S&P 500 ^GSPC
5,061.84
-0.15%
Amazon AMZN
$173.05
-0.96%
Microsoft MSFT
$404.41
-0.77%
Apple AAPL
$180.37
-0.44%
Tesla TSLA
$199.07
-0.17%
Nvidia NVDA
$789.90
-0.13%
Meta META
$482.19
+0.09%
Alphabet GOOG
$138.69
-0.04%

Levi Strauss $LEVI+0.9%, cunoscutul retailer de blugi, și-a redus din nou previziunile de vânzări pentru întregul an, în urma unor rezultate trimestriale slabe, care nu au fost pe măsura așteptărilor de pe Wall Street. Acțiunile companiei au scăzut ușor în cursul unor tranzacții extinse, în condițiile în care tendințele de cumpărare în marile magazine și în marile lanțuri de magazine din SUA au slăbit.

Levi's se aștepta ca vânzările sale nete din al treilea trimestru fiscal să fie stabile, cu o creștere de 1% față de anul precedent, sub prognoza sa anterioară de creștere între 1,5% și 2,5%. Această prognoză redusă a venit la trei luni după ce Levi's își redusese deja perspectivele de profit pentru întregul an. Compania se așteaptă ca profitul ajustat pe acțiune să se situeze la limita inferioară a intervalului de 1,10 - 1,20 dolari pe care îl preconiza anterior.

Pe baza unui sondaj realizat de LSEG, cunoscut anterior sub numele de Refinitiv, în rândul analiștilor, puteți vedea cum s-a comportat retailerul de blugi în cel de-al treilea trimestru fiscal în comparație cu așteptările de pe Wall Street:

Câștigul pe acțiune: 28 de cenți, ajustat, față de 27 de cenți așteptați.
Venituri: 1,51 miliarde de dolari față de 1,54 miliarde de dolari așteptați.

Profitul net pentru perioada de trei luni încheiată la 27 august a fost de 10 milioane de dolari, sau 2 cenți pe acțiune, față de 173 de milioane de dolari, sau 43 de cenți pe acțiune, cu un an mai devreme. Pe o bază ajustată, profitul pe acțiune a fost de 28 de cenți.

Directorul general Chip Bergh atribuie aceste eșecuri clienților care resimt efectele inflației, ale creșterii ratelor ipotecare și ale prețurilor la benzină, ceea ce a dus la reducerea achizițiilor la comercianții cu amănuntul care furnizează îmbrăcăminte Levi's. Harmit Singh, director financiar și de creștere la Levi's, a precizat că societatea a adoptat o abordare conservatoare a perspectivelor sale, în ciuda impulsului continuu al vânzărilor directe către consumatori și a tendințelor mai bune în comerțul cu ridicata în prima parte a celui de-al patrulea trimestru fiscal.

În plus, comercianții cu amănuntul se află sub presiune din cauza unui mediu de vânzări mai dificil în SUA. Lanțuri precum Macy's, Kohl's și Target fac parte dintr-un număr de magazine de vânzare cu amănuntul care stochează mărcile Levi's. Întrucât aceste magazine de vânzare cu amănuntul, care achiziționează marfă en-gros de la Levi's pentru a o vinde în magazinele lor și pe site-urile lor, au înregistrat vânzări discreționare mai slabe, impactul cumpărătorilor a lăsat o amprentă semnificativă asupra afacerii Levi's.

Articolele din liniile sale de denim cu preț avantajos, inclusiv Signature by Levi Strauss și Denizen, vândute de Walmart și Target, au slăbit, iar vânzările acestor mărci au scăzut cu două cifre în al treilea trimestru. Această tendință de scădere arată că segmentul de valoare se află sub o presiune financiară severă.

În ciuda acestor provocări, vânzările directe și vânzările internaționale ale Levi's par mai promițătoare. Încercând să își controleze destinul, similar cu Nike, Levi s-a concentrat pe creșterea vânzărilor directe din magazinele și site-ul său. În cel de-al treilea trimestru fiscal, vânzările nete ale Levi's din vânzările directe către consumatori au crescut cu 14% față de anul trecut, în timp ce vânzările din comerțul electronic au crescut cu 19% față de anul trecut.

Această creștere a vânzărilor directe la consumator, care reprezintă acum 40% din veniturile nete totale ale Levi's în al treilea trimestru fiscal, se preconizează că va ajunge la 55% până în anul fiscal 2027. Cu toate acestea, vânzările nete din comerțul cu ridicata au scăzut cu 8% de la an la an, deoarece creșterea vânzărilor în Asia și America Latină nu a reușit să compenseze scăderile din America de Nord și Europa.

Cu toate acestea, compania rămâne încrezătoare în ceea ce privește perspectivele sale de creștere viitoare. Michelle Gass, viitorul director executiv al Levi's, a remarcat că marca companiei rezonează cu consumatorii tineri din întreaga lume și ar putea câștiga mai multe cote de piață în țări precum Mexic, unde vânzările au crescut vertiginos cu aproape 40% față de nivelurile de dinaintea pandemiei, și India.

Levi's încearcă să profite de reputația sa puternică în domeniul modei prin vânzarea unei game diverse de produse, cum ar fi chinos, topuri și îmbrăcăminte exterioară. Bergh a menționat că declinul tendințelor de vânzare cu ridicata se poate datora vremii neobișnuit de calde din SUA și Europa. Cu toate acestea, magazinele proprii Levi's au reușit să atragă clienți cu venituri mai mari, care sunt dispuși să cheltuiască mai mult pentru blugi de calitate superioară.

LEVI
$18.28 $0.16 +0.91%
1 Day
+0.01%
5 Days
+1.46%
1 Month
+14.41%
6 Months
+29.45%
YTD
+10.82%
1 Year
+1.24%
5 Years
-19.59%
Max.
-19.59%

Compania a recurs chiar și la reducerea prețurilor la o jumătate de duzină de articole sensibile la preț vândute de alți retaileri pentru a îmbunătăți vânzările, reducerile de prețuri arătând efecte pozitive asupra tendințelor vânzărilor. Bergh se așteaptă ca vânzările Levi's să crească în timpul sezonului de sărbători datorită stocurilor mai curate la nivelul retailerului și anticipează un "mediu ușor mai puțin promoțional" comparativ cu cel de acum un an.

Totuși, în ciuda acestor previziuni pozitive, acțiunile Levi's au scăzut cu aproximativ 14% în acest an, subperformând creșterii de 11% a indicelui S&P 500, și au închis joi cu aproape 2% mai jos, la 13,21 dolari.


Nici măcar nu am apucat să mă uit la el, așa că vă mulțumesc pentru rezumat.

Mă bucur că are sens!

:D