Domnilor investitori, mă interesează opinia dumneavoastră cu privire la Bursa de Valori din Cehia. 🇨🇿

Știu că din când în când apar aici păreri despre unele titluri, mai ales despre cele cunoscute, precum CEZ, KB, Moneta, iar de câteva ori s-a pus întrebarea despre Kofola (de altfel, am primit recent un mesaj că CEO-ul acesteia a cumpărat acțiuni la începutul verii).

Nu sunt personal pe această piață, dar mă gândesc la ea de câteva săptămâni. Vreau să întreb aici și să extind discuția, nu asupra acțiunilor individuale, ci asupra pieței noastre și a mediului guvernamental în general. Nu sunt foarte bine versat în politică și, la fel cum cineva s-ar putea feri de China sau America de Sud din ceea ce am văzut aici, ca orice teritoriu, al nostru are capcanele sale și aș dori să discut despre asta aici, are cineva mai multe informații despre asta? 😊

Nu prea înțeleg politica și de aceea nu o urmăresc pentru că, deși nu știu rețeta, în general nu cred în capacitatea unui partid de a face cu adevărat ceva pentru oameni și țară pentru că este mereu plin de minciuni și lăcomie. De aceea, eu investesc și nu vreau să mă bazez pe stat. Bineînțeles, afacerile pot prospera.

Avem, de asemenea, Bursa de Valori din Praga (BCPP) și bursa cehă RM-SYSTEM, care oferă mai multe titluri și mărci globale. Ce folosiți eventual? ... Sunt preocupat doar de acțiunile pur cehe.

Am KB, Kofola și CEZ. Mă gândesc să adaug Moneta

Frumos, îmi amintesc că ați scris aici de mai multe ori pe acest subiect că dețineți acțiuni și speram să scrieți părerea dumneavoastră, punctul dumneavoastră de vedere. Toate acțiunile menționate de dvs. mă atrag și pe mine, deși mi-e puțin teamă de Chase.

KB este un deținător bun pentru mine, divi este și el bun, pe de altă parte, odată cu downsizing-ul s-ar putea ca divi-ul să nu mai fie atât de mare acum (venituri mai mici). Am vândut o parte și păstrez o parte și e greu de spus ce va urma

Sunt interesat de ceva timp de acțiunile cehe și sunt foarte atras de $KOMB.PR, $CEZ.PR și poate $CZG.PR. Până în prezent, Fio pare a fi cel mai bun pentru acțiunile cehe și voi deschide un cont acolo în curând.

Grozav mulțumesc pentru feedback și noi avem același lucru, cred că o să mă interesez și eu până la sfârșitul anului și o să trimit bani acolo. Cele de la KB și Moneta probabil cu siguranță dacă nu se întâmplă nimic. Cu CEZ acolo sunt un pic îngrijorat de cât de mult ar putea costa mai mult intervenția, dar o să văd încă, aș vrea și eu altfel ...

Minunat, și eu văd lucrurile la fel și abordarea mea este foarte asemănătoare.

Doar clasicii: ČEZ, Colt, KB, Moneta, Kofola... Nu aș investi în celelalte. Fie și numai pentru că nu sunt foarte interesat/amuzat de aceste companii. Nu știu prea multe despre ele.

Deci suntem la fel. Doar că dacă mă decid să o fac sunt doar cele menționate, celelalte nu mă interesează și nici nu sunt atât de multe, e adevărat că piața de aici nu e foarte mare și în general, așa cum scrie Filip, volumele nu vor fi acolo.

În afară de astfel de titluri cehe clasice, trebuie să recunosc că nici eu nu știu prea multe.

Deci suntem la fel și ne gândim la clasici, amândoi gândim la fel, cum ar fi ČEZ, Moneta, KB ... vedeți siguranță acolo pe termen lung?

Cel puțin pe termen mediu nu văd absolut nicio problemă aici și am încredere în titluri, cum vedeți dumneavoastră?