S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

Krásný víkend investoři,

máme za sebou opět další týden a zajímalo by mě, jaká novinka či zpráva váš překvapila nejvíce? (Jak dobré tak špatné) 🍀

Velmi příjemné překvapení byla $META+0.9% se svojí prezentací, za mě opravdu velký posun vpřed a je vidět, že společnost má stále co nabídnout a o její budoucnost bych se nebál.

Předobjednávky nového iPhonu 15 $AAPL+0.2% mě také příjemně překvapili, osobně jsem si nemyslel že o ně bude takový zájem, ale zmýlil jsem se.

Earnings společnosti $NKE-0.2% byli velmi uspokojivé, zde jsem očekával pokles, ale opět společnost překvapila. Společnosti vzrostly tržby o 2%, což se neočekávalo. Nejvíce se společnosti dařilo v Evropě a na Středním východě Afriky. Zde jsem chtěl akcie společnosti nakupovat, ale chtěl vidět prvně Earnings jelikož jsem očekával pokles, no ne vždy se podaří. To ale nemůžeme nikdy vědět. 👍🏽🍀 Díky férové ceně víme, že společnost je nadhodnocená, to znamená že s nákupem určitě budu vyčkávat.

Jaká zpráva nejvíce překvapila vás investoři? Klidně se rozepište do komentářů, moc rád si přečtu všechny vaše zprávy. 👍🏽😊


Všechny zmíněné události byly určitě super. Trhy to ale berou v potaz jen na oko. Konec týdne byl dost nejednoznačný.

Naprosto souhlasím. 👍🏽

Ani nevím co mě tak překvapilo, jelikož jsem tento týden ten trh zas tak nesledoval. Ale ty výsledky NKE byly pěkné a bohužel to s cenou akcie nepohnulo dolů, takže s nákupem ještě počkám.

Jop mám to naprosto stejně, taky budu čekat dále s nákupkou:)

Super :D

Jelikož rád investuji do inovativních technologií v Evropě, tak mě nejvíce zaujalo zasedání členů německé vlády, která chce bojovat proti technologiím z východu a přehlcení evropského solárního průmyslu levnými panely z Číny. Rád bych viděl zavedení cla na dovoz čínských panelů, aby vznikl větší prostor pro evropské společnosti vyrábějící solární panely na špičkové úrovni. Jednou z takových společností je i švýcarský Meyer Burger, společnost teď hezky vyklesala, takže přikupuji!

Wow tak téhle zprávy jsem si nikde ani nevšiml. To je parádní zpráva pro Evropu! Díky za odkaz, podívám se na něj.

Nejlepší by byl jejich úplný zákaz dovozu. Kdyžtak doporučuji společnost Meyer Burger!

Mě zaujalo, jak $COST-1.0% jede prodej zlata. 😁

Fakt? Tyjo tak to jsem si osobně ani nevšiml. 👍🏽😄

Jsou to uncové cihly zlata, na kterých mají asi 1% marže. 😁 Zlato stále jede.