Piața muncii în SUA

Cei mai urmăriți indicatori macroeconomici din această săptămână vor fi cei ai pieței muncii din Statele Unite. Potrivit Bloomberg, se așteaptă ca aceasta să se răcească încet, mai ales după încheierea concertelor de vară ale lui Taylor Swift și Beyonce. Agenția se așteaptă ca raportul dintre posturile nou deschise și numărul de șomeri să scadă la 1,4. Acest parametru este unul dintre indicatorii cheie pentru ca Fed să evalueze situația actuală de pe piața muncii. Spre deosebire de alte bănci centrale, Fed ia în considerare nu doar nivelul prețurilor, ci și piața muncii atunci când ia decizii politice. Potrivit Bloomberg, este de asemenea important de luat în considerare faptul că grevele muncitorilor din sectorul auto nu vor fi incluse în indicatorii publicați în această săptămână. Intensitatea și durata grevelor ar putea avea un impact negativ asupra pieței americane.

ISM pentru industria prelucrătoare din SUA

ISM în industria prelucrătoare este prognozat de piață la 47,9 b. În august, indicele a ajuns la 47,6 b. Potrivit Bloomberg, companiile se pregătesc pentru o scădere continuă a cererii pentru a nu înregistra un surplus de stocuri într-o eventuală recesiune. Indicele ISM al prețurilor este prognozat să crească la 49,0 pb, de la 48,4 pb în august.

Balanța comercială a SUA

Joi, vom afla balanța comercială a SUA. Se așteaptă ca deficitul balanței să fie de 59,7 miliarde USD. Datele arată că exporturile au crescut cu 2,2% în august, în timp ce importurile au înregistrat o scădere de 1,2%. Cea mai mare scădere a importurilor a fost înregistrată la bunuri de consum (-3,4%), bunuri de capital (-3,1), ceea ce implică răcirea cererii de consum și reducerea investițiilor din partea companiilor.

Este cu adevărat ireal că aceste concerte au nevoie de atât de mulți oameni care vor fi acum în căutarea unui loc de muncă. Dar nu m-am gândit că ar putea afecta cifrele generale ale șomajului.

Eu însumi am fost extrem de surprins că ar putea afecta cifrele într-o asemenea măsură.

Să înțeleg corect că concertele Swift și Beyonce au avut un efect atât de vizibil asupra ocupării forței de muncă?

Exact, este incredibilă influența pe care o poate avea asupra lumii economice.

Este :)