Утре предстоят данните за инфлацията, CPI в САЩ, и съм доста напрегнат, тъй като те до голяма степен ще покажат посоката на Фед.

През последните седмици имахме срив на фондовия пазар. Но с наближаването на важната дата видяхме обрат и печалби през последните няколко дни. Има и новини, които бележат спад в процента на възможните повишения на лихвените проценти, който още миналата седмица беше повече от 50%.

Днес видях доклад от други ъгли, в който се отправят молби към Фед да не повишава лихвите. Групите в областта на недвижимите имоти - Асоциацията на ипотечните банкери (MBA), Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти (NAR) и Националната асоциация на строителите на жилища (NAHB) призоваха Фед да заяви, че не обмисля по-нататъшно повишаване на лихвените проценти. и че ще задържи продажбата на повече ценни книжа, обезпечени с ипотеки, докато пазарът на жилищно финансиране не се стабилизира.

Тези асоциации реагират на продължаващата несигурност на пазара и заявяват: "По-нататъшното повишаване на лихвените проценти... поражда по-широки рискове за икономическия растеж и увеличава вероятността и мащаба на рецесия".

Но говорител на Фед все още не е коментирал писмото.

Е, скоро ще видим как ще се развие всичко това, особено след като утре отново се очакват важни данни.

Какво е настроението ви на пазарите? 😁

No comments yet