S&P 500 ^GSPC
5,123.41
-1.46%
Nvidia NVDA
$881.95
-2.67%
Meta META
$511.90
-2.15%
Tesla TSLA
$171.05
-2.03%
Amazon AMZN
$186.13
-1.54%
Microsoft MSFT
$421.90
-1.41%
Alphabet GOOG
$159.19
-1.00%
Apple AAPL
$176.55
+0.86%

Acțiunile cu dividende sunt un instrument multifuncțional al piețelor. Ele oferă investitorilor o dublă cale de a obține randamente profitabile, inclusiv o anumită apărare împotriva condițiilor dificile de pe piață, alături de o sursă stabilă de venit pasiv. Aceasta este o combinație atractivă.

Cele mai bune acțiuni cu dividende vor oferi un venit care bate inflația, bazat exclusiv pe dividende și susținut de un istoric pe termen lung de plăți fiabile. Pentru investitori, este o situație avantajoasă pentru ambele părți: atunci când acțiunile cresc, câștigați bani, dar când acestea scad, puteți face în continuare bani.

Analiștii de pe Wall Street nu se sfiesc să recomande companii cu randamente ridicate ale dividendelor, iar noi am găsit două dintre alegerile lor recente cu randamente ale dividendelor de până la 10%. Acesta este deja un randament solid, dar aceste acțiuni au, de asemenea, un rating "Strong Buy" din partea analiștilor - așa că haideți să ne scufundăm în date și să aflăm ce le face atât de interesante pentru un portofoliu.

Sunoco LP $SUN-1.4%

Prima este Sunoco, una dintre marile mărci americane. Compania are o istorie îndelungată în industria energetică, în primul rând ca producător și furnizor de carburanți pentru autovehicule. Linia de produse Sunoco include diverse formulări de benzină, motorină și combustibil pentru avioane, care sunt oferite atât în versiuni de marcă, cât și fără marcă. Compania gestionează o rețea de distribuție formată din benzinării, magazine de proximitate, dealeri independenți și distribuitori comerciali cu peste 10.000 de locații în 40 de state.

Vânzările de carburanți cu amănuntul ale Sunoco sunt completate în benzinării și magazinele de proximitate cu produse obișnuite cu "valoare adăugată", inclusiv gustări și băuturi, iar compania oferă, de asemenea, facilități de distribuție pentru clienții benzinăriilor și flotelor.

Sunoco are o contribuție semnificativă la extinderea economiei "verzi" și dezvoltă soluții pentru recuperarea combustibililor amestecați, adică a benzinei, motorinei și combustibililor de aviație care s-au amestecat și au devenit inutilizabili în conducta de transport. Compania colectează și procesează acești combustibili amestecați în produse utilizabile, reducând atât deșeurile de combustibil, cât și daunele cauzate de poluare.

Având în vedere toate acestea, ultima actualizare trimestrială a Sunoco a fost oarecum mixtă. Compania a raportat câștiguri pentru al doilea trimestru al anului fiscal 23 de 5,75 miliarde de dolari, în scădere cu 26% față de anul precedent, deși această sumă a depășit așteptările cu 28 de milioane de dolari. Rezultatul final, deși profitabil, nu a fost la fel de optimist; cifra de 78 de cenți pe acțiune a fost cu 47 de cenți pe acțiune mai mică decât se aștepta.

Pentru investitorii în dividende, criteriul cheie este fluxul de numerar distribuibil, care a fost raportat la 175 de milioane de dolari pentru al doilea trimestru, ceea ce se compară favorabil cu 159 de milioane de dolari în al doilea trimestru al anului precedent. Acest lucru a susținut declararea unui dividend pentru al doilea trimestru de 84,2 cenți pe acțiune ordinară, sau 3,36 dolari anualizat. La rata anualizată și la evaluarea actuală a acțiunilor, dividendul reprezintă un randament de 7,1%, mai mult decât dublu față de dividendul mediu observat în rândul companiilor din S&P 500 și aproape dublu față de inflația anualizată de 3,7% raportată pentru luna august.

Potrivit lui Justin Jenkins, analist de cinci stele la Raymond James, Sunoco se remarcă prin capacitatea sa de a rămâne profitabilă și de a genera numerar, calități care vor susține un randament ridicat al dividendelor în continuare. El scrie despre companie: "Având în vedere execuția puternică, încrederea în îmbunătățirea continuă a profitabilității și potențialul de creștere prin optimizarea afacerilor pe termen mediu și oportunitățile de fuziuni și achiziții, rămânem constructivi în privința Sunoco. Aceste eforturi, împreună cu disciplina în materie de capital/costuri, ne-au permis să generăm un flux de numerar liber semnificativ, ceea ce a oferit bilanțului o flexibilitate solidă, care va fi utilizată pentru a dezvolta în continuare afacerea (atât organic, cât și anorganic). Deși mediul macroeconomic continuă să "arunce cu bețe în roate", vedem o tendință stabilă spre pozitivă a volumului în 2023, susținută de creșterea marjelor de combustibil. Acest lucru este completat de o listă sănătoasă de achiziții atractive și de proiecte organice care creează valoare pe termen lung, iar alte fuziuni și achiziții vor contribui probabil la creștere."

