Hosszú idő után végre zölddel kezdtük a hetet. 🍀🚀

Bátorkodom egy kis összefoglalót készíteni, mert az elkövetkezendő napokban és hetekben sok minden vár ránk. 😊 A szombati Izreal elleni támadásról és a hadiállapot kihirdetéséről nem írok túl sokat. Az internet tele van vele. Vita, milyen hatása lehet ennek a részvényekre? ...itt is van egy szép cikk erről https://bulios.com/status/126028-ovlivni-akciove-trhy-konflikt-mezi-izraelem-a-palestinou.

De ki lehet dolgozni, az én véleményem az, hogy lesz és ma már látszik is pl. az olajárak emelkedésében. Tehát a nyersanyagszektort mindenképpen érinteni fogja. Szintén elég érdekes és nagy ugrást láttunk ma a Lockheed Martin Corporationben.

Ma a lényeg, hogy növekedést látunk a részvényekben és az indexekben. Az elemzők eddigi jelentése szerint ez a két pont lehet.

1, magas szintű állampapírok. Ez egy jel lehet a Fed számára, hogy a kamatlábak további emelésén gondolkodik, ami nagyobb nyomást gyakorol a gazdaságra, a részvényekre. A Fed feladata elsősorban az kellene, hogy legyen, hogy valamilyen módon egyensúlyban tartsa a gazdaságot, és egyrészt a kincstárjegyek magas szintje negatív hatással jár.

A részvények iránti kereslet csökkenése az egyik hatás, amit látunk. Ez természetesen az érintett vállalatoknál is megmutatkozhat, amelyek nehezebben tudnak tőkét bevonni részvénykibocsátásból, és így nehezebben tudják finanszírozni a tevékenységüket. A befektetők a kötvényekbe áramolhatnak, de a kormány számára ez azt is jelenti, hogy több kamatot kell fizetnie az adósságai után, és ez hozzájárul a költségvetési hiány növekedéséhez. Ezért a központi banknak is figyelemmel kell kísérnie ezt a jelenséget, és meg kell próbálnia egyensúlyba hozni a gazdaságot.

2, A mai fellendülésről szóló híreket az vezette fel, hogy a szeptemberi fogyasztói árindex, amelyet 2023. október 12-én, csütörtökön tesznek közzé, várhatóan enyhén csökken. Ez persze nagyszerű hír lenne, mert még a Fed százalékos tippje is, hogy emelni fogják-e a kamatlábakat, csökkenni fog ez által, és azt jelentheti, hogy ez a szám már végleges.

Tehát megvan a mai hír, a növekedés és kíváncsian várom, hogy mi lesz a következő. A magam részéről biztosan nem ujjonganék még, és bár én is tartok készpénzt a vásárláshoz, biztosan nem sietek, és a fejlemények függvényében fokozatosan engedem ezt a piacokra. Mi a helyzet veled, mennyire vagy elégedett a fejlesztéssel? 😊

No comments yet