S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

No, tak tomu říkám růst v trhu, kdy jsou indexy a velké společnosti dolů. Pecka!

Co tak v rychlosti najdu, tak pumpuje na základě infa, které šíří firma Wolfe Research, která tvrdí, že CVSka je na dobré cestě získat 4 hvězdičkový (max. je 5) status u významného PPO kontraktu (PPO je něco jako zastřešení sítě smluvních lékařů, ke kterým když pacient co má pojištění/plán u pojistitele typu CVS jde tak má výhodnější ceny/lepší servis). PPO plány jsou ale dražší na měsíčním placeném pojistném výměnou za flexibilitu (kryje tě to do nějaké míry i když jdeš k lékaři mimo smluvní síť). Ten hvězdičkový rating btw dělá "nezávisle" stát skrze organizaci CMS a v podstatě to vyjadřuje kvalitu služeb + je na to navázané kolik pojistitel/provider dostane zpátky od státu. 

V kostce ať to nezní tak komplikovaně: Vysoký rating PPO plánu = vyšší kompenzace od státu + potenciálně vyšší zájem klientů, protože je to známka kvalitních poskytovaných služeb (= PPO je dražší produkt -> vybere se víc na pojistném).

Díky moc!

Překlad by ChatGPT, není zač a gratuluji k dobré investici.: Růst akcií společnosti CVS Health (NYSE: CVS) je způsoben optimismem vyvolaným poznámkou od společnosti Wolfe Research. Tato poznámka naznačuje, že CVS by mohla znovu dosáhnout 4hvězdičkového hodnocení významného smluvního programu preferované organizace (PPO) pro rok 2025. Tato zpráva pozitivně ovlivnila náladu investorů, což vedlo k růstu akcií o 4 %. Justin Lake, analytik společnosti Wolfe Research, vyjádřil důvěru v možnost návratu smlouvy k 4hvězdičkovému hodnocení, a očekává se, že o tom bude CVS diskutovat na konferenci Morgan Stanley 21st Annual Global Healthcare. Tento vývoj následuje po dřívějším snížení hodnocení společnosti CMS (Centers for Medicare & Medicaid Services) a jeho dopadech na finanční předpovědi společnosti CVS. Hodnocení hvězdičkami má pro CVS zásadní význam při stanovování jejího plnění podle Zákona o dostupné zdravotní péči. Plány s vyšším hodnocením mají nárok na bonusové platby.

Také nemohu nic dohledat, na Twitteru všichni píší, že je to klasický pump and dump. 😁