Jenkins evaluează, de asemenea, acțiunile SUN ca fiind Outperform (Cumpărare) cu un preț țintă de 53 de dolari, sugerând un spațiu pentru o creștere de 12% în următoarele 12 luni.

Cinci ratinguri recente ale analiștilor pentru SUN includ 4 ratinguri de "Cumpărare" față de 1 rating de "Menținere", ceea ce implică un rating de consens de Cumpărare puternică. Pe baza unui preț-țintă mediu de 51 de dolari, acțiunea are un potențial de creștere pe un an de 7,5%; adăugând dividendul, potențialul de rentabilitate totală este de aproape 15%.

SUN

Sunoco LP

SUN
$53.35 -$0.76 -1.40%
1 Day
-0.01%
5 Days
+4.37%
1 Month
+6.59%
6 Months
+41.7%
YTD
+12.79%
1 Year
+42.14%
5 Years
+117.15%
Max.
+37.01%

Ares Capital Corporation $ARCC-1.2%

Următoarea acțiune de pe lista noastră este Ares Capital Corporation, o BDC sau o companie de dezvoltare a afacerilor. Aceste companii sunt creditori specializați care oferă credite și servicii financiare întreprinderilor mici care nu se califică neapărat pentru serviciile băncilor comerciale tradiționale. Combinația ARCC de finanțare prin capitaluri proprii, servicii de creditare și furnizarea de instrumente financiare este esențială pentru clientela sa și umple un gol important în mediul micilor afaceri din SUA.

De la deschiderea la bursă în 2004, ARCC a investit peste 21 de miliarde de dolari în 475 de companii și a oferit acționarilor un randament de 12%. Compania se mândrește cu o capitalizare de piață de peste 10,7 miliarde de dolari, ceea ce o face cea mai mare BDC cotată la bursă de pe piețele americane. Portofoliul care stă la baza acestei performanțe este divers și echilibrat, cu o combinație sănătoasă de active. Din total, 22% se află în software și servicii, 11,3% în servicii de sănătate și 8,7% în servicii comerciale și profesionale. Alte sectoare reprezentate în portofoliu sunt energia, asigurările și bunurile de consum de folosință îndelungată. Mai puțin de 42% din portofoliu este format din împrumuturi garantate cu ipotecă de rang I și alte 18,1% din împrumuturi garantate cu ipotecă de rang II.

Pentru investitori, rezultatele sunt cele mai importante. Ares a raportat venituri totale din investiții de 634 de milioane de dolari pentru 2T23, față de 479 de milioane de dolari în 2T22 - o creștere de 32% de la an la an și o depășire a previziunilor cu 11 milioane de dolari. La sfârșitul anului, Ares a raportat un profit de 58 de cenți pe acțiune, cu 1 cent peste estimări și mult peste cei 46 de cenți pe acțiune raportați în 2T22. Compania s-a lăudat cu un numerar și active lichide de 411 milioane de dolari la 30 iunie, o îmbunătățire de 35% față de sfârșitul anului 2022.

Operațiunile profitabile și rezervele solide de numerar susțin dividendul companiei din trimestrul 3, care a fost declarat pe 25 iulie, cu plata pe 29 septembrie. Dividendul de 48 de cenți pe acțiune ordinară se ridică la 1,92 dolari anualizat și are un randament de 10%. Istoricul dividendelor companiei datează din 2004, când plățile trimestriale regulate alternau cu plăți extraordinare variabile.

Analistul Ryan Lynch de la KBW subliniază istoricul Ares de a genera randamente și de a supraviețui fluctuațiilor ciclurilor de credit. El spune despre acțiuni: "ARCC are un istoric excelent în ceea ce privește subscrierea și calitatea creditelor, a oferit unele dintre cele mai bune randamente economice din sector și are cea mai bună platformă de creditare din clasa sa. ARCC are una dintre cele mai lungi istorii și a trecut prin mai multe cicluri de creditare cu rezultate foarte bune. Platforma dominantă a ARCC și relațiile extinse și de lungă durată cu sponsorii o vor ajuta să continue să acapareze o cotă semnificativă din piața în creștere a împrumuturilor directe. ARCC are cea mai bună structură de angajament din clasa sa, care este ieftină, diversă, pe termen lung și flexibilă, cu multiple ratinguri de calitate investițională care au finanțat și vor continua să ajute la finanțarea creșterii portofoliului lor."

ARCC
$20.28 -$0.24 -1.17%
1 Day
-0.01%
5 Days
+0.59%
1 Month
+0.99%
6 Months
+5.05%
YTD
+1.8%
1 Year
+6.25%
5 Years
+18%
Max.
+35.75%$ARCC-1.2% are un grafic destul de frumos. În ultimii 2 ani și-a menținut +- valoarea, dar plătește dividende. Dacă acțiunile cresc, ar fi o apreciere frumoasă.

Este un alt titlu foarte interesant pentru mine. Pe de altă parte, ar putea fi un câștig foarte frumos, într-adevăr.

$SUN-1.4% pare foarte interesant. Mulțumesc pentru pont

Da! Mulțumesc.