Britansko-ameriško podjetje za križarjenja Carnival Corp. je objavilo finančne rezultate za tretje četrtletje leta 2023.

Rezultati

Prihodki družbe Carnival Corp. so se na letni ravni povečali za 59 %.

Prilagojeni EBITDA je dosegel 2,22 milijarde ameriških dolarjev, medtem ko so analitiki ocenili, da bo znašal 2,1 milijarde ameriških dolarjev.

Družba je v tretjem četrtletju prepeljala 3,6 milijona potnikov, kar je za 40 % več kot leto prej. Analitiki so pričakovali 3,78 milijona potnikov.

Družba Carnival Corp. je prvič po letu 2020 ustvarila dobiček. Vendar pa za četrto četrtletje pričakuje nižji dobiček, kot so pričakovali analitiki. Podjetje je oceno utemeljilo z visokimi cenami goriva in valutnimi gibanji. Izvršni direktor je dejal, da naj bi se cena goriva v naslednjem četrtletju zvišala za 20 % in tako negativno vplivala na do 130 milijonov evrov. USD.

Napoved

Družba za četrto četrtletje napoveduje EBITDA v razponu od 800 do 900 milijonov USD. Analitiki so pričakovali 945,5 milijona USD. 945 MILIJONOV USD.

Za celotno leto 2023 je družba Carnival Corp. znižala pričakovani razpon dobička EBITDA s prvotnih 4,1 do 4,2 milijarde USD na 4,1 do 4,25 milijarde USD. Analitiki so pričakovali 4,17 milijarde USD.

Beseda glavnega izvršnega direktorja

Izvršni direktor Josh Weinstein je dejal: "Dosegli smo rekordne prihodke v višini več kot 1 milijarde USD. Tako prihodki kot dobiček so znatno presegli naša pričakovanja, kar nam je omogočilo, da smo zvišali pričakovanja za celotno leto. K temu nas je spodbudilo veliko povpraševanje v Severni Ameriki, Avstraliji in Evropi. Razveseljivo je videti, kako močan je naš portfelj."

V okviru konkurence

Na borzi je veliko podjetij, ki ponujajo križarjenja. Med pomembnejšimi naslovi sta Norwegian Cruise Line in Royal Caribbean Cruise. Po odprtju trga sta se njuna vrednostna papirja znižala za 2,83 % oziroma 1,05 %. Kar zadeva tržni delež, ima po podatkih vira cruisemarketwatch.com družba Carnival 42-odstotni tržni delež, družba Royal Caribbean Cruise 23,6-odstotni delež, družba Norwegian Cruise Line pa 9,5-odstotni delež. Vse druge družbe skupaj imajo 24,9-odstotni delež.

No comments yet