S&P 500 ^GSPC 5,186.97 -0.01%
Tesla TSLA $174.56 -1.83%
Alphabet GOOG $171.36 -0.93%
Meta META $471.51 +0.70%
Amazon AMZN $187.89 -0.46%
Microsoft MSFT $411.21 +0.46%
Apple AAPL $182.94 +0.30%
Nvidia NVDA $904.28 -0.14%

Zdravím všetkých, mal by som k Buliosu jednu výhradu: Nestíham čítať všetko čo vyprodukujete, nestíham sa prehrabávať vo všetkom, aby som rozlíšil, čo je dôležité a navrhoval by som, aby ste to robili vy, pretože ono je síce pekné, že keď si zaplatím bulios black, mám prístup ku všetkému, ale len keď ho nemám😉, viem rozlíšiť, čo je dôležité a čo nie a ani to nie úplne. Niekto by sa možno ohradil, že stačí čítať napr Bulios breakfast, lenže ani to vždy nestíham a dobieham to len cez víkendy a ani to nie vždy, pretože som dôsledný a musím to prečítať všetko, tak načo mi je potom bulios black? Keď sa pozriem na svoje portfólio, všetky moje akcie sú tie, ktoré sú okolo 30% a viacej podhodnotené a 90% z nich som mal pred spustením férových cien.

Octagon score je prosím vás čo? Apelujem na vás, aby ste sa zamerali na kvalitu informácií, nie na kvantitu.

Neviem, odkiaľ preberáte Flash News, ale tu vidím najväčšie rezervy. V polovici augusta som niekde čítal, že $LAC-4.8% v kráteri nejakej vyhasnutej sopky v USA objavili naväčšie ložisko lítia na svete a navyše najkoncentrovanejšie, z čoho vyplýva, že ťažba bude extrémne rentabilná. Kúpil som vtedy ich akcie, pred pár dňami spravili "spin off", vrátili mi 30% ceny akcií, o toľko v ten deň klesla aj cena a odvtedy cena toho zbytku padá, takže ten super biznis asi odčlenili, aby sa oň nemuseli deliť, ale tu som nezachytil nikde ani náznak takých dosť zásadných správ. Viem, že to nie je Apple, Google, Tesla, ba ani populárne shity ako Nio či Palantir, ale na nich sa môžem opýtať aj suseda, keď si s ním dám v piatok večer pivo. Nemám čas prehľadávať web a snoriť po dôležitých správach, očakával by som ale, že to spravíte za mňa, keďže je to zásadná správa aj pre najväčšieho spracovateľa lítia, ktorým je $ALB-1.1% a ktoré sú v portfóliu Market advisory.

Niekto by mohol povedať, že keď nemám čas, nech si dám peniaze do ETF, na to ale poviem, že som ich tam mal posledných 10 rokov, keď som bol zaneprázdnený ešte viacej, teraz si ale myslím, že svet sa brutálne mení a aktívna správa bude dosahovať o hodne vyššie výnosy a navyše ma to baví.

No, sorry, nebola to len jedna výhrada, ale som nabrúsený z iných dôvodov a niekto to schytať musel😜


Partner

Milane díky za feedback! Naprosto těm připomínkám rozumím a v podstatě to odpovídá tomu, co chceme postupně z Buliosu vytvořit. Cílem je 100% personalizace obsahu, aby díky tomu každý člen Bulios Black dostával naservírovaný obsah přímo sobě a svému portfoliu na míru. Je to postupná cesta. Ve světě nic tak komplexního neexistuje, což dokazuje, o jak náročnou disciplínu se jedná. My věříme, že to můžeme dokázat, nebude to však zítra nebo za měsíc. Přesto věřím, že Bulios Black je každým dnem lepší a hodnotnější.