S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Kam $AAPL-0.6% , tam celý trh aneb varování pro akciové býky.

Akcie Applu v úterý, tedy v den představení nových zařízení v čele s iPhonem 15, ztratily 1,71 %. Z historického maxima z 1. srpna stále odepisují přes 10 %, a jsou tak ve fázi korekce. Investoři, kteří vkládají peníze plošně do indexu S&P 500, by jistě rádi od největší veřejně obchodované firmy viděli na burze lepší výkony.

Akcie Applu jsou v korekci.

Index S&P 500 od vrcholu z 31. července odepisuje necelá tři procenta a na základě závěrečných hodnot z jednotlivých obchodních dnů klesl zatím maximálně o necelých 5 %.

Cena akcií Applu v důsledku velké váhy titulu v S&P 500 samozřejmě silně ovlivňuje výkon samotného benchmarku. A není proto až takovým překvapením, že ve výrazné většině obchodních dnů index roste, když posilují akcie Applu, a naopak klesá, když cenné papíry výrobce iPhonů ztrácejí.

Letošní září je přitom dosud již třetím měsícem v řadě, kdy Apple na burze za indexem zaostává. To není úplně běžná věc, naposledy k tomu došlo koncem roku 2020. Za zmínku pak stojí, že letošní výrazná rally indexu S&P 500 probíhala po většinu času při nadvýkonnosti akcií Applu (a řady dalších velkých technologických titulů). Jeho aktuální zaostávání tak není pro celý trh zrovna pozitivním signálem.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Je sice pravda, že společnosti se posledních pár dní moc nedaří, ovšem myslím že to dlouho trvat nebude a za pár dní vše bude jako předtím a nebo to bude ještě lepší :)

Já v to taky naprosto věřím :)

Jsem zvedava, jak si bude stát na konci zari

To jsme všichni, ale včerejšek mi přidal na tom, že se to v příští týden opravdu může sesypat...

To by byl čas na nákup :)

Bylo by fajn, nakoupit levněji :)

Já si myslim, že září můžeme končit mírně červený ale pak už to půjde vzhůru :)

Vidím to stejne

Hehe pěkné.

Děkuju :)

Nevim jestli se to terminologicky melo nazyvat korekci kdyz apple spise zaregoval na "zakaz" Iphonu v cinske statni sprave a dalsi nepříjemnost byla v den oznameni ze iphone 12 ve Francii - kde urady pohrozili stazenim pristroju a v neposledni rade bylo standartni oznameni novinek vzato jako vzdy kdyz nevyjde nic prevratneho s potencialem velkeho uspechu

Nemá teď úplně nejlepší dny, ale myslím si, že dlouho to trvat nebude. Z Číny jsem četl, že prý to nedali ten zákat a no, kdo ví kde je pravda, je to asi jedno, určitě jak píšeš, tyhle faktory shodili cenu, já ale Apple dál věřím a myslím, že budou mít i tak hezké prodeje.

Uričtě budou mít super... já sám už mam přeobjednané 3 iPhony 15 Pro a nakupují i všichni kolem mě :) takže tohle bude asi povedená generace a budou hezký čísla... pokud teda jen nejsem zase v nějaké své bublině :-D

Údajně to mělo být pouhé doporučení, ale všichni víme, jak to je v Číně s těmi doporučeními... 😁

Čína, Francie a keynote jsou záležitosti posledních týdnů... Apple ale už padá přes 2 měsíce :)