Compania britanico-americană de croaziere Carnival Corp. a publicat rezultatele financiare pentru al treilea trimestru din 2023.

Rezultatele

Veniturile Carnival Corp. au crescut cu 59% de la an la an.

EBITDA ajustat a ajuns la 2,22 miliarde de dolari, față de estimările analiștilor de 2,1 miliarde de dolari.

Compania a transportat 3,6 milioane de pasageri în al treilea trimestru, în creștere cu 40% față de anul trecut. Analiștii se așteptau la 3,78 milioane de pasageri.

Carnival Corp. a realizat un profit pentru prima dată din 2020. Cu toate acestea, se așteaptă la un profit mai mic pentru al patrulea trimestru decât se așteptau analiștii. Compania a justificat estimarea prin prețurile ridicate la carburanți și evoluția valutară. CEO-ul a declarat că se așteaptă ca prețul combustibilului să crească cu 20% în următorul trimestru și, prin urmare, să afecteze negativ până la 130 de milioane de euro. 130 DE DOLARI.

Perspective

Compania preconizează un EBITDA în intervalul 800 de milioane de dolari până la 900 de milioane de dolari în al patrulea trimestru. Analiștii se așteptau la 945,5 milioane de dolari. 945 MILIOANE DE DOLARI AMERICANI.

Pentru întregul an 2023, Carnival Corp. a redus intervalul de profit EBITDA preconizat la 4,1 - 4,2 miliarde USD, de la 4,1 - 4,25 miliarde USD inițial. Analiștii se așteptau la 4,17 miliarde USD.

Cuvânt din partea directorului general

CEO-ul Josh Weinstein a declarat: "Am înregistrat venituri record de peste 1 miliard de dolari. Atât veniturile, cât și câștigurile au depășit în mod semnificativ așteptările noastre, ceea ce ne permite să ne ridicăm așteptările pentru întregul an. Am fost impulsionați de cererea puternică din America de Nord, Australia și Europa. Este îmbucurător să vedem puterea portofoliului nostru."

În contextul concurenței

Pe piața bursieră există multe companii care oferă croaziere. Printre titlurile proeminente se numără Norwegian Cruise Line și Royal Caribbean Cruise. După deschiderea pieței, acestea sunt în scădere cu 2,83% și, respectiv, 1,05%. În ceea ce privește cota de piață, potrivit sursei cruisemarketwatch.com, Carnival are o cotă de piață de 42%, Royal Caribbean Cruise are o cotă de 23,6%, iar Norwegian Cruise Line are o cotă de 9,5%. Toate celelalte companii combinate au o cotă de piață de 24,9%.

Deși rezultatele sunt peste estimări, nu au ajutat prea mult prețul. Nu știu ce ar trebui să se întâmple pentru ca $CCL+0.9% să crească din nou...

este adevărat.