36%
Meta META $479.44 -0.34%
Microsoft MSFT $398.84 -0.07%

Instacart se pare că urmărește o evaluare mai mică de 10 miliarde de dolari la IPO

Wall Street Journal a relatat duminică că Instacart caută să obțină o evaluare de sub 10 miliarde de dolari la viitoarea sa ofertă publică inițială, mult mai puțin decât cele aproape 40 de miliarde de dolari la care a fost evaluată în urmă cu câțiva ani.

Potrivit ziarului, Instacart urmărește o evaluare de aproximativ 8,6 miliarde de dolari până la 9,3 miliarde de dolari și se așteaptă să înceapă să ofere acțiunile sale investitorilor încă de luni. Raportul a precizat că valoarea țintă s-ar putea schimba în continuare înainte de lansarea ofertei publice inițiale la sfârșitul acestei luni.

Instacart a fost evaluată la 39 de miliarde de dolari în timpul rundei sale de strângere de fonduri din 2021. După ce și-a redus evaluarea internă de mai multe ori, Instacart și-a majorat evaluarea cu 18% la începutul acestui an, la aproximativ 12 miliarde de dolari, a raportat The Information în august.

Compania de livrare de produse alimentare cu sediul în San Francisco este de așteptat să se tranzacționeze pe Nasdaq sub simbolul CART. Goldman Sachs și JPMorgan Chase vor acționa ca manageri principali de carte.

Financial Times, între timp, a raportat vineri că oferta publică inițială a Arm Holdings Ltd. este de peste cinci ori suprasubscrisă, iar unii bancheri ar fi îngrijorați de posibile semnale de alarmă din cauza dimensiunii listării și a numărului mare de bănci implicate. Producătorul de cipuri, deținut de SoftBank, intenționează să intre la bursă în această săptămână cu un preț al acțiunilor cuprins între 47 și 51 de dolari, la o evaluare de aproximativ 50 de miliarde de dolari. Reuters a relatat duminică că Arm va viza un preț la sau peste limita superioară a acestui interval.

Se așteaptă ca cele două oferte mult așteptate să dea un impuls atât de necesar pieței de oferte publice inițiale, care se încălzește încet, după ce s-a aflat într-o scădere profundă începând de anul trecut.

Advanced MedTech, deținută de Temasek, alege IPO-ul din Singapore în locul celui din SUA, potrivit unor surse

Advanced MedTech Holdings Pte, un producător de dispozitive medicale susținut de compania de investiții de stat Temasek Holdings Pte din Singapore, a decis să se listeze la bursă în Singapore și nu în Statele Unite, potrivit unor persoane familiare cu situația.

Compania a apelat la Goldman Sachs Group Inc, Morgan Stanley și Oversea-Chinese Banking Corp pentru a lucra la oferta publică inițială planificată, care ar putea strânge aproximativ 200 de milioane de dolari până la 300 de milioane de dolari, au declarat aceste persoane. Aceștia au spus că listarea în orașul-stat ar putea avea loc la sfârșitul acestui an și că valoarea companiei ar putea fi de aproximativ 1 miliard de dolari.

Producătorul de dispozitive medicale cu sediul în Singapore a luat în considerare o listare în SUA la începutul acestui an, după ce o vânzare planificată de Temasek a eșuat, a relatat Bloomberg News în martie.

Negocierile sunt în curs de desfășurare, iar detaliile vânzării inițiale de acțiuni pot suferi modificări, au declarat persoanele, care au cerut să nu fie numite pentru că procesul este privat. Reprezentanții Advanced MedTech, Goldman Sachs, Morgan Stanley, OCBC și Temasek au refuzat să comenteze.

Listarea Advanced MedTech ar contribui la revigorarea pieței adormite a IPO-urilor din Singapore, care este pe cale să înregistreze cea mai slabă performanță cel puțin din 2011. Doar trei noi listări au avut loc la bursă în acest an, adunând în total 18,6 milioane de dolari, potrivit datelor compilate de Bloomberg. Această cifră este în scădere față de 348 de milioane de dolari în aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit site-ului său, Advanced MedTech produce echipamente medicale, cu accent pe dispozitive urologice și servicii de producție sub contract. Produsele sale sunt disponibile pentru pacienții din peste 100 de țări.

Compania a făcut investiții strategice, inclusiv cumpărarea unei participații majoritare în Shenzhen Wikkon Precision Instruments Co, un producător chinez de dispozitive urologice și de terapie cu unde de șoc, anul trecut, pentru o sumă nedeclarată. În 2021, Advanced MedTech a condus o rundă de finanțare de serie A de 3 milioane de dolari pentru Devicare, un start-up cu sediul în Barcelona care dezvoltă tratamente urologice care combină terapia nutrițională cu monitorizarea digitală.


Știți cumva când va avea loc IPO-ul? În caz contrar, vă mulțumim pentru actualizare :)

Un alt IPO care va fi interesant de urmărit👍

Avem câteva lucruri interesante care urmează să se întâmple!