Săptămâna aceasta am analizat acțiunile LVMH, un grup care produce și vinde produse de lux și care are în subordine mai multe companii bine cunoscute. Prețul actual al acțiunilor nu mi se pare deloc rău, iar acțiunile au crescut foarte bine pe termen lung.
Ce părere aveți despre această companie și dacă aveți acțiuni $MC.PA în portofoliu?

MC.PA
€698.30 -€4.40 -0.63%
1 Day
5 Days
-7.34%
1 Month
-11.41%
6 Months
-11.27%
1 Year
+12.89%
YTD
+4.32%
5 Years
+154.83%
Max.
+715.43%

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/za-spatne-obleceni-pokuta/r~ad69f8be56e511ee9ae20cc47ab5f122/ Am dat acum ceva timp peste acest articol care are legătură cu comentariul meu în care mă tem că China se îndepărtează de capitalism și se întoarce undeva unde a fost acum câteva decenii. Cu Xi încercând să promoveze naționalismul și mândria națională, într-o zi legea ar putea foarte bine să însemne practic "cumpărați numai produse chinezești sau vă trimitem la închisoare".

Mulțumesc pentru aviz. Ar avea sens și ne-am aștepta la așa ceva din partea Chinei. Nu am acțiuni ale $MC.PA și va trebui să mă gândesc la asta. Dar acesta este un risc destul de mare pentru această companie.

Cred că, după prăbușirea SMCP.fr, s-ar putea să mai fie ceva vânzări de lux, așa că aștept. Deocamdată, încă scump pentru mine.

Da, am înțeles. Și eu aștept un preț mai bun.

Frumoasă scădere, dar conform fair ecny suntem încă peste prețul mediu... așa că probabil aș aștepta :)

Da, prețul este încă ridicat :)

Nu o am în portofoliu, dar afacerea este absolut genială. În condițiile unei cereri mai mici și a unei cereri mai mici, compania a dovedit că există întotdeauna cerere pentru produsele de lux.

Sunt de acord, obișnuiam să cred că astfel de companii nu ar putea funcționa, deoarece cererea ar fi mică. Cu toate acestea, opusul este adevărat și din ce în ce mai mulți oameni cumpără bunuri scumpe și de lux.