S&P 500 ^GSPC 5,010.6 +0.87%
Nvidia NVDA $795.18 +4.35%
Tesla TSLA $142.05 -3.40%
Amazon AMZN $177.23 +1.49%
Alphabet GOOG $157.95 +1.43%
Apple AAPL $165.84 +0.51%
Microsoft MSFT $400.96 +0.46%
Meta META $481.73 +0.14%

Acțiunile Nike $NKE-0.4% au sărit după ce a depășit estimările de profit și a redus acțiunile.

Am observat săptămâna aceasta că destul de mulți oameni așteptau rezultatele acestei companii. Eu personal o urmăresc și eu, îmi plac produsele sale și așteptam totuși o posibilă retragere. Așa că să trecem la rezultate.

Compania a surprins așteptările și, după ce joi a închis piața la aproximativ 89 de dolari, astăzi a crescut cu peste 6%. $NKE-0.4% a înregistrat câștiguri și o marjă brută mai bune și și-a redus acțiunile.

Veniturile au crescut cu 2%, la 12,9 miliarde de dolari, ceea ce a fost în urma așteptărilor - pentru prima dată în ultimii doi ani. Vânzările au scăzut cu 2% pe cea mai mare piață a Nike, America de Nord. Dar vânzările în Europa, Orientul Mijlociu și Africa au crescut cu 8%. De asemenea, acestea au crescut cu 5% în China și cu 3% în Asia Pacific și America Latină.

NKE

Nike

NKE
$94.19 -$0.34 -0.36%

De asemenea, au confirmat o scădere de 10% a stocurilor, la 8,7 miliarde de dolari, "determinată în principal de scăderea numărului de unități, parțial compensată de mixul de produse și de costurile mai mari ale inputurilor de produse". Directorul financiar Matthew Friend a precizat că Nike se simte "foarte confortabil" cu nivelul stocurilor de pe piață în raport cu vânzările cu amănuntul.

Compania se află din nou pe o tendință de scădere după deschiderea de astăzi, vom vedea unde se oprește prețul. Eu personal voi mai aștepta un pic, am stabilit o alertă de preț în jurul valorii de 85 de dolari la care mă gândeam să cumpăr. Care este părerea dumneavoastră despre $NKE-0.4%? 😊


Grozav, nici măcar nu am apucat să mă uit la rezultate, așa că vă mulțumesc pentru rezumat. Nu am acțiuni NKE, însă aș dori să le includ în portofoliul meu, dar acțiunile sunt încă scumpe în acest moment.

Da, am ratat și eu acea zi, și poate că e păcat, pentru că înainte de asta cumpărăturile erau deja sub 90 de dolari și asta era mai interesant, deși aveam un avertisment undeva în jurul a 85 de dolari.

Da, am înțeles. Dacă prețul acțiunilor ar scădea sub 90 de dolari, probabil că aș cumpăra.

Mie mi se pare că prețul corect aici mi se pare foarte corect, iar Nike pare deja puțin exagerat...

Sunt de acord, am avut prețul setat în alertă la 85 de dolari...așa că, cu siguranță, nu voi cumpăra acum. Ca și cum nu spun că Nike nu are bani să treacă din nou peste 100$, dar atractiv pentru a cumpăra și pentru mine acum.

Frumos!

Să vedem dacă își poate păstra creșterea:)

Nu cred că va fi o glorie în plus, datorită faptului că nu se descurcă bine în SUA, au înregistrat o scădere a vânzărilor acolo.

Exact, în ultima vreme nu par să țină pasul, sau există prea multă competiție și nu mai sunt la fel de populare ca altădată.

Ei bine, a fost un salt destul de mare, iar noi vorbeam acum câteva zile despre faptul că acțiunile lor vor scădea doar în acest an...

Exact, dar nu m-aș bucura încă, pentru că, deși creșterea vânzărilor a crescut, dar numai în afara SUA, a existat o scădere, deci, din nou, nu cred că a crescut, dimpotrivă, în ciuda saltului, apoi, ieri, prețul a scăzut în timpul zilei.