S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

Az Instacart a hírek szerint 10 milliárd dollárnál kisebb értékelést szeretne elérni az IPO-nál

A Wall Street Journal vasárnapi jelentése szerint az Instacart 10 milliárd dollár alatti értékelést szeretne elérni a közelgő tőzsdei bevezetés során, ami jóval kevesebb, mint a néhány évvel ezelőtti közel 40 milliárd dolláros érték.

A lap szerint az Instacart nagyjából 8,6 és 9,3 milliárd dollár közötti értékelést szeretne elérni, és várhatóan már hétfőn megkezdi részvényeinek felajánlását a befektetőknek. A jelentés szerint a célérték még változhat, mielőtt az IPO még ebben a hónapban elindul.

Az Instacartot 39 milliárd dollárra értékelték a 2021-es forrásbevonási körben. Miután többször csökkentette belső értékelését, az Instacart az év elején 18%-kal, mintegy 12 milliárd dollárra emelte az értékelését - jelentette a The Information augusztusban.

A San Francisco-i székhelyű élelmiszer-kiszállító cég várhatóan a Nasdaq-on CART szimbólummal fog kereskedni. A Goldman Sachs és a JPMorgan Chase lesz a vezető könyvvezető.

A Financial Times eközben pénteken arról számolt be, hogy az Arm Holdings Ltd. tőzsdei bevezetését több mint ötszörösen túljegyezték, és egyes bankárok állítólag aggódnak az esetleges vörös zászlók miatt a tőzsdei bevezetés mérete és az érintett bankok nagy száma miatt. A SoftBank tulajdonában lévő chipgyártó a héten tervezi a tőzsdére lépést, részvényeinek árfolyama 47 és 51 dollár közötti sávban mozog, mintegy 50 milliárd dolláros értékelés mellett. A Reuters vasárnap arról számolt be, hogy az Arm a sáv felső határán vagy afelett fog célozni.

A két régóta várt kibocsátás várhatóan nagy szükség van a tőzsdei bevezetések piacára, amely lassan felélénkül, miután tavaly óta mélyrepülésben van.

A Temasek Advanced MedTech az amerikai IPO helyett a szingapúri IPO-t választja, mondják a források

A Temasek Holdings Pte szingapúri állami befektetési társaság által támogatott Advanced MedTech Holdings Pte orvosi eszközöket gyártó vállalat úgy döntött, hogy az Egyesült Államok helyett Szingapúrban kíván tőzsdére menni - közölték a helyzetet jól ismerő személyek.

A vállalat a Goldman Sachs Group Inc., a Morgan Stanley és az Oversea-Chinese Banking Corp. cégeket bízta meg a tervezett tőzsdei bevezetéssel, amely mintegy 200-300 millió dollárt hozhatna - mondták ezek az emberek. Azt mondták, hogy a városállami tőzsdei bevezetésre már az év folyamán sor kerülhet, és a vállalat értéke 1 milliárd dollár körül lehet.

A szingapúri székhelyű orvosi eszközöket gyártó vállalat az év elején fontolgatta az amerikai tőzsdei bevezetést, miután a Temasek által tervezett eladás meghiúsult - jelentette márciusban a Bloomberg News.

A tárgyalások jelenleg is folynak, és a kezdeti részvényeladás részletei még változhatnak - mondták a nevük elhallgatását kérő személyek, mivel a folyamat magánjellegű. Az Advanced MedTech, a Goldman Sachs, a Morgan Stanley, az OCBC és a Temasek képviselői nem kívántak nyilatkozni.

Az Advanced MedTech tőzsdei bevezetése segítene feléleszteni a szunnyadó szingapúri IPO-piacot, amely legalább 2011 óta a legrosszabb teljesítményt nyújtja. A Bloomberg által összeállított adatok szerint idén mindössze három új tőzsdei bevezetésre került sor, amelyek összesen 18,6 millió dollárt gyűjtöttek. Ez a tavalyi év azonos időszakában elért 348 millió dollárhoz képest csökkenést jelent.

Honlapja szerint az Advanced MedTech orvosi berendezéseket gyárt, elsősorban urológiai eszközöket és szerződéses gyártási szolgáltatásokat. Termékei több mint 100 országban állnak a betegek rendelkezésére.

A vállalat stratégiai befektetéseket hajtott végre, többek között tavaly többségi részesedést vásárolt a Shenzhen Wikkon Precision Instruments Co-ban, egy kínai urológiai és lökéshullám-terápiás eszközöket gyártó cégben, meg nem nevezett összegért. 2021-ben az Advanced MedTech 3 millió dolláros A sorozatú finanszírozási kört vezetett a Devicare, egy barcelonai székhelyű startup számára, amely olyan urológiai kezeléseket fejleszt, amelyek a táplálásterápiát digitális monitorozással kombinálják.


No comments yet