S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Ahoj investoři. Chtěl bych se zeptat jestli má někdo nějaké zkušenosti s investicemi na Borsa Istanbul. Už delší dobu si hraju s myšlenkou zkusit velmi riskantní investici na Turecké burze, přesněji jejich defense sektor, ale bohužel se mi zatím nepodařilo najít ani brokera který by podporoval Tureckou burzu. Jsem si vědom že je to šíleně riskantní investice, ale ten potenciál tam do budoucna vidím. Za jakékoliv rady nebo tipy na brokera budu rád. Přeji hezký den.


Já s Tureckem nemám zkušenost. Ani IBKR to nenabízí.

Turecko je pro mě no-go-zone. Do Číny investuji dost, ale na Turecko bych neměl odvahu... Co takhle IBKR? Tam by toho mohlo být dost.

Tak bohužel ani IBKR nemá. No nic ale děkuju. Jinak Turecko je hodně risky, ovšem koukám čistě jenom na jejich defense sektor, když vidím že dokáží dodat systémy pomalu stejné kvality jak evropské zbrojovky za polovinu ceny, tak mě čistě spekulačně tahle oblast zajímala, chtěl jsem koupit Bayrak protože jeho drony se ukazují jako velmi funkční a žádané a ASELSAN protože zaprvé jeho senzory vypadají srovnatelně s US konkurencí a má v celku dobré výsledky. No nic tak snad do budoucna najdu brokera který bude mít v sobě tureckou burzu.

Zbrojařství je zbrojařství, to bohužel asi bude táhnout vždy. Myšlenka se mi to zdá slušná.

Kvůli jejich měně to může být zajímavé, a nebo úplná katastrofa. Turecko je super, pokud je tam nějaká katastrofa typu zemětřesení, dá se na tom často udělat v krátkodobém horizontu 10 - 20% zisk.

No právě proto píšu že je to velmi riskatní investice. Vidím velký potenciál v jejich zbrojních firmách, ale přesně kvůli Liře a celkově jejich hyperinflaci je to velký risk, každopádně sem ho asi ochotný vzít, bohužel jsem stále nenašel brokera který by to podporoval, a to sem se i zoufale ptal na XTB když mi volali ohledně spokojenosti.