Vlagatelji, zanima me vaše mnenje o češki borzi. 🇨🇿

Vem, da se tu občasno pojavljajo mnenja o nekaterih naslovih, predvsem o znanih, kot so CEZ, KB, Moneta, nekajkrat pa je bilo vprašanje o Kofoli (poleg tega sem pred kratkim dobil sporočilo, da je njen direktor v začetku poletja kupoval delnice).

Osebno nisem na tem trgu, vendar o njem razmišljam že nekaj tednov. Želim vprašati tukaj in razširiti razpravo, ne o posameznih delnicah, temveč o našem tržnem in vladnem okolju na splošno. Nisem preveč dobro seznanjen s politiko in tako kot bi se nekdo morda izogibal Kitajske ali Južne Amerike iz tega, kar sem videl tukaj, ima tako kot vsako ozemlje tudi naše svoje pasti in o tem bi rad razpravljal tukaj, ali ima kdo več vpogleda v to? 😊

Politike ne razumem in je zato tudi ne spremljam, ker čeprav ne poznam recepta zanjo, na splošno ne verjamem v sposobnost neke stranke, da bi zares kaj naredila za ljudi in državo, ker je vedno polna laži in pohlepa. Zato vlagam in se ne želim zanašati na državo. Seveda pa lahko podjetja uspevajo.

Imamo tudi praško borzo (BCPP) in češko borzo RM-SYSTEM, ki ponujata več naslovov in svetovnih blagovnih znamk. Kaj morebiti uporabljate vi? ...ukvarjam se samo s povsem češkimi delnicami.

No comments yet