3 acțiuni interesante la începutul lunii octombrie

Septembrie, care a fost un an de pierderi, a trecut în sfârșit și intrăm (conform istoriei) în perioada profitabilă a anului. Atât octombrie, cât și noiembrie sunt luni în care acțiunile au reușit în cea mai mare parte să dea înapoi câștigurile pe care vara le-a luat. Acesta ar putea fi cazul și pentru aceste trei companii.

UnitedHealth Group $UNH-0.6%

UnitedHealth Group este o companie multinațională americană de asistență medicală și asigurări de sănătate . A fost fondată în 1977 și are sediul central în Minnesota. Compania este una dintre cele mai mari și mai influente companii de asigurări de sănătate și de asistență medicală din lume.

Oferă asigurări pentru mai mult de 150 de milioane de persoane prin programe comerciale și sociale. Dimensiunea $UNH-0.6% îi oferă mai multe avantaje, cum ar fi, în primul rând, condiții mai bune pentru pacienți decât cele oferite de concurenții săi. Odată cu sistemul de sănătate, compania a crescut constant și a devenit o companie uriașă, cu venituri anuale de aproape 350 de miliarde de dolari.

UNH
$543.63 -$3.47 -0.63%
1 Day
-0.63%
5 Days
+1.56%
1 Month
-4.75%
6 Months
+2.66%
1 Year
-6.75%
YTD
-6.2%
5 Years
+81.33%
Max.
+336,487.56%

Acțiunile se tranzacționează acum la un P/E de 20. În viitor, se așteaptă ca veniturile să crească cu 14% anual. În ultimii ani, acțiunile au atins noi maxime și continuă să se mențină la aceste niveluri ridicate. Acest lucru este o dovadă a stabilității companiei și a activității sale. Este "doar" la mai puțin de 9% distanță de vârf.

Dacă adăugăm la acest potențial un dividend frumos, care este în prezent de 1,46% și care este plătit de companie de mai mulți ani, această acțiune ar putea arăta foarte interesant pe termen lung.

În plus, membrii Bulios Black știu că acțiunile $UNH-0.6% sunt încă subevaluate cu mai mult de 10% în acest moment. Pentru ca acțiunea să ajungă la valoarea sa justă, ar trebui să depășească vârful actual și să facă un nou vârf. Nu cred că cineva vrea să rateze acest lucru.

Prețul corect al acțiunilor $UNH-0.6%

Pfizer Inc. $PFE-1.2%

Pfizer a intrat în atenția mai largă în mare parte datorită pandemiei Covid-19, când a fost una dintre primele companii care a venit cu un vaccin împotriva virusului.

Vaccinurile sale au fost vândute aproape în întreaga lume, aducând companiei zeci de miliarde de dolari. În total, anul trecut a obținut 56,7 miliarde de dolari, mai mult de 56% din veniturile totale ale companiei.

Dar acum pandemia nu mai este principalul lucru, așa că, în mod logic, veniturile companiei sunt în scădere, iar aceasta trebuie să se uite în altă parte. Odată cu aceasta, prețul acțiunilor a scăzut, scăzând cu peste 45% de la vârf. Poate părea o cifră înfricoșătoare la prima vedere, dar prețul nu a făcut decât să se întoarcă la vechile sale obiceiuri.

PFE
$30.14 -$0.36 -1.18%
1 Day
-1.18%
5 Days
-3.52%
1 Month
-3.63%
6 Months
-14.76%
1 Year
-25.46%
YTD
-32.92%
5 Years
-14.12%
Max.
+4,117.21%

Piața estimează că profitul pe acțiune (EPS) al Pfizer va ajunge la 3,33 dolari în acest an, o scădere de 50% față de profitul companiei din 2022. Cu toate acestea, acțiunile se tranzacționează la "doar" 10 ori aceste profituri.

Adăugați achiziția Seagen, în valoare de 43 de miliarde de dolari, iar compania ar putea reveni încet la profiturile din anii anteriori. Nu este o sarcină ușoară, desigur, și va dura ceva timp, dar dacă se va face, investitorii ar putea obține un profit solid. Compania continuă să plătească un dividend, care este acum de 4,8% și care a crescut constant de mai mulți ani.

AbbVie Inc. $ABBV+0.3%

AbbVie este o companie farmaceutică globală. A fost fondată în 2013, ca parte a Abbott Laboratories, din care s-a desprins. De atunci, a devenit una dintre cele mai importante companii de cercetare, dezvoltare și producție de medicamente.

În acest an, brevetul companiei pentru Humira (un medicament antiinflamator) a expirat, ceea ce a scăzut cu aproape 7% din vânz ările sale. Cu toate acestea, vânzările celorlalte medicamente antiinflamatoare ale sale, Skyrizi și Rinvoq, au crescut cu 49% și, respectiv, 51% de la an la an. AbbVie a înregistrat, de asemenea, o creștere de două cifre în segmente de produse mai mici, cum ar fi neuroștiința (cu 14% față de anul trecut) și îngrijirea ochilor (cu 15% față de anul trecut).

ABBV
$139.11 $0.44 +0.32%
1 Day
+0.32%
5 Days
+0.71%
1 Month
-1.28%
6 Months
-2.96%
1 Year
+6.99%
YTD
-8.6%
5 Years
+57.6%
Max.
+322.58%

Înprezent, acțiunile se tranzacționează la un P/E de 13 , iar prețul se menține încă la niveluri mai ridicate. În ultimii aproape 2 ani s-a aflat într-o tendință laterală din care nu a ieșit încă și nu pare că acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat.

Astăzi trebuie să plătim peste 148 de dolari pe acțiune pentru $ABBV+0.3%, iar aceasta nu este o sumă mică pentru câștigurile sale în scădere acum. Dar plătește un dividend, și plătește un dividend de 4%. De asemenea, acestea au crescut de-a lungul timpului, dar în ultimii ani prețul acțiunilor a crescut semnificativ odată cu ele.

⚠ Veți găsi multă inspirație pe Bulios, dar alegerea finală a acțiunilor și construcția portofoliului vă aparține, desigur, dumneavoastră, așa că faceți întotdeauna o analiză proprie amănunțită. Instrumentele practice din cadrul abonamentului Bulios Black sunt întotdeauna la dispoziția dumneavoastră.

Atraktivní dividendy s ročním výnosem 9,3%?

Staň se součástí největší dividendové komunity na Buliosu a získej přístup k unikátní strategii tvorby pasivního příjmu ještě dnes!
No comments yet