Jutri bodo objavljeni podatki o inflaciji, CPI v ZDA, in sem precej napet, saj bodo v veliki meri pokazali smer Fed.

V zadnjih tednih smo doživeli borzni zlom. A ker se približujemo pomembnemu datumu, smo v zadnjih nekaj dneh doživeli preobrat in dobičke. Pojavile so se tudi novice, ki pomenijo zmanjšanje odstotka možnih dvigov obrestnih mer, ki je še prejšnji teden znašal več kot 50 %.

Danes sem zasledil poročilo z drugih koncev, ki pozivajo Fed, naj ne zvišuje obrestnih mer. Nepremičninske skupine - Združenje hipotekarnih bančnikov (MBA), Nacionalno združenje nepremičninskih posrednikov (NAR) in Nacionalno združenje graditeljev stanovanj (NAHB) - so pozvale Fed, naj sporoči, da ne razmišlja o nadaljnjem zvišanju obrestnih mer. in da bo zadržal prodajo dodatnih hipotekarnih vrednostnih papirjev, dokler se trg financiranja stanovanj ne stabilizira.

Ta združenja se odzivajo na nadaljnjo negotovost na trgu in pravijo: "Nadaljnja zvišanja obrestnih mer... predstavlja širše tveganje za gospodarsko rast ter povečuje verjetnost in obseg recesije."

Tiskovni predstavnik Fed pa pisma še ni komentiral.

No, kmalu bomo videli, kako se bo vse skupaj razpletlo, še posebej ob pomembnih podatkih, ki bodo ponovno objavljeni jutri.

Kakšno je vaše razpoloženje na trgih? 😁

No comments yet