S&P 500 ^GSPC 5,072.61 +0.04%
Tesla TSLA $161.86 +11.88%
Nvidia NVDA $797.00 -3.30%
Amazon AMZN $177.00 -1.42%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $160.98 +0.66%
Microsoft MSFT $409.18 +0.40%
Meta META $494.21 -0.38%

Se așteaptă ca Apple $AAPL+1.3% să prezinte marți un nou iPhone în cadrul evenimentului "Wonderlust", iar dacă istoria este un ghid, s-ar putea să nu existe un moment mai bun pentru a lua în considerare cumpărarea acțiunilor.

Potrivit analistului Erik Woodring de la Morgan Stanley, acțiunile Apple tind să depășească performanța la șase luni de la lansarea iPhone, dar se mișcă în linie cu piața în perioada de una până la trei luni de la eveniment.

Evenimentul de previzionare a Apple, în timpul căruia se așteaptă să prezinte iPhone 15 și Apple Watch Series 9, vine pe fondul unei performanțe dificile a acțiunilor în ultimele ședințe. Săptămâna trecută, Apple s-a retras cu 6% după ce a aflat că China a interzis utilizarea iPhone-urilor în agențiile guvernamentale și în întreprinderile de stat, unde, în orice caz, economia este mai slabă și cheltuielile de consum încetinesc. Acțiunile au scăzut cu 4,4% în această lună, dar au crescut cu 38% de la începutul anului.

"Credem că cheia de urmărit în acest an va fi orice impact al creșterii prețurilor modelului Pro asupra cererii", a declarat luni într-o notă analistul Tim Long de la Barclays, referindu-se la prețurile medii de vânzare. Chiar și în SUA, "credem că va exista o creștere a numărului de unități pe măsură ce prețurile modelelor Pro vor crește pe fondul unui mediu macroeconomic mai slab".


Wall Street se așteaptă ca iPhone-urile din acest an să prezinte actualizări minore, inclusiv un procesor intern, o lunetă și porturi USB-C reîmprospătate, în timp ce modelele Pro ar putea include o cameră, o baterie și un procesor îmbunătățite. Unii analiști se așteaptă ca Apple Watch actualizat să ofere o baterie îmbunătățită și noi culori de curele.

Mulți analiști se pregătesc pentru o creștere a prețului la modelele Pro din cauza noilor caracteristici Pro. Long se așteaptă ca prețul iPhone 15 Pro să crească cu 50-100 de dolari, iar modelul Pro Max să crească cu 100-200 de dolari. Creșterea de preț ar putea crește estimările privind vânzările iPhone cu 6 până la 8%, a declarat Angelo Zino de la CFRA într-o notă recentă.

"La fel ca în istoria recentă și spre deosebire de WWDC, cu introducerea Vision Pro de la Apple, ne așteptăm la o lansare liniștită a noilor produse și la o lipsă a factorului "wow"", a declarat Andrew Uerkwitz, analist la Jefferies, referindu-se la Conferința mondială a dezvoltatorilor Apple. "Iar acesta este un lucru bun. Apple a fost foarte consecventă în ceea ce privește calitatea execuției, actualizările de software și, în consecință, în câștigarea cotei de piață".


Ce înseamnă acest lucru pentru acțiunile Apple
Privind în perspectivă, Wall Street vede o configurație pozitivă pentru acțiunile Apple pe termen lung, dar ar putea dura ceva timp până când acest vânt de coadă își va face efectul. Performanțele istorice ale acțiunilor sugerează, de asemenea, că acestea intră într-o perioadă ușor mai slabă.

Împreună cu știrile recente din China, Apple se confruntă cu un ciclu de actualizare dificil, pe fondul semnelor de slăbire a cheltuielilor de consum. Aceste slăbiciuni ar trebui să depășească catalizatorii pozitivi, cum ar fi inovația produselor pe termen scurt, a declarat analistul Wamsi Mohan de la Bank of America, care a menținut recent doar un rating neutru pentru acțiunile Apple.

