S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

$WPC+2.9% a scăzut cu peste 7% astăzi, ca urmare a informațiilor potrivit cărora consiliul de administrație a aprobat un plan de retragere a activelor de birouri din portofoliul său.
Acest plan include:
1) Divizarea într-un REIT separat, cotat la bursă, 59 de proprietăți de birouri urmând să fie transferate către Net Lease Office Properties (NLOP).
2) Vânzarea activelor de birouri: 87 de proprietăți de birouri vor rămâne în proprietatea $WPC+2.9% și vor fi vândute până în ianuarie 2024.

Raportul a menționat, de asemenea, o "resetare a dividendelor", ceea ce îi face pe investitori să se teamă de o potențială reducere a dividendelor (a se vedea imaginea de mai jos).

Atașez un link către prezentare:
https://s29.q4cdn.com/223055717/files/doc_presentations/2023/09/W-P-Carey-Strategic-Office-Exit-Presentation.pdf


Am fost foarte interesat de WPC. Cu toate acestea, am sentimente amestecate în legătură cu aceste vești și voi aștepta o vreme pentru a cumpăra.

Și eu aștept, dar am încredere că managementul știe ce face.

De asemenea, am încredere în această companie și sper că totul va fi bine din nou.

Ei bine, direcția prețului este, din păcate, clară pentru mine. Următoarea oprire este, probabil, fundul covidului...

Eu unul sunt foarte bucuros pentru a doua șansă de a cumpăra atunci când nu am fost pe piață în timpul covidiei. Așa că sperăm să fie în continuare în scădere. 😃

Așadar, pe ce vor să se concentreze în primul rând?

Se pare că restul portofoliului, în principal industrial, retail și depozite.

Așa că sperăm că vor reuși :)

Ei bine, tocmai am terminat de citit și eu și sunt atât de confuză, pe de o parte probabil că este un lucru bun pentru că acest sector pierde bani, birourile pur și simplu nu se mai umplu atât de mult, pe de altă parte, unele venituri au beneficiat cu siguranță, așa că nu știu ce să cred? 🤔 ...sunt curioasă de păreri.

Se spune că piața are întotdeauna dreptate. Nu este întotdeauna adevărat, dar aici simt și eu un anumit scepticism, o văd ca pe o reducere a diversificării. Scoaterea titlului de aristocrat al dividendelor ar elimina WPC din unele ETF-uri/fonduri, ceea ce nu este în totalitate bine. Cred că depinde de cât de multă încredere avem în management. De asemenea, mi-ar plăcea să aud părerile altora.

Exact, ei bine, încă nu știu ce să cred despre asta. Sper și cred în conducerea companiei că este o mișcare bine gândită pentru a "ușura". Înțeleg că activitatea de închiriere de birouri este pe moarte și probabil că va continua să fie așa, așa că de ce să o avem în portofoliu. Să sperăm că acest lucru va aduce redresarea de care va fi nevoie în viitor, deoarece acum reacția prețului la această măsură va fi cu siguranță o scădere. Deocamdată, voi aștepta alte vești și, dacă și numai dacă se vor materializa, voi cumpăra în momentul în care se va întâmpla.