S&P 500 ^GSPC
5,022.21
-0.58%
Nvidia NVDA
$840.35
-3.87%
Meta META
$494.17
-1.12%
Amazon AMZN
$181.28
-1.11%
Tesla TSLA
$155.45
-1.06%
Apple AAPL
$168.00
-0.81%
Microsoft MSFT
$411.84
-0.66%
Alphabet GOOG
$156.88
+0.56%

Tito dva dividendoví králové s extrémní konkurenční výhodou zajistí váš luxusní pasivní příjem

Víte, co jsou dividendoví aristokraté? Nejspíš ano. A víte, co jsou dividendoví králové? To je takový ještě exkluzivnější klub. Přinášejí a zvyšují totiž dividendu bez přerušení 50 a více let. Pokud nemáte rádi riziko, komu jinému by jste chtěli svěřit svoji investici? Tady je to výrazně jistější sázka! U většiny se navíc daří i mírný růst ceny, takže máte takové parádní 2 v 1. 

Dividendoví králové jsou velice solidní sázkou na stabilitu

Nebudu to dále zdržovat, pojďme rovnou na dva dividendové krále, kteří jsou rozhodně dobrou sázkou na stabilitu.

American States Water $AWR+0.9% 

Společnost American States Water je na vrcholu žebříčku Dividendových králů s 67 lety po sobě jdoucích nárůstů a navíc od roku 1931 každoročně vyplácí dividendy. V současné době to znamená výnos přibližně 1,63 %.

Stabilní, mírně rostoucí a 1,71% dividenda. Why not?

Jedním z atributů úspěšné společnosti je její konkurenční výhoda. Potřebujeme něco na světě víc než vodu? Těžko - a tato společnost z předměstí Los Angeles má jako utilita exkluzivní práva - chcete-li monopol - na poskytování vodohospodářských služeb více než milionu lidí v devíti státech prostřednictvím svých různých dceřiných společností.
Hlavní trh společnosti AWR zahrnuje více než 80 obcí v Kalifornii a dále distribuci vody a služby v oblasti odpadních vod na 11 vojenských základnách po celé zemi na základě 50letých smluv. Poskytuje také elektřinu pro přibližně 25 000 zákazníků v okrese San Bernardino.

Za posledních 20 let společnost AWR poskytla těm, kteří ji koupili a drželi, celkový výnos 1 070 %, což je více než dvojnásobek přibližně 490,2 % indexu S&P 500 za tuto dobu. Společnost pracuje v prostředí s vysokou mírou regulace, ale kritická povaha jejího podnikání a snaha vedení nepřerušit sérii zvyšování dividend znamená, že tok příjmů a stabilní růst by měl pokračovat tak dlouho, dokud bude investor chtít tyto akcie koupit a držet.

Target $TGT+0.7% 

Společnost Target je uznávaným jménem v americkém maloobchodě, které se během pandemie více než dobře drželo. A měl by být schopen pokračovat ve své pozici dividendového krále s aktuální sérií 50 let po sobě jdoucích každoročních zvýšení dividend.

Akcie společnosti Target v současné době vynášejí přibližně 1,54 %, což je o něco lepší výnos než výnos indexu S&P 500, který nyní činí přibližně 1,37 %. Za posledních 20 let se však akcionáři společnosti Target těšili z 10,64% CAGR své investice, když celkový výnos vzrostl o 655 %, což značně překonává větší tržní index.

Target je naprostá klasika

Společnost se sídlem v Minneapolisu se rozrostla z prvního obchodu The Dayton Company Target v roce 1962 na řetězec více než 1 900 obchodů. A nesedí na místě. Jedná se o kamenný podnik, jehož více než 95 % fyzického a digitálního prodeje se realizuje v prodejnách, a jen v letošním roce plánuje otevřít dalších 30 prodejen, přestavět přibližně 200 a přidat pět dalších třídicích center dodavatelského řetězce.

Společnost uvádí, že 75 % obyvatel USA žije v okruhu 10 mil od prodejny Target. To je pro tohoto giganta v oblasti běžného zboží velká konkurenční výhoda. Nebo snad jezdí dvakrát dál kvůli tomu, že tam je supermarket, který máte radši? 🤔

V obou případech se jedná o zajímavé tituly s hezkou dividendu, které spojuje zejména jejich konkurenční výhoda. Stojí při nejmenším za zařazení na watchlist a vlastní analýzu 😇

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o moje shrnutí dat dostupných na internetu a analýzy Marca Rapporta. Každý investor musí provést svou důkladnou analýzu a rozhodnutí provést po zvážení své vlastní situace.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @trollbringer má karmu 350 a je členem této komunity od 14/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Víc dividendových typů, prosím 😃

1 procento je považováno za luxusní příjem? Když mám jinde 10 procent, tak to pak je co na vaší stupnici? 😂

Přesně tak , taky si říkám 😄 já mám akcie kde je dividenda 16% , to pak aspoň nějakou tu korunu vynese :)

Mohl byste prozradit :)

Zrovna u $TGT+0.7% tu konkurenční výhodu moc nevidím, čím vyniká například oproti konkurenčním společnostem Wallmart, Kroger nebo Costco?

Vycházím právě z toho jejich rozšíření a pokrytí obrovské masy lidí.

Já si rád zajdu do shopu - klidně dál, než někam, kde prodávají odpad

Tak samozřejmě, ale většina lidí se radši naučí nakupovat v tom bližší než jezdit pře půl země pro lepší rohlík, žejo... :D

Nikde netvrdím, že jsem normální občan 😂

To je vostrý. Ale je to pravda, pokud má někdo monopol na vodu, tak asi jen tak do problému nepřijde... 🤔

Přesně tak. Jedině, že by udělali nějakej brutální průšvih stran bezpečnosti nebo tak

To se asi nestane. Taková společnost bude pod brutální kontrolou úřadů, hygieny a laboratoří