Unde se îndreaptă acțiunile ar putea urma istoria, deși estimările scăzute pe partea de cumpărare și așteptările privind oferta constantă ar putea schimba configurația din acest an, a declarat Woodring de la Morgan Stanley.

Lansările de acțiuni Apple se desfășoară adesea ca oportunități de "vânzare a știrilor", a spus el, acțiunile fiind în medie cu aproximativ 15 puncte de bază în ziua lansării și urmărind piața în următoarele una până la trei luni.

Datele analizate de Bernstein arată un model similar pentru acțiunile Apple înainte și după lansare. În cincisprezece din ultimii șaptesprezece ani, acțiunile Apple au depășit piața cu o medie de aproape 14% în cele trei luni dinaintea lansării la bursă și cu aproape 19% în cele șase luni dinaintea acesteia, a precizat analistul Toni Sacconaghi.

"Pe net, considerăm că raportul risc-recompensă al Apple este neutru spre ușor negativ, având în vedere că evaluarea Apple rămâne ridicată în raport cu istoricul, estimările consensuale de creștere a veniturilor cu 7% par optimiste (mai ales având în vedere comparația pe 53 de săptămâni), iar acțiunile intră într-o perioadă de tranzacționare mai slabă din punct de vedere sezonier", a scris acesta.

Cu toate acestea, investitorii dispuși să aștepte perioada de performanță mai slabă ar putea vedea acțiunile să crească în medie cu 8% în cele șase luni care urmează evenimentului, a precizat Woodring.

El a adăugat că vânturile de coadă, precum cererea amânată și comparațiile ușoare de la an la an, predispun Apple să înregistreze performanțe superioare în noul an, susținând așteptările Morgan Stanley potrivit cărora veniturile din vânzările de iPhone vor fi cu 8% mai mari decât estimările consensuale.

"Credem că, pe măsură ce așteptările privind iPhone-urile se schimbă în sus în anul fiscal 24, Apple poate continua să depășească performanța, deoarece revizuirile pozitive ale estimărilor compensează comprimarea foarte modestă a multiplelor", a scris Woodring.

AAPL

Apple

AAPL
$169.02 $2.12 +1.27%

Vă mulțumim pentru prezentarea generală.

Cu plăcere!

Vă mulțumim pentru prezentarea generală. Ca în fiecare an, aștept cu nerăbdare introducerea noilor modele și voi urmări conferința. Cred că ar putea da un mic impuls acțiunilor Apple după săptămâna trecută. În momentul de față nu știu încotro se îndreaptă și devine destul de enervant...😅

Ei bine, ce părere aveți? :) Eu sunt un pic amărât... și cred că ceea ce a arătat Apple nu va stimula tocmai acțiunile...

Eu personal sunt dezamăgit, mă așteptam la mult mai mult de la 15 și, sincer, nu regret achiziționarea ulterioară a lui 14 pro, unde, ca utilizator obișnuit, nu văd aproape nicio diferență.

Păi, nu e mare lucru, dar cred că cel mai bun model de bază este cel de 15. Voi face upgrade anul acesta, după ani de zile. Am un iPhone 12, așa că e un upgrade la 15. Ar putea fi mai mare, dar mă rog. Atâta timp cât voi primi un bonus solid de răscumpărare pentru el, voi profita de el. Următorul model se va întoarce peste 3-4 ani. Poate mai mult.

Ei bine, ce părere aveți? :) Eu sunt un pic amărât... și cred că ceea ce a arătat Apple nu va stimula tocmai acțiunile...

Aceste conferințe sunt geniale și încurajarea ar fi cu siguranță plăcută, oricum eu personal și ca mare fan Apple sunt dezamăgit de produsele prezentate, în primul rând de Iphone-uri unde văd diferențe minime.

Probabil că am fost cel mai dezamăgit de faptul că au construit totul pe ecologie... a fost prea mult pentru mine.