A Levi Strauss $LEVI-1.9%, a jól ismert farmer kiskereskedő ismét csökkentette egész éves értékesítési előrejelzését, miután a gyenge negyedéves eredményei elmaradtak a Wall Street várakozásaitól. A vállalat részvényei a meghosszabbított kereskedésben enyhén csökkentek, mivel az áruházak és a nagy amerikai kiskereskedelmi láncok vásárlási trendjei gyengültek.

A Levi's arra számított, hogy a pénzügyi harmadik negyedévre vonatkozó nettó árbevétele nem változik, 1%-kal emelkedik éves szinten, ami elmarad a korábbi, 1,5% és 2,5% közötti növekedésre vonatkozó előrejelzéstől. Ez a csökkentett előrejelzés három hónappal azután érkezett, hogy a Levi's már csökkentette egész éves eredménykilátásait. A vállalat arra számít, hogy a korrigált részvényenkénti nyereség a korábban prognosztizált 1,10 és 1,20 dollár közötti sáv alsó határán lesz.

Az LSEG, korábbi nevén Refinitiv által végzett elemzői felmérés alapján láthatjuk, hogy a farmer kiskereskedő hogyan teljesített a pénzügyi harmadik negyedévében a Wall Street várakozásaihoz képest:

Egy részvényre jutó eredmény: 28 cent, korrigálva, szemben a várt 27 centtel.
Bevétel: 1,51 milliárd dollár, szemben a várt 1,54 milliárd dollárral.

A nettó nyereség az augusztus 27-én zárult három hónapos időszakban 10 millió dollár, azaz részvényenként 2 cent volt, szemben az egy évvel korábbi 173 millió dollárral, azaz részvényenként 43 centtel. A kiigazított alapon az egy részvényre jutó nyereség 28 cent volt.

Chip Bergh vezérigazgató ezeket a visszaeséseket annak tulajdonítja, hogy a vásárlók az infláció, az emelkedő jelzáloghitel-kamatlábak és a benzinárak szorításában érzik magukat, ami a Levi's ruházati termékeket forgalmazó kiskereskedőknél a vásárlások csökkenéséhez vezetett. Harmit Singh, a Levi's pénzügyi és növekedési igazgatója megjegyezte, hogy a vállalat konzervatívan állt hozzá a kilátásokhoz, annak ellenére, hogy a negyedik pénzügyi negyedév első felében a közvetlen fogyasztói értékesítés továbbra is lendületben maradt, és a nagykereskedelemben is jobbak voltak a tendenciák.

Emellett a kiskereskedőkre is nyomás nehezedik az Egyesült Államokban tapasztalható kihívásokkal teli értékesítési környezet miatt. Az olyan kiskereskedelmi láncok, mint a Macy's, a Kohl's és a Target is a Levi's márkákat forgalmazó kiskereskedelmi üzletek közé tartoznak. Mivel ezek a kiskereskedelmi üzletek, amelyek nagykereskedelmi árukat vásárolnak a Levi's-től az üzleteikben és a weboldalaikon történő értékesítésre, gyengébb diszkrecionális eladásokat tapasztaltak, a vásárlók hatása jelentős nyomot hagyott a Levi's üzletében.

A Walmart és a Target által értékesített, értékarányos árú farmercsaládok, köztük a Signature by Levi Strauss és a Denizen termékei gyengültek, és e márkák eladásai kétszámjegyű mértékben csökkentek a harmadik negyedévben. Ez a csökkenő tendencia azt mutatja, hogy az árszegmens komoly pénzügyi nyomás alatt áll.

E kihívások ellenére a Levi közvetlen értékesítése és a nemzetközi eladások ígéretesebbnek tűnnek. Mivel a Nike-hoz hasonlóan igyekszik irányítani a sorsát, a Levi a közvetlenül az üzleteiben és a weboldalán történő értékesítés növelésére összpontosít. A harmadik pénzügyi negyedévben a Levi nettó árbevétele a közvetlen fogyasztói értékesítésből 14%-kal nőtt az előző évhez képest, míg az e-kereskedelmi értékesítés 19%-kal emelkedett az előző évhez képest.

A közvetlenül a fogyasztóknak történő értékesítés növekedése, amely a harmadik pénzügyi negyedévben a Levi teljes nettó árbevételének 40%-át tette ki, a 2027-es pénzügyi negyedévre várhatóan eléri az 55%-ot. A nagykereskedelmi értékesítésből származó nettó árbevétel azonban 8%-kal csökkent az előző évhez képest, mivel az ázsiai és latin-amerikai értékesítés növekedése nem tudta ellensúlyozni az észak-amerikai és európai visszaesést.

Ennek ellenére a vállalat továbbra is bizakodó a jövőbeli növekedési kilátásokkal kapcsolatban. Michelle Gass, a Levi's leendő vezérigazgatója megjegyezte, hogy a vállalat márkája a fiatal fogyasztók körében világszerte nagy visszhangra talál, és olyan országokban, mint Mexikó, ahol az eladások közel 40%-kal nőttek a járvány előtti szinthez képest, valamint India, további piaci részesedést szerezhetnek.

A Levi's erős divathírnevét változatos termékkínálattal, például chinók, felsők és felsőruházat értékesítésével kívánja kihasználni. Bergh megemlítette, hogy a nagykereskedelmi trendek visszaesése az Egyesült Államokban és Európában szokatlanul meleg időjárásnak tudható be. A Levi's saját üzletei azonban sikeresen vonzzák a magasabb jövedelmű vásárlókat, akik hajlandóak többet költeni a prémium farmerekre.

LEVI
$15.03 -$0.29 -1.89%
1 Day
-1.89%
5 Days
+0.4%
1 Month
-3.43%
6 Months
-18.49%
1 Year
-19.98%
YTD
-10.31%
5 Years
-37.73%
Max.
-37.73%

A vállalat az eladások javítása érdekében még fél tucat más kiskereskedők által forgalmazott, árérzékeny cikk árának csökkentéséhez is folyamodott, és az árcsökkentések pozitív hatást mutattak az eladási trendekre. Bergh arra számít, hogy a Levi's eladásai növekedni fognak az ünnepi szezonban, mivel a kiskereskedőnél tisztábbak a készletek, és az egy évvel ezelőttihez képest "kissé kevésbé promóciós környezetre" számít.

A pozitív előrejelzések ellenére azonban a Levi's részvényei idén nagyjából 14%-kal estek, ami elmarad az S&P 500 index 11%-os emelkedésétől, és csütörtökön közel 2%-kal alacsonyabb, 13,21 dolláros árfolyamon zártak.

No comments yet