S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Tyto 3 akcie podceňoval Warren Buffett, dnes mohou být geniálním nákupem

Legendární působení Warrena Buffetta ve funkci generálního ředitele společnosti Berkshire Hathaway $BRK-B-0.7% mu vyneslo titul nejúspěšnějšího investora historie. I přes geniální investice, které za své působení vytvořil, jsou zde akcie, kterým nevěřil tolik nebo jim nedával žádnou váhu, dnes se pár těchto akcií nabízí za výhodné podmínky a budou rozhodně geniálním tahem. I investor jako je Buffett nemusí vidět veškeré příležitosti, které se nyní prokazují jako dobrá investice.

Myslíte si, že by Buffett nakupoval tyto akcie, kdyby znal veškerý jejich potenciál?

Buffettova schopnost identifikovat skvělé společnosti obchodované za ceny, které ponechávaly prostor pro obrovské zisky v dlouhodobém horizontu, poháněla akcie třídy A společnosti Berkshire Hathaway k ohromujícím ziskům ve výši více než 2 765 000 % od doby, kdy se Buffett ujal vedení. S ohledem na takovou neuvěřitelnou výkonnost se podívejte na tři podceňované akcie Buffetta, které se vyplatí koupit právě teď.

1. Amazon $AMZN-1.6% 

Asi nikdo nemůže říct, že v 20 letém horizontu byla společnost $AMZN-1.6% špatná volba. Předpokládá se další dlouhodobý růst, proč?

Může to znít trochu směšně, říkat o Amazonu $AMZN-1.6% , že je "podhodnocený". Koneckonců je to jedna z největších společností na světě a její tržní kapitalizace v současnosti činí zhruba 1,55 bilionu dolarů. Na druhou stranu, označovat akcie za podhodnocené mohlo znít nesmyslně i v mnoha jiných okamžicích jejich historie, ale společnost opakovaně dokázala, že se pochybovači mýlí.

Vedoucí postavení společnosti Amazon $AMZN-1.6%  v oblasti elektronického obchodování a cloudové infrastruktury znamená, že má přední pozice v některých z nejvlivnějších rychle rostoucích odvětví na světě. Kromě těchto dvou základních pilířů se zdá, že dalším velkým vítězem bude rychle rostoucí podnikání společnosti v oblasti digitální reklamy. Technologický gigant bude pravděpodobně hrát také velkou roli při formování vlivných technologických trendů, včetně umělé inteligence a robotiky.

Akcie Amazonu $AMZN-1.6%  se v současné době obchodují zhruba o 20 % níže oproti maximu, kterého dosáhly v loňském roce, a je velká šance, že se odrazí ode dna a budou pokračovat k dosažení nových maxim. Za pět let budou investoři pravděpodobně stále diskutovat o tom, zda je spravedlivé označit akcie za podhodnocené, ale pravděpodobně se budou moci ohlédnout zpět a shodnout se na tom, že při současných cenách tomu tak bylo.

  • Nehledě na to, že má přijít dlouho očekávaný split akcií, který cenu opět požene do výšin.
  • Společnost Berkshire v roce 2019 nakupovala akcie $AMZN-1.6%, nebyl to však Buffett.

2. Verizon $VZ-0.5%

Další působivý růst v průběhu let, který může nadále pokračovat.

Díky špičkové nabídce služeb se společnosti Verizon $VZ-0.5% podařilo vybudovat silnou pozici značky v oblasti mobilní bezdrátové a internetové komunikace. Společnost je lídrem ve svých kategoriích služeb a je těžké si představit budoucnost, kdy se konektivita stane méně důležitou pro podnikání a každodenní život. Vzhledem k tomu, že zavádění 5G je stále ve velmi rané fázi, má Verizon $VZ-0.5% nedoceněný katalyzátor růstu, který by mu mohl pomoci výrazně překonat očekávání trhu.

Společnost Berkshire ve čtvrtém čtvrtletí roku 2020 do této telekomunikační společnosti masivně investovala, ale akcie Verizonu $VZ-0.5% od tohoto kroku ve skutečnosti poněkud ztratily. To znamená, že investoři mají vzácnou příležitost investovat do skvělé společnosti za ceny, které jsou levnější, než kolik zaplatil i Buffett.

Společnost Verizon $VZ-0.5% se může pochlubit také hvězdným dividendovým profilem , její výnos činí zhruba 4,8 % a má za sebou 15 let nepřetržitého ročního růstu výplat. Akcie Verizon $VZ-0.5% se obchodují za zhruba 9,5násobek očekávaného letošního zisku a s příznivým výhledem na další růst výplaty dividend vynikají jako skvělá volba pro investory, kteří hledají dividendy a chtějí těžit z trendů v oblasti 5G.

3. Snowflake $SNOW+2.5% 

Akcie se aktuálně obchoduje o 50% níže od svých ATH, což nám značí výhodnou koupi.

Společnost Snowflake $SNOW+2.5%  poskytuje platformu, kde mohou zákazníci nakupovat, prodávat a kombinovat data od různých poskytovatelů cloudových služeb. Přístup k datům a jejich analýza nikdy nebyly pro úspěch podniku důležitější a společnost Snowflake $SNOW+2.5%  tohoto trendu jednoznačně využila.

Navíc jsou klienti nepochybně velkými fanoušky jejích služeb. Níže uvedený graf sleduje míru udržení čistých příjmů společnosti Snowflake $SNOW+2.5%  v dolarech za posledních pět vykazovaných čtvrtletí.

Zdroj: Snowflake

Ve čtvrtém čtvrtletí vykázala firma neuvěřitelnou míru udržení příjmů ve výši 178 %, což znamená, že zákazníci, kteří již využívali její služby, zvýšili své výdaje o 78 % ve srovnání s předchozím obdobím. Spolu se silným přírůstkem zákazníků to loni zvýšilo tržby společnosti z produktů o 106 % meziročně a dosáhly zhruba 1,14 miliardy dolarů.

Cena akcií společnosti Snowflake $SNOW+2.5%  v posledních měsících ztrácela, protože podnik zatím není ziskový a trh se obecně stává averznějším vůči riziku. Akcie společnosti poskytující datové služby však vypadají vážně podhodnoceně, obchodují se zhruba o 50 % níže než na maximu, kterého dosáhly v loňském roce, a pro dlouhodobé investory by se mohly stát fantastickým výsledkem.

  • Vidíte v jedné ze společností potenciál pro další dlouhodobý růst?
  • Vlastníte jednu ze zmíněných akcií?
  • Dáváte na rady ostatních (v tomto případě Buffett), který nedával těmto společnostem takovou váhu?

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Kdyby trefil i třeba amazon, tak už je to vážně až podezřelý 😂

To asi ano😄 Ani mistr nemůže vidět a vědět vše😄

$VZ-0.5% za mě rozhodně není geniálním nákupem :/

Z jakého důvodu? Neříkám, že společnost je zlatý grál, ale telekomunikační společnosti, které jsou na trhu již dlouho a mají dobře rozvedenou infrastrukturu nebývají zlé z dlouhodobého hlediska, navíc 5G sítě se mají teprve ukázat na ziskovosti těchto společností.

upřímně moc nechápu, co na té společnosti Buffett viděl. Růst tady totiž nehledejte, firma je extrémně zadlužená (to je tedy trochu problém celého sektoru), žádný share buyback program a dividenda roste jen velmi pozvolna. Za mě je prostě na trhu hromada lepších akcií, kam alokovat kapitál...

Celkem se divím, že investici do $AMZN-1.6% prováděl nějaký manažer z Berkshire a že Buffett sám nezjistil potenciál společnosti.

V počátcích to chápu, nikdo neočekával, že bude $AMZN-1.6% světová akcie. V průběhu času se ale také divím...

U Snowflake mě zajímá především další vývoj než se vrhnu na podrobnější rozbor...

Také bych tomu dal ještě čas, ale zase neusnout na ušlé příležitosti této ceny, analýza se hodí právě teď dokud je cena dole.

Také pravda😄

Myslím si, že koupí Amazonu a Verizonu se nedá moc co ztratit v průběhu let.

Velkolepé společnosti s dlouhou ''tradicí'' na trhu. Co víc k tomu říct, skvělé investice, které se prokazují v průběhu let.