Holnap jönnek az inflációs adatok, a CPI az USA-ban, és eléggé feszült vagyok, mivel ez eléggé megmutatja a Fed irányát.

Az elmúlt hetekben volt egy tőzsdei összeomlás. De ahogy közeledünk egy fontos dátumhoz, az elmúlt napokban fordulatot és nyereséget láttunk. Vannak olyan hírek is, amelyek a lehetséges kamatemelések százalékos arányának csökkenését jelzik, ami még a múlt héten is inkább 50% volt.

Ma láttam egy jelentést más sarkokból, amely a Fed-hez intézett könyörgéseket, hogy ne emelje a kamatlábakat. Az ingatlanos csoportok - a Jelzálogbankárok Szövetsége (Mortgage Bankers Association, MBA), az Ingatlanügynökök Országos Szövetsége (National Association of Realtors, NAR) és az Otthonépítők Országos Szövetsége (National Association of Home Builders, NAHB) felszólították a Fed-et, hogy közölje, nem fontolgat további kamatemeléseket. és hogy addig nem ad el több jelzálogfedezetű értékpapírt, amíg a lakásfinanszírozási piac nem stabilizálódik.

Ezek a szövetségek a folytatódó piaci bizonytalanságra reagálva azt mondják: "További kamatemelések... szélesebb körű kockázatot jelent a gazdasági növekedésre, és növeli a recesszió valószínűségét és mértékét".

A Fed szóvivője azonban még nem kommentálta a levelet.

Nos, hamarosan meglátjuk, hogyan alakul mindez, különösen a holnap ismét esedékes jelentős adatok miatt.

Milyen a hangulat a piacokon? 😁

No comments yet