S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Dnes trhy připisují další zelené hodnoty a mě to poslední dny přivádí k myšlence, zda se mi v momentální situaci vyplatí nakupovat klasicky SNP etf, nebo trochu víc peněz sypat do $BTCUSD-0.7%, který mi přijde na momentálních cenách mnohem lákavější. Navíc Bitcoinu dlouhodobě plně důvěřuji. Jaký máte názor investoři zde? V dnešní době, BTC nebo SNP? :)


Zálěží jaký je tvůj investiční časový horizont, dlouhodobě bych sáhl určitě po etfku,  jestli toleruješ vyšší riziko nebál bych se v současnosti, ač nejsem fanoušek BTC vstoupit do krátkodobého obchodu.

To já bych to spíše viděl na dlouhodobější pozici.

Zálěží samozřejmě, kžadý na to máme jiný pohled:)

Vždycky ti z toho vyjde index/S&P. Ta logika je vlastně extrémně jednoduchá.

S&P ti ať se děje co se děje dlouhodobě dá CAGR kolem 8-10% a firmy na světě asi jen tak nepřestanou existovat.

BTC je rizikový asset, který pořád může shořet úplně na 0, nikdo nemáme jistotu. Dlouhodobě může teoreticky na % vynést víc, ale na to by se momentálně musely spojit faktory jako že zafunguje "halvingový cyklus", dojde ke schválení ETFs (a že o ně bude zájem u retailu), jenom krátká ekonomická recese v US a opětovné zaplavení trhu levnými penězi. Bez těchto faktorů cena zkrátka nijak významně nevyroste, nemá proč.

Na to právě do budoucna spoléhám, je to pro mě asymetrický bet.

Asi záleží na tvé toleranci vůči riziku, já bych nyní nekupoval ani jedno, ale kdybych si musel vybrat, tak spíše to SP500... Mám rád akcie. 😉

Co bys teda nakupoval ty? ;) osobně mám ještě dlouhou cestu před sebou a riziko snáším bez problémů.

Také mi riziko nevadí, proto stockpicking s menším počtem pozic... Ono to paradoxně může být i méně rizikové, než přílišná diverzifikace.

Nechci brát celý index, který zahrnuje i předražené společnosti. Brát SP500 by mě moc nevzrušovalo, ačkoliv to dává smysl. 😁