S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Podjetje Instacart naj bi ob prvi javni ponudbi delnic želelo pridobiti manj kot 10 milijard dolarjev

Časopis Wall Street Journal je v nedeljo poročal, da želi podjetje Instacart pri prihajajoči prvi javni ponudbi delnic doseči oceno manj kot 10 milijard dolarjev, kar je precej manj od skoraj 40 milijard dolarjev, na katere je bilo ocenjeno pred nekaj leti.

Po navedbah časopisa si Instacart prizadeva za vrednotenje v višini približno 8,6 do 9,3 milijarde dolarjev, svoje delnice pa naj bi začel vlagateljem ponujati že v ponedeljek. V poročilu je navedeno, da se lahko ciljna vrednost še spremeni, preden se IPO začne konec tega meseca.

Podjetje Instacart je bilo med zbiranjem sredstev leta 2021 ocenjeno na 39 milijard dolarjev. Potem ko je Instacart večkrat znižal svojo interno oceno, je v začetku letošnjega leta zvišal svojo oceno za 18 % na približno 12 milijard USD, je avgusta poročal The Information.

Podjetje za dostavo živil s sedežem v San Franciscu bo predvidoma trgovalo na borzi Nasdaq pod oznako CART. Goldman Sachs in JPMorgan Chase bosta delovala kot glavna vodilna knjigovodja.

Financial Times je medtem v petek poročal, da je IPO podjetja Arm Holdings Ltd. več kot petkrat presežena, nekateri bančniki pa naj bi bili zaskrbljeni zaradi morebitnih rdečih zastav zaradi velikosti kotacije in velikega števila vključenih bank. Proizvajalec čipov, ki je v lasti SoftBank, namerava ta teden vstopiti na borzo s ceno delnice v razponu od 47 do 51 USD in z oceno približno 50 milijard USD. Agencija Reuters je v nedeljo poročala, da si bo Arm prizadeval za ceno v zgornjem delu tega razpona ali nad njim.

Pričakuje se, da bosta obe dolgo pričakovani ponudbi zagotovili prepotrebno spodbudo za trg IPO, ki se počasi ogreva, potem ko je bil od lani v globokem zatonu.

Temasekov Advanced MedTech se je odločil za singapursko IPO namesto ameriške, pravijo viri

Advanced MedTech Holdings Pte, proizvajalec medicinskih pripomočkov, ki ga podpira singapurska državna investicijska družba Temasek Holdings Pte, se je po navedbah ljudi, ki so seznanjeni z razmerami, odločil, da bo namesto v ZDA kotiral v Singapurju.

Podjetje je za delo pri načrtovani prvi javni ponudbi, ki bi lahko zbrala približno 200 do 300 milijonov dolarjev, najelo banke Goldman Sachs Group Inc, Morgan Stanley in Oversea-Chinese Banking Corp, so povedali ti ljudje. Dejali so, da bi se lahko kotacija v mestni državi zgodila že letos in da bi lahko vrednost podjetja znašala približno 1 milijardo dolarjev.

Singapurski proizvajalec medicinskih pripomočkov je v začetku leta razmišljal o uvrstitvi na ameriško borzo, potem ko je načrtovana prodaja s strani podjetja Temasek propadla, je marca poročal Bloomberg News.

Pogajanja so v teku in podrobnosti o začetni prodaji delnic se lahko spremenijo, sta povedali osebi, ki nista želeli biti imenovani, ker je postopek zaseben. Predstavniki podjetij Advanced MedTech, Goldman Sachs, Morgan Stanley, OCBC in Temasek niso želeli komentirati.

Uvrstitev podjetja Advanced MedTech na borzo bi pomagala oživiti mirujoči singapurski trg IPO, ki je na poti k najslabšim rezultatom vsaj od leta 2011. Po podatkih, ki jih je zbral Bloomberg, so letos na borzi potekale le tri nove kotacije, ki so skupaj zbrale 18,6 milijona dolarjev. To je manj kot 348 milijonov dolarjev v enakem obdobju lani.

Podjetje Advanced MedTech se po podatkih na svoji spletni strani ukvarja s proizvodnjo medicinske opreme s poudarkom na uroloških pripomočkih in pogodbenih proizvodnih storitvah. Njeni izdelki so na voljo pacientom v več kot 100 državah.

Podjetje je izvedlo strateške naložbe, med drugim je lani za neznani znesek kupilo večinski delež v podjetju Shenzhen Wikkon Precision Instruments Co, kitajskem proizvajalcu uroloških naprav in naprav za terapijo z udarnimi valovi. Leta 2021 je podjetje Advanced MedTech vodilo krog financiranja serije A v višini 3 milijonov dolarjev za podjetje Devicare, zagonsko podjetje s sedežem v Barceloni, ki razvija urološke terapije, ki združujejo prehransko terapijo z digitalnim spremljanjem.


No comments yet