S&P 500 ^GSPC
5,022.21
-0.58%
Nvidia NVDA
$840.35
-3.87%
Meta META
$494.17
-1.12%
Amazon AMZN
$181.28
-1.11%
Tesla TSLA
$155.45
-1.06%
Apple AAPL
$168.00
-0.81%
Microsoft MSFT
$411.84
-0.66%
Alphabet GOOG
$156.88
+0.56%

Známý miliardář nedávno označil Warrena Buffetta a další 2 investory za nepřátele Bitcoinu, zde je reakce odborníků

Známý investor do technologií Peter Thiel se nedávno v rámci projevu na konferenci Bitcoin 2022 vyjádřil ohledně několika vlivných lidí, které označil za "nepřítele Bitcoinu" a prohlásil, že jejich postoj proti kryptoměnám brzdí úspěch tohoto předního digitálního aktiva. Na toto kontroverzní prohlášení nyní reagovaly špičky z oboru.  

BTC-USD

Během svého hlavního projevu na konferenci Bitcoin 2022 v Miami řekl, že miliardář Warren Buffett je "nepřítel č. 1" a nazval ho "sociopatickým dědou z Omahy".

Thiel také označil šéfa banky JPMorgan $JPM-0.4% Jamieho Dimona a předsedu představenstva společnosti BlackRock $BLK+0.5%Larryho Finka za součást „finanční gerontokracie“ - společnosti řízené starými lidmi.

"To je to, za co musíme bojovat... za to, aby Bitcoin $BTCUSD-3.6% odtud vyletěl 10x nebo 100x," řekl Thiel, který do kryptoměn osobně investuje. 

https://twitter.com/Schuldensuehner/status/1512165565628141574

Zde je reakce 5 odborníků na kryptoměny:

Anthony Scaramucci, zakladatel a řídící partner společnosti SkyBridge Capital.

"Finanční gerontokracie" Warrena Buffeta, Jamieho Dimona a Larryho Finka je sice skutečným fenoménem, ale není překážkou dalšího bitcoinového býčího cyklu. Bitcoin je demokratické aktivum a vidíme, že poptávka spotřebitelů nutí instituce jako JPMorgan a BlackRock budovat bitcoinové a kryptoměnové služby pro klienty. Právě tento týden sám Fink upozornil na silnou spotřebitelskou poptávku po bitcoinu.

Staci Warden, generální ředitelka nadace Algorand Foundation

"Thielova reakce na bitcoinový skepticismus má něco pravdy v tom, že vedoucí představitelé tradičních financí příliš pomalu uznávají legitimitu bitcoinu jako digitálního úložiště hodnoty. Jeho maximalistický pohled (přesvědčení, že bitcoin je jediná kryptoměna, která bude mít v budoucnu význam) však nakonec trpí stejným nedostatkem vize jako ti, které napadá."

Peter Eberle, prezident a investiční ředitel společnosti Castle Funds.

"Co mají společného Warren Buffet, Jamie Dimon a Larry Fink? Pracují pro jedny z největších zprostředkovatelů na světě. Proč by měli podporovat bitcoin? Díky němu jsou zastaralí. Investice Warrena Buffetta jsou zaměřeny na zprostředkovatelské podniky. Podniky, kde je třeba najmout prostředníka, který dostane zaplaceno za provizi - pojištění, nemovitosti, bankovnictví atd. Nepřekvapuje mě, že Warren Buffet je proti bitcoinu, činí ho zastaralým."

Mark Fidelman, zakladatel společnosti SmartBlocks

"Ačkoli Warrena Buffeta obdivuji a jeho filozofií investování do akcií se řídím již desítky let, Buffet je finanční guru, který se stará především o starý způsob investování, nikoli o nový. Souhlasím s Thielem a dodám, že potřebujeme krypto Buffeta, který by masám srozumitelně vysvětlil, jak je investování do kryptoměn solidní dlouhodobou hodnotovou strategií."

Budd White, spoluzakladatel a produktový ředitel společnosti Tacen

"Technologie blockchainu dozrává a získává důvěryhodnost v tradičních finančních kruzích a více než 1 ze 4 mladých investorů nyní investuje do kryptoměn. Jak k tomu došlo? Rozhodně to nebylo proto, že by svět visel na slovech investorů ze staré školy o digitální měně nové éry. Svět, ve kterém Buffett, Dimon a Fink vydělali své miliony, se změnil - a je jasné, že osvojitelé a investoři už nepotřebují požehnání staré gardy, aby se cítili pohodlně a vyzkoušeli si bitcoin."

Závěr 

Co si z toho ve výsledku odnést? Všichni 3 pánové mají svoje důvody, proč se Bitcoinu a dalším kryptoměnám otevírají tak pomalu. To ale neznamená, že je za to budeme kritizovat. Bitcoin si totiž najde cestu i bez jejich pomoci...možná to bude trvat o něco déle, ale dlouhodobý trend je jasný. 

Napište mi do komentářů, která reakce vás oslovila nejvíce. 

Ať už je pohled na kryptoměny jakýkoli, opatrnosti není nikdy nazbyt. S komentáři analytiků přišel Shalina Nagarajan a já k tomu jen dodal trochu elánu. Před investicí dělejte vlastní analýzu!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Jojo, samozřejmě si to odpustit nemohl, ale na druhou stranu by tu úctu k nim mít trochu mohl

A oni úctu ke kryptu mají? Z těch jejich výroků bych rozhodně neřekl...

Tak samozřejmě, ale pochopil jsi mě...

Peter Eberle a jeho komentář byl hodně pravdivý

ten mě též velmi zaujal. Peter Eberle má v podstatě pravdu, ačkoli si nejsem úplně jist, zdali nad tím Buffett a spol. takto přemýšlejí.

Myslím, že Buffetta jen tak něco nerozhodí

Peter Thiel navíc tohle trošku přehnal...

Jeho slova rozhodně vyzněla hodně útočně

Taky si myslím, že poslední co Buffetta zajímá je názor ostatních 😂

Tak to si nemyslím, Buffett si vždy zakládal na své pověsti a důvěře, takže s tím názory ostatních nutně souvisí;)