Befektetők, érdekelne a véleményük a cseh tőzsdéről. 🇨🇿

Tudom, hogy időnként vannak itt vélemények egyes címekről, főleg a jól ismertekről, mint CEZ, KB, Moneta, és párszor volt már kérdés a Kofoláról is (egyébként nemrég kaptam egy üzenetet, hogy a vezérigazgatója nyár elején részvényeket vásárolt).

Személyesen nem vagyok benne ebben a piacon, de pár hete gondolkodom rajta. Szeretném itt megkérdezni és kibővíteni a vitát, nem az egyes részvényekről, hanem általában a piaci és kormányzati környezetünkről. Nem vagyok nagyon jártas a politikában, és ahogyan valaki talán elzárkózik Kínától vagy Dél-Amerikától az itt látottak alapján, mint minden területnek, a miénknek is megvannak a maga buktatói, és ezt szeretném itt megvitatni, van valakinek több rálátása erre? 😊

Nem igazán értek a politikához, ezért nem is követem, mert bár nem ismerem a receptet, de általában nem hiszek abban, hogy egy párt tényleg képes bármit is tenni az emberekért és az országért, mert mindig tele van hazugsággal és kapzsisággal. Ezért fektetek be és nem akarok az államra támaszkodni. Persze az üzleti élet is virágozhat.

Van a prágai tőzsde (BCPP) és a cseh RM-SYSTEM tőzsde is, amely több címet és globális márkát kínál. Mit használ esetleg? ...Én csak a tisztán cseh részvényekkel foglalkozom.

No comments yet