Инвеститори, интересува ме вашето мнение за Чешката фондова борса. 🇨🇿

Знам, че от време на време тук има мнения за някои заглавия, най-вече за добре познатите като CEZ, KB, Moneta, а няколко пъти имаше въпрос за Kofola (освен това наскоро получих съобщение, че изпълнителният й директор е купувал акции в началото на лятото).

Лично аз не съм на този пазар, но от няколко седмици си мисля за него. Искам да попитам тук и да разширя дискусията, но не за отделни акции, а за нашата пазарна и правителствена среда като цяло. Не съм много добре запознат с политиката и както някой може да се пази от Китай или Южна Америка от това, което съм видял тук, като всяка територия и нашата има своите капани и бих искал да обсъдим това тук, има ли някой повече информация за това? 😊

Аз не разбирам политиката и затова не я следя, защото макар и да не знам рецептата за нея, като цяло не вярвам в способността на една партия наистина да направи нещо за хората и страната, защото винаги е пълна с лъжи и алчност. Ето защо инвестирам и не искам да разчитам на държавата. Разбира се, бизнесът може да процъфтява.

Имаме и Пражка фондова борса (BCPP) и Чешка фондова борса RM-SYSTEM, която предлага повече заглавия и световни марки. Какво евентуално използвате вие? ...Занимавам се само с чисто чешки акции.

No comments yet