Applova delnica še ni dobila novega iPhona. To bi lahko pomagalo

Delnice družbe Apple $AAPL-1.2% so po izdaji telefona iPhone 15 padle, saj so bili analitiki skeptični glede tega, ali bo povečal prodajo. Vendar bi lahko novi podatki spremenili to mnenje.

Po mnenju Daniela Ivesa iz podjetja Wedbush začetek prednaročil za iPhone 15 prinaša dobre novice za Apple (AAPL). V svojem raziskovalnem poročilu je zapisal, da so se na podlagi Wedbushove analize prednaročila od nedelje naprej povečala za 10 do 12 % v primerjavi z enakim obdobjem za iPhone 14. Pametni telefon bo v trgovinah naprodaj od tega petka.

"Naši pregledi dobavne verige v Aziji ta konec tedna nam dajejo večje zaupanje, da bi moralo biti število enot iPhona približno 85 milijonov enot takoj po začetku prodaje in bi se lahko približalo 90 milijonom, saj bodo že potekajoče privlačne promocije operaterjev glavni katalizator za nadgradnje v počitniški sezoni," je zapisal Ives.

Applove delnice bi potrebovale spodbudo. V predtržnem trgovanju so se znižale za 0,2 % na 174,69 USD. Delnice so padle z najvišjih vrednosti okoli 195 dolarjev konec julija, deloma zaradi zaskrbljenosti zaradi prepovedi telefonov iPhone s strani kitajskih vladnih uradnikov,

Ives pravi, da je v prvih podatkih o iPhonu 15 še več dobrih novic - prednaročila so usmerjena k dražjim modelom Pro in Pro Max. Wedbush napoveduje, da bo Apple za iPhone 15 dosegel povprečno prodajno ceno približno 925 USD, kar je približno 100 USD več, kot je prodajal iPhone v zadnjih 12 do 15 mesecih.

Priljubljenost dražjih modelov potrjujejo tudi nekateri javno dostopni podatki, saj je Apple v nekaterih državah, vključno z ZDA, prestavil dobavne roke za iPhone 15 Pro Max na november.

"Čeprav v bližnji prihodnosti nisem velik ljubitelj dolge postavitve pri Applu, bi bil glede na te pričakovane podatke za iPhone 15 previden tudi na kratki strani," je v ponedeljek v raziskovalnem zapisu zapisal analitik družbe Mizuho Jordan Klein.

Delnice PayPala bodo ostale pod pritiskom tudi po tem, ko bo Alex Chriss prevzel mesto izvršnega direktorja, meni MoffetNathanson

Delnice družbe PayPal Holdings Inc (PYPL) bi lahko kljub ponovni vzpostavitvi z novim izvršnim direktorjem še vedno dosegale slabše rezultate od pričakovanj, meni družba MoffetNathanson.

Podjetje je v ponedeljkovem poročilu znižalo oceno delnic PayPal z Outperform na Market Perform in znižalo ciljno ceno na 75 dolarjev za delnico. Napoved podjetja MoffetNathanson pomeni približno 17-odstotno povišanje v primerjavi s petkovo zaključno ceno 64,21 dolarja.

AAPL

Apple Inc.

AAPL
$169.98 -$1.98 -1.15%
1 Day
-1.15%
5 Days
-6.31%
1 Month
-0.74%
6 Months
+17.11%
1 Year
+13.83%
YTD
+41.95%
5 Years
+220.86%
Max.
+138,218.43%

Delnice podjetja PayPal $PYPL-2.6% so od začetka leta padle za skoraj 10 % in so se v ponedeljek pred trgovanjem znižale za 1,4 %.

Analitičarka Lisa Ellis pravi, da bo PayPal kljub potencialno obetavnemu novemu začetku podjetja z novim izvršnim direktorjem in nekdanjim vodilnim delavcem podjetja Intuit Alexom Chrissom 27. septembra še vedno pod MoffetNathansonovimi ocenami.

"V prihodnje žal pričakujemo, da bo rast bruto dobička PayPala ostala nezadostna, v nizkih do srednjih enomestnih številkah, in vidimo možnost nadaljnjih znižanj naših ocen, zlasti glede na močan zagon storitve Apple Pay, za katero se bojimo, da bo začela izkoriščati močne mrežne učinke na področju plačil," je dejala Ellisova.

Ellis je še dodal, da bodo dodatni vetrovi, povezani s šibko rastjo storitve Venmo, in vse manjši nabor priložnosti za zmanjšanje stroškov poslovanja v bližnji prihodnosti onemogočili PayPal.

"Zaradi tega smo sicer navdušeni nad novim začetkom v podjetju PayPal pod vodstvom novega izvršnega direktorja Alexa Crissa, vendar menimo, da bo prihodnje leto za podjetje žal verjetno še naprej zahtevno," je dejala.

PYPL
$57.39 -$1.54 -2.61%
1 Day
-2.61%
5 Days
-2.1%
1 Month
-4.06%
6 Months
-17.5%
1 Year
-34.92%
YTD
-17.13%
5 Years
-30.42%
Max.
+68.35%
No comments yet