Акциите на Apple не са виждали нов iPhone. Това може да помогне

Акциите на Apple $AAPL-1.1% поевтиняха след пускането на iPhone 15, тъй като анализаторите бяха скептични дали той ще увеличи продажбите. Но новите данни могат да променят това мнение.

Според Даниел Айвс от Wedbush началото на предварителните поръчки на iPhone 15 носи добри новини за Apple (AAPL). В своя изследователски доклад той пише, че въз основа на анализа на Wedbush предварителните поръчки са се увеличили с 10 до 12% от неделя насам в сравнение със същия период за iPhone 14. Смартфонът трябва да бъде пуснат в продажба в магазините от този петък.

"Проверките на веригата ни за доставки в Азия през този уикенд ни дават по-голяма увереност, че броят на iPhone би трябвало да бъде приблизително 85 млн. броя от началото на продажбите и може да доближи 90 млн. броя, тъй като вече продължаващите главозамайващи промоции на операторите ще бъдат основен катализатор за ъпгрейди през празничния сезон", написа Айвс.

Акциите на Apple биха могли да получат тласък. В предварителната пазарна търговия те спаднаха с 0,2 % до 174,69 USD. Акциите спаднаха от върховите си стойности от около 195 USD в края на юли, отчасти поради опасенията за забрана на iPhone от страна на китайски държавни служители,

Айвс казва, че има още добри новини в ранните данни за iPhone 15 - предварителните поръчки са насочени към по-скъпите модели Pro и Pro Max. Wedbush прогнозира, че Apple ще постигне средна продажна цена от около 925 USD за iPhone 15, което е с около 100 USD повече, отколкото е продавала iPhone през последните 12-15 месеца.

Популярността на по-скъпите модели се потвърждава от някои публично достъпни данни, тъй като Apple отложи датите за доставка на iPhone 15 Pro Max за ноември в някои страни, включително САЩ.

"Въпреки че не съм голям фен на дългите настройки при Apple в краткосрочен план, бих бил предпазлив дори откъм късата страна, като се имат предвид тези очаквани данни за iPhone 15", написа анализаторът на Mizuho Джордан Клайн в изследователска бележка в понеделник.

Акциите на PayPal ще останат под натиск, дори след като Алекс Крис поеме поста главен изпълнителен директор, казва MoffetNathanson

Акциите на PayPal Holdings Inc (PYPL) може все още да се окажат под очакванията въпреки рестартирането с нов главен изпълнителен директор, смята MoffetNathanson.

Фирмата понижи оценката си за акциите на PayPal от Outperform на Market Perform и понижи целевата си цена до 75 USD за акция в доклад от понеделник. Прогнозата на MoffetNathanson предполага приблизително 17% увеличение спрямо цената на затваряне от 64,21 USD в петък.

AAPL

Apple Inc.

AAPL
$170.05 -$1.91 -1.11%
1 Day
-1.11%
5 Days
-6.31%
1 Month
-0.74%
6 Months
+17.11%
1 Year
+13.83%
YTD
+41.95%
5 Years
+220.86%
Max.
+138,218.43%

Акциите на PayPal $PYPL-2.8% поевтиняха с близо 10% от началото на годината и се понижиха с 1,4% в предварителната пазарна търговия в понеделник.

Анализаторът Лиза Елис твърди, че въпреки потенциално обещаващото ново начало за компанията с новия главен изпълнителен директор и бивш ръководител на Intuit Алекс Крис на 27 септември, PayPal все още ще бъде под оценките на MoffetNathanson.

"В бъдеще, за съжаление, очакваме ръстът на брутната печалба на PayPal да остане слаб, в рамките на ниски до средни едноцифрени стойности, и виждаме потенциал за по-нататъшно понижаване на оценките ни, особено като се има предвид силната инерция на Apple Pay, за която се опасяваме, че ще започне да се възползва от силните мрежови ефекти в областта на плащанията", каза Елис.

Елис добави, че по-нататъшните насрещни ветрове, свързани със слабия растеж на Venmo, както и стесняващият се набор от възможности за намаляване на оперативните разходи, ще разстроят PayPal в краткосрочен план.

"В резултат на това, макар да сме развълнувани от новото начало в PayPal под ръководството на новия главен изпълнителен директор Алекс Крис, смятаме, че за съжаление следващата година вероятно ще продължи да бъде предизвикателно пътуване за компанията", каза тя.

PYPL
$57.26 -$1.66 -2.83%
1 Day
-2.83%
5 Days
-2.1%
1 Month
-4.06%
6 Months
-17.5%
1 Year
-34.92%
YTD
-17.13%
5 Years
-30.42%
Max.
+68.35%
No comments yet