S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Săptămâna aceasta, atenția investitorilor va fi îndreptată către Fed SUA, care va decide asupra evoluției viitoare a politicii monetare americane. Pe bătrânul continent, vor fi raportate indicele IPC în zona euro sau indicele PMI în Germania. Dintre indicatorii interni, indicele PPI a fost raportat luni dimineață.

Ședința Fed

Miercuri, Rezerva Federală a SUA se va reuni pentru a decide asupra cursului viitor al ratelor dobânzilor în Statele Unite. În acest moment, piața preconizează că ratele dobânzilor vor rămâne la nivelul actual, respectiv 5,5%. Cu toate acestea, analiștii casei financiare prognozează cel puțin o majorare a dobânzii cu 25 de puncte de bază până la sfârșitul anului 2023.

IPC în zona euro

Marți vor fi raportate datele finale ale IPC din august în zona euro. Piața prognozează acum un IPC armonizat de 5,3%. Se așteaptă ca indicele să fie determinat în principal de creșterea prețurilor la combustibili. Inflația de bază, care este un indicator mai important pentru bancherii centrali în luarea deciziilor de politică monetară, este prognozată să scadă, de la 5,5% în iulie la 5,3%. Potrivit Bloomberg, BCE se află la potențialul sfârșit al înăspririi politicii monetare.

PMI în zona euro

Vineri, vom vedea citirile preliminare ale PMI din septembrie din zona euro. Potrivit Bloomberg, indicele compozit PMI va oferi un indiciu cu privire la faptul dacă regiunea va trece printr-o "aterizare dură". Indicele compozit a ajuns la 48,6 mld. în iulie. În august, indicele a fost raportat la 46,7 mld. În prezent, se preconizează că va ajunge la 46,6 mld.

Cereri noi și cereri continue de ajutor de șomaj

Piața prognozează 225k cereri noi de indemnizații de șomaj în această săptămână. Potrivit Bloomberg, piața forței de muncă începe să se răcească, iar companiile încep să anunțe concedieri, în special în sectorul serviciilor financiare și al informațiilor.

PPI în Republica Cehă

Luni dimineață a fost raportat PPI pentru luna august. Indicele a crescut cu 1,8% de la an la an, față de așteptările unei creșteri de 1,5%. Vladimír Klimeš, șeful Departamentului de Statistică a Prețurilor Industriale și a Comerțului Exterior din cadrul Biroului de Statistică al Cehiei, a comentat următoarele citiri ale indicelui din august. Prețurile în agricultură au scăzut pentru a patra lună consecutiv, de data aceasta cu peste 16% față de anul precedent. Prețurile pentru lucrările de construcții au crescut cu o valoare estimată de aproape 4% față de anul precedent, iar prețurile pentru serviciile de piață pentru întreprinderi au crescut cu peste 5%."S-ar putea să asistăm la o scurtă slăbire a dolarului, am reușit să tranzacționez coroana la o rată bună data trecută.

Întotdeauna trebuie să se ia un curs bun👍Vom vedea unde duce acest lucru pe piețe. Recunosc că dacă vom coborî puțin, nu m-ar deranja :)

De acord, cui nu-i plac reducerile de la fed? :)

Sunt de acord.

Mă voi concentra pe asta, deoarece îmi place să mă joc cu monedele